Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '09

 
Kategori
Futbol
 

Rijkaard ve Spiderman

Rijkaard ve Spiderman
 

Rijkaard


Rijkaard Galatasaray’ı bir örümcek misali yönetiyor.

Takım bir örümcek ağı gibi sahaya yayılıyor, bir örümcek ağının rüzgarın yönüne göre salınımı gibi hareketleniyor.

Spiderman yönetiminde sahayı saran bu ağ hareketi ile Galatasarayın karşısında kimse duramaz. .

Rijkaard ‘ın Türkiye’yi tanıması Türk karekterini! tanıması üzerine sayfalarca yazı yazıldı; bu tercihin dezavantajları olduğu, bu açıdan Fenerbahçe’nin Türkiye’yi bilen Daum tercihinin daha doğru tercih olduğu şeklinde karşılaştırmalar yapıldı. Bu görüşe katılmadım; bir Fenerli olarak Fener ne kadar başarılı olsa da Galatsaray’ın peşindeyim..

Cimbom’un orta sahası örümcek ağının ortası; orta saha belirliyor takımı; hareket orta sahadan yayılıyor, karşı hareket ortada sönümlendirilmeye çalışılıyor.

Takım hücumda bir ağ hareketi ile ileri savruluyor, topu kaybettiğinde aynı ağ, ters yönde hareket ediyor. Top ağda tutulduğu sürece, oyuncular ağda kopmalara yol açmadığı sürece, hiç bir takım Galatasaray'a kolay kolay üstünlük sağlayamaz.

Bu ağ hareketinde aksayan hatlar daha iyi oyuncular ile güçlendirilecektir. Bu ilk denemelerde ilk karşılaşmalarda, Rijkaard Galatasaraylı futbolcuların yeteneklerine göre ağdaki konumlarını değiştirerek daha güçlü bir ağ hareketi yaratacaktır..

Avrupa’nın yeni gücü olmaya aday Türkiye, futboldaki tercihleri ile de kulüp düzeyinde patlama yapmaya hazır. Bu patlamayı gerçekleştirmeye en yakın kulüp Rijkaard’ın Galatasaray’ı bence..

 
Toplam blog
: 444
: 1284
Kayıt tarihi
: 13.09.07
 
 

MB zengin kültürel bir eksen; düşüncelerimizin buluştuğu, tartıştığımız, birbirimizi etkilediğimi..