Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '07

 
Kategori
Kültürler
 

Rus hanımların oryantal yarışması

Rus hanımların oryantal yarışması
 

Oryantal Star yarışması iki yıl önce tesadüfen izlediğim başka bir yarışmayı çağrıştırdı: Rusya’nın St. Petersburg kentindeydik. Bir "semt kafeteryası"nda oryantal dans yarışması yapıldı. O semtin bazı hanımları oryantal dans kursları almışlar. Sonuçta bir yarışma aktivitesiyle sunum yaptılar.

Aylardır yapılan çalışma sonucuydu bu yarışma. Ortam bizdeki düğünlere benzetilebilirdi. İzleyiciler ailelerden oluşuyordu. Kafeterya Sovyetler'den kalma bir binadaydı ve doğrusu o zamanları da hatırlatıyordu. Dans pisti olarak ayrılan alanın etrafında masalarda. İsteyen yiyecek, içecek ısmarlayabiliyordu. Bizim 4-5 kişilik grubumuzdan başka Türk de yoktu. Yarışmacılar da, çalıştırıcılar da, organize edenler de kendileri ve aileleriydi.

Yarışmacılar piste çıkmaya başladığında salon kalabalıktı. Bazı yarışmacılar grup olarak, bazıları tek tek sahne aldılar. Giysilerini kendilerinin hazırladıkları belli oluyordu. Müzik düzeneği başarılı değildi ne yazık ki, ama hanımlar bunu umursamadı. Büyük bir motivasyonla çalışmışlar ve hevesle sundular.

Tarkan ve Sertap Erener’in bazı parçaları da çalınan müzikler arasındaydı. Tarkan’ı zaten yanınızdan geçen arabanın içinde veya yol üstü herhangi bir kafe-bar’da duyabiliyorsunuz. Sertap Erener’i orada sadece bu ortamda duydum. Sonuç açık-seçik belli olamadı, ama zaten olayın yarışma kısmı pek ciddi değildi. Önemli olan sunumdu. Doğrusu dansçılarla birlikte biz de eğlenceli bir akşam geçirdik ve bende bıraktığı izlenimler ve düşünceler yanıma kalan kar oldu:

*Türkiye’den çok uzak görünen bir kentin aslında ne kadar yakın olduğu,
*Oryantal dansın evrenselliği,
*Rus kızlarının güzelliği,
*Herşeye rağmen bu işte Türklerin daha başarılı olduğu,

bu eğlenceli aktivitenin düşündürdükleriydi...

 
Toplam blog
: 93
: 1712
Kayıt tarihi
: 12.12.06
 
 

Ununu elemiş, eleğini henüz asmamış bir ''Mimar''ım. Hep özel sektörde çalıştım. Yoğun çalışma yılla..