Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '13

 
Kategori
Futbol
 

Romanya: 0 – Türkiye : 2. Terim’le işler iyi…

Romanya: 0 – Türkiye : 2. Terim’le işler iyi…
 

 Belli ki takımımıza Terim’le özgüven ve moral geldi. Bir şeyler yapabileceklerinin emaresi belirdi. Şimdi daha iyiler. Sonuç bunu gösteriyor.

Romanyalılar başlangıçta tribünde çok hazırlıklı olduklarını  gösterdiler. Tümünün elinde Romanya bayrakları, bütün güçleriyle takımlarını alkışladılar, marşlar söylediler. Saha doluydu. Bir avuç Türk seyircisi de gayet rahat takımlarını bayraklarıyla desteklediler.

Romanya takımı oldukça gençti; başlangıçta rahat bir takım oyunu tutturmaya çalışsalar da, Türk futbolcuların teknik üstünlükleri onlarda yoktu. Kendi sahalarında olmalarına karşı baştan itibaren çok top kaybettiler.

Türkiye A Milli Takımı, Dünya Kupası finallerine gitmek için Avrupa kıtası elemeleri D Grubu'ndaki en önemli maçında Romanya'yı Bükreş’de  2-0 yenmeyi başardı.

ROMANYA: Tatarasanu, Matel, Goian, Chriches, Rat, Pintilli, Hoban, Tanase(Dk. 78 Bucur), B.Stancu, Torje(Dk. 46 Maxim), Marica(Dk. 46 Popa) .
Teknik Direktör : Viktor Piturca

TÜRKİYE: Volkan, Caner, Semih, Ömer, Gökhan G. Selçuk, Mehmet Topal, Gökhan Töre(Dk. 83 Mevlüt Erdinç) , Arda, Burak(Dk. 72 Olcay Şahan), Umut(Dk. 90 Ersan Adem Gülüm).
Teknik Direktör : Fatih Terim.

Goller:
22.dk. Caner Erkin’in ortasına Burak Yılmaz’ın kafa golü (Romanya:0- Türkiye:1)
90+4 .dk. Mehmet Topal’ın pasıyla Mevlüt Erdinç . (Romanya:0- Türkiye:2)

Romanya Teknik Direktörü, maçtan önce verdiği demeçte, Fatih Terim’in her zaman mucizeler yaratabilecek bir kimse olduğunu açıklamakla zaten kendi kendisini mahkum etmişti.

Takımımız genelde iyi ve etkili oynadı. Fakat maçın başında 10. dk.da Burak Yılmaz’ın mutlak bir pozisyonu değerlendirememesi herkesi çok üzdü. Burak bunu her zaman yapıyor.

Gerçi Burak Yılmaz tarafından 22. dk. da  ilk gol atıldıktan sonra o golün üzerine yatmak için Milli Takım elinden geleni yaptı ise de İkinci Devre Romanya’nın durmadan kalemize yüklenmesi sonucunda, kendi kalesinde gedik vermesi, maçın sonunda bize Mevlüt Erdinçle 2-0 ‘lık skoru getirdi.

İki takım da çok gol kaçırdı. Türkiye Milli Takımı, ilk golden sonra maçı rölantiye alması, hatta bu yüzden kalecimiz Volkan’ın bir sarı kart görmesi, aldığımız bu galibiyeti gölgelemez. Ama bu takımın bu oyunla Hollanda karşısında başarılı olması zordur.

Çünkü futbolu yavaş oynuyoruz; çabuk yoruluyoruz. Bir de işin içinde Fatih Terim etmeni olmasa yandık gittik.

Neyse , (2-0) iyidir. Bizi ve Fatih Terim’i epey taşır da, bu arada Galatasaray ne yapar… Onu da göreceğiz. Çünkü anladığım kadarıyla Başkan Ünal Aysal'ın yeni planları var...

 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..