Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ritüeliniz olsun!

Ritüeliniz olsun!
 

Eğer güne başlama konusunda bir ritüeliniz, bir başlangıç motifiniz olursa çok daha verimli bir gün yaşayabilirsiniz. Eğer alışkanlık haline getirirseniz kendinizi yaratıcılığa doğru giderken bulabilirsiniz. Size ne önerdiğimin tam anlaşılması için bir örnek vereyim;

Diyelim ki işyerinde çay seremonisi yapacaksınız. Önce çayınızı güzelce demleyin. Üstteki demliği açarak derin bir nefes alarak kafanızı temizleyin. Şimdi masanıza gidip çayınızı yerine koyun. İçinizden iyi bir şey dileyin. Bilgisayarınızı açın yada ajandanızı kontrol edin ve ilk yudumunuzu alın.

Hangi ritüelleri hayatınıza sokmak işinize yarabilir;

    Sabahları Yoga, tai chi yada esneme. Sadece 5 dakikalık böyle bir çalışma kendinizi gerçekten çok iyi hissetmenizi sağlayabilir. 5 dk meditasyon. İster sabah ister öğle arası bir parkta 5 dk. Meditasyon yapmak size iyi gelecektir. Her işe savaş çığlıkları ile başlayın. Kurtuluş Savaşında “Allah Allah” nidalarıyla kazandığımız zaferleri hatırlayın. Bir işe başlarken “Bu işi yapabilirim, En iyi şekilde teslim edebilirim, Hadi Başla” vb. bir ritüel yapabilir, kendi kendinizi cesaretlendirebilirsiniz. Bir kağıda yapacağınızı yazın. Önünüze bir kağıt alın ve şimdi ne yapacağınızı yazın. O işi tamamladığınızda ne yapacağınızı tekrar yazın. Her işi tamamladığınızda nasıl bittiğini kısaca not alın. Yaptığınız işe bir isim verin. Örneğin üzerinde çalıştığınız bir inşaat projesine “Emlut” adını verin ve bu kelimeyi kafanızda sürekli tekrarlayın. Dini inanç sistemlerinde “zikir” adı verilen ve Allah’ın adını söylemek olan uygulama, bir şeyin ismini ne kadar çok söylersen ona o kadar yaklaşacağın inancına dayanmaktadır. Bir uğur seçin. Size uğur yada şans getirdiğine inandığınız bir şeyi yanınızda taşıyın. İlaç firmaları bir ilacın testini yaparken 2 grup oluştururlar. Bir gruba sadece su diğer gruba ise ilaçtan verirler. Bir süre sonra her iki gruba anket yapılır. Su kullananların yarısı ile ilacı kullananların yarısı verilen sıvının, ilacın çok iyi geldiğini söylerler. Yani insanlar iyileşeceklerine inanıyorlarsa suda ilaç görevi görebilmektedir. Size şans getireceğine gerçekten inandığınız bir şey işe yarayacaktır. Size enerji veren müzikler dinleyin. Radyo yada başka bir şekilde sizi mutlu edecek müzikler dinlemek işinize yarayacaktır.

Sizde kendinize göre ritüeller yaratabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..