Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '13

 
Kategori
Güncel
 

Rus geldi aşk'a, Rus'un adı başka !

Rus geldi aşk'a, Rus'un adı başka !
 

Bu yaz da, Antalya'dalar...


 

 

“BİR duble votkasız, çekilmeyen, yoldur,

Tatilde Rus kızı olmadan tatil boştur”

Bu söz, gençlerde “sloganlaşmış” adeta. Bu sezon da geçerliliğini koruyacak gibi.

Eskiden armudun iyisini ayılar yerdi.  Sonra iş döndü dolaştı, “mal sahibine ayıp oluyor “ diye “sahibi yer” denildi.

Neden? Dalından kopartılıp, pakette allanıp pullanıyor. Soğuk kamyonlarla sevk edilip, pazarlamaya veriliyor. ondan sonra tadına kim bakıyorsa bakıyor, Böylelikle ayılar da, sahibi de  tadına daha bakamadan değerini buluyor.

Ayılar dedikoducudur da ha. Arkamızdan “ Bir tutturmuşlar armudun iyisi.” Biz daha neleri yeriz ama, içimiz kıyılır diye, istemiyoruz. “Dağ ayıları” var biliyorsunuz. Bir de şehir ayıları. Şimdi onlara kısaca “AYU” diyorlar. Günümüzde ayılar bu kadar da modernize olsun canım.

Bu, madalyonun bir yüzü. Bundan evve 66666 defa okunan  “Rus kızları” yazımızın hikmetine akıl erdirememiştik. Hatta deneyelim diye, ikincisini yazdık. İlkiyle paraleldi.  Ama ilki başını almış gidiyor.  Blog  Hipodromunda atları yarıştırıyoruz sanki. Öbürünün yetişeceği yok. Almış başını gidiyor.  Yazılarımı yarıştırıyorum aklımca. Hala  pistteler.

Sahi biz o yazımızda ne demiştik? Marmaris’te iken, topluca kaldıkları  yerde sorup, cevaplar almıştık.  “Rus kızları, evlenmek için de geliyor Türkiye’ye. Türk ve Rus kızı arasında fark yok. Rus kızları, sizin için yemek yapmayı, Türkçe öğreniyorlar. Ama, sizi değiştirmeğe çalışmıyor.” Denilmişti.

Rus kızları, sevişmeden evlenmez. Evlenmiş olmak için de evlenmez. Ne zaman evleneceğim diye de tutturmaz. Rus kızları kolay aşık olur, zor vazgeçerler. Giyinmeyi de pek bilmezler” diye de  eklemiştik.

Şimdi köprülerin altından çok sular geçti. Şimdi konuşulanlar şunlar  Öyle bir moda başlattılar ki, Rusya’da çekilen ve internet üzerinde paylaşılan fotoğraflarda görülen genç kızlar, yeni bir moda akımı başlatmış gibi görünüyorlar. Ne giyseler yakıştırıyorlar. Suda bile.

Her şey sosyal medyaya bağlı tabi. Buradan gelen tepkiler pek olumlu olmadığı için, bu söylenen modanın, kalıcı olması beklenmiyor.

Şimdi anket gibi bir şey başlatmışlar. Yeni ihraç ürünümüz Türk damadımı değil mi? Türk erkeklerinde ve Rus kızlarında hangi hususlar öne çıkıyor. Benzerlik var mı, uyum var mı, şimdi onlara bakılıyor. Ceplerde  neredeyse herkes, kuyumcu terazisi  taşıyor. Ceplerde sanki mihenk” taşı bulunduruyorlar.

Türk damatlarının durumu malum. Görüyoruz, rastlıyoruz. Bir kere kız, akça pakça, Göğüsler derseniz, “toplu sözleşme” yapmışcasına dirlik düzenlik içinde, güleç yüzlü, şirin mi şirin Rus kız. Bir bakmışsın, mevsim sonu bir garsonla el ele tüymüşler. Kız, piyano virtüözü. Eski hanedanlardan geliyor, namlı soyadı taşıyor. Buyurun, buradan yakın. Aynı garson, dil öğrenip, ayrıldığı otele müşteri olarak geri döndüğü de oluyor. Kimisi anlaşamayıp,  erkek,  Rusya’nın langırt salonlarında pinekliyor. Başına iş açan “yaz aşkına”  lanet ediyor.

 Rus kadınlarının kalbine giden yolu bulmak için bilmek Lazım. Ne isterler, uyanık olmak gerek. “Kadın dediğin, Hürrem gibi olmalı. Dünyayı dize getiren adamı dizinin dibinde oturtmalı” diyen de var aslına bakarsanız.

Rus kadınları için erkeklerde en önemli özelliğin “güven “ olduğu ortaya çıktı.
 

Rus kadınlarının, erkeklerde aradığı en önemli 10 özellik arasında yüzde 31 'le 'güven ' ilk sırada yer alırken, yüzde 17 'temiz kalpli olma ', yüzde 16 'entelektüel ', yüzde 15 'dürüstlük ', yüzde 13 'mertlik ', yüzde 12 'saygı ', yüzde 10 'çalışkan ' ve yüzde 9 da 'sorumluluk ' pozitif karakterler olarak görüldü.

Yeni kuşak, eskiler kadar ülkesine bağlı değil. Çoğu dışarıda yaşamak istiyor.

Rus erkeklerinin  sarhoş, bencil ve işsiz olmasından şikayetçiler... Kaldığı otelin güvenlik görevlisiyle evlenen bir Rus doktoru, gerekçesini "Bana bağlı, beni seven bir kocam ve üzerime titreyen bir ailesi var" diye açıkladı. Şaka yollu cinsel yaşamlarını sorunca Türk erkeklerini yatakta daha sevecen bulduklarını anlattılar.

Kızları Türk’le evli bir Rus ailesi, "Baştan korktuk, ama dünürlerle tanışınca rahatladık, şimdi küçük kızımızı isteyen olursa verebiliriz" dedi. Burdur Bucak'ın dağ köyüne gelin veren bir Rus aile ise, "Gorki'nin, Solohov'un anlattığı dağlar, yaylalar, insanlar, komşuluklar var burada" dedi hayranlıkla... Nişan gecesi köylülerin bir kısmının, “ kız tarafını” temsil etmesinden çok etkilenmişler.

Rusya gündemi ile Türkçe yayın yapan bir internet sitesinde yer alan habere göre, kadınların yüzde 31 'i erkekte olması gereken öncelikli özellik olarak 'güven ' tercihinde bulunurken, 'görünüm ' ya da 'yakışıklılık ' sadece yüzde 8 oranında destek buldu. Erkeklerde 'güven ' karakteri yüzde 37 ile en çok 25-34 yaş arası bayanlarda önemseniyor.

Kadınların erkeklerde aradığı en önemli 10 özellik arasında yüzde 31 'le 'güven ' ilk sırada yer alırken, yüzde 17 'temiz kalpli olma ', yüzde 16 'entelektüel ', yüzde 15 'dürüstlük ', yüzde 13 'mertlik ', yüzde 12 'saygı ', yüzde 10 'çalışkan ' ve yüzde 9 da 'sorumluluk ' pozitif karakterler olarak görüldü.

Yeni kuşak, eskiler kadar ülkesine bağlı değil. Çoğu dışarıda yaşamak istiyor. Rus erkeklerinin sarhoş, bencil ve işsiz olmasından şikayetçiler... Kaldığı otelin güvenlik görevlisiyle evlenen bir Rus cerrah, gerekçesini "Bana bağlı, beni seven bir kocam ve üzerime titreyen bir ailesi var" diye açıkladı. Şaka yollu cinsel yaşamlarını sorunca Türk erkeklerini yatakta daha sevecen bulduklarını anlattılar. Kızları Türkle evli bir Rus ailesi, "Baştan korktuk, ama dünürlerle tanışınca rahatladık, şimdi küçük kızımızı isteyen olursa verebiliriz" dedi. Burdur Bucak'ın dağ köyüne gelin veren bir Rus aile ise, "Gorki'nin, Solohov'un anlattığı dağlar, yaylalar, insanlar, komşuluklar var burada" dedi hayranlıkla... Nişan gecesi köylülerin bir kısmının kız tarafını temsil etmesinden çok etkilenmişler mesela 

 

 

  

 

 

 

  

 

  

  

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..