Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '10

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Ruhsal hedef

Ruhsal hedef
 

Hepimizin hayata dair hedefleri vardır. Daha çok para kazanmak, kariyer yapmak, evlenmek, çocuk sahibi olmak, ev almak, araba almak vs vs. Kendimize koymuş olduğumuz bu hedefler çoğunlukla dış dünyaya ait hedeflerdir. Bu hedeflere ulaşmak istememizdeki gerçek hedefimiz ise ruhsal hedefimizdir.

Ruhsal hedeflerimiz en derinimizde bazen kendimizden bile saklamış olduğumuz gerçek hedeflerimiz yani niyetlerimizdir. Görünürde hedef diye belirlemiş olduklarımız ise sadece o niyete ulaşmamızı sağlayacağını düşündüğümüz eylemlerdir. Bu görünür hedeflere ulaşıp ulaşamamızın altında yatan sebep ise niyetlerimizin olumlu veya olumsuz olmasıdır.

Olumlu niyet istediğimiz şeylere ulaşmamız sonucunda hayata ve insanlığa yapacağımız katkılardır. Olumsuz niyet ise hedeflerimize ulaştıktan sonra vereceğimiz zararlardır. Niyetlerimizi mümkün olduğu kadar tüm insanların iyiliği için programlayabilirsek hedeflerimize ulaşmamız çok daha kolay olacaktır. Çünkü ancak o zaman bütün evren bizim yanımızda yer alacak ve hedeflerimize ulaşmamıza yardım edecektir.

Yaptığımız her işin arkasında olumlu veya olumsuz bir niyet gizlidir. Yemek yemekten tutun diş fırçalamaya kadar attığımız her adımın arkasında bir niyet vardır. Çoğunlukla bu niyetimizin farkına varamadığımız için karşımıza çıkan şeylere şaşırıp dururuz.

Niyetlerimiz bizim itci gücümüz ve enerji depolarımızdır. Ruhumuza uygun düşen olumlu bir niyetimiz var ise karşımıza çıkan her zorluğu yenebilme gücünü kendimizde bulur, bazen yaptığımız şeylere biz bile hayret ederiz.

Şu halde yaptığımız her eylemi olumlu bir niyete bağlamak; hem yaşantımıza canlılık verir hem de sıkıcı dediğimiz işleri bile büyük bir şevkle yapmamızı sağlar.

Mesela eylemimiz yemek yemek olsun bunu olumlu bir niyete bağlamak yediğimiz yemeğin farkına varmamızı ve sıradan bir eylemi niyetimiz için bir araç haline getirmemizi sağlar. Niçin yemek yeriz? Acıktığımız ve karnımızı doyurmak için de bir niyettir. Yemek yiyerek daha sağlıklı bir bedene sahip olmak ve hedeflerime ulaşacak fiziksel gücü kendimde oluşturmak için yiyorum da bir niyettir.

Aynı eylemi farklı niyetlerle yaptığımız zaman en sıradan eylem bile büyük bir önem taşıyacaktır.

Bazen sadece niyetimizi değiştirerek işlerin gidişatını etkileyebilir, olumsuz olan bir şeyi olumluya çevirebiliriz.

Hedeflerimizi belirlerken altında yatan ruhsal hedefimizi de gözönünde bulundurursak ulaşmamız çok daha kolay olacaktır. Bir arkadaşım yıllardır araba kullanmak istiyor fakat bir türlü öğrenemiyor, korkuyordu. Çünkü araba kullanmayı gerektirecek bir niyeti yoktu. Daha sonra annesinin rahatsızlanması ile annesini mutlu etmek için araba kullanmaya karar verdi ve iki günde öğrendi. Yıllardır yapmaktan korktuğu şeyi niyeti değişince iki günde hayata geçirmiş oldu.

Şimdi çok istediğimizi düşünüp de bir türlü hayata geçiremediğimiz hedeflerimizi bir de bu açıdan düşünelim.

O şeyi niçin yapmak istiyoruz? O şeyi elde etmemeiz bize ne kazandıracak? O şeyi yapmak bizim ve bütünün yüksek hayrına mı olacak? Yoksa sadece daha çok sevilmek, başkalarının gözünde değerimizi artırmak, insanlara hava atmak vs gibi olumsuz niyetlerle mi istiyoruz?
 
Toplam blog
: 117
: 2437
Kayıt tarihi
: 07.02.09
 
 

1970 Tokat doğumluyum. İstanbul Tıp Fakültesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar bölümü mez..