Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '09

 
Kategori
Magazin
 

Rus kızları çok güzel (mi?)..

Rus kızları çok güzel (mi?)..
 

Son zamanlarda ülkemiz erkekleri arasında başlayan bir akımdan hepiniz haberdarsınız sanırım. Bir ''Rus kızı'' hayranlığıdır gidiyor. Rus aşağı, Rus yukarı derken yakın zamanda Rusya'yla zaten varolan diplomatik krizlere bir yenisi daha eklenebilir.

Efendim olayımız şu; Yurdumuz erkekleri artık kızlarımızdan sıkılmışlar. ''Bıktık bu kızlardan'' diyerek dört bir yana feveran ederken yardımsever Rus kızları bir melek gibi tepeden inme bir şekilde imdatlarına koşmuş.

Ondan sonra çeşitli kampanyalar, dilden dile söylenen övgüler derken bir Rus kızı modasıdır başladı. Söylenenler belli. Güzellik, karakter vs.. Peki nedir bu işin aslı, astarı?

***

Öncelikle en klasik sebepten başlayalım. Rus kızları çok güzeller. Harikalar, şahaneler, saatlerce bakmaya doyamazsınız... Doğrudur ama bir farkla.

Güzellik göreceli bir kavram olarak söylenir sürekli. İşin felfesi belli. Bana güzel gelen size güzel gelmeyebilir. Fakat, bazen bu işi belgelemek gerekir. Konumuz insanlarsa ve 2 farklı ülke söz konusuysa bunun en kesin belgeside güzellik yarışmalarıdır.

Bugün dünyada 4 büyük uluslararası güzellik yarışması var. (Daha öncekiler sayılmıyor)

Miss Earth
Miss Universe
Miss World
Miss Europe

Bunların dışında çeşitli yarışmalar da var ancak en geniş kapsamlıları bu saydıklarımız.

Miss Earth ve Miss Universe yarışmalarında bugüne kadar ne Rusya ne de Türkiye temsilcileri herhangi bir birincilik alamadılar.

Miss World yarışmasında 2008'deki birincilikde dahil olmak üzere Rus kızları 2 birincilik aldılar. Türkiye de 1932'de Keriman Halis (Ece) ve 2002'de Azra Akın'la gelen 2 birincilik aldı.

Durum 2 - 2.

Gelelim Miss Europe yarışmasına. Bu yarışmada Rusya temsilcileri 2 birincilik alırlarken ülkemizi temsil eden kızlarımız 5 birincilik kazandılar. Ne yaptı: 7 - 4..

***

Bilimsel ve somut konuşursak durum bu. Bu sonuçlara bakarsak bizim kızlarımız öyle çirkin, sünepe, yerin dibine geçecek kızlar değil. Aksine kendilerine has, doğal bir güzellikleri var.

Biz erkekler, gözümüzün önündeki güzellikleri görmezden gelip, en uçtakini arıyoruz bazen. En ötedeki daha çekici geliyor nedense. Komşunun tavuğu bize kaz görünüyor sanki. Güzelliğin ülkeye ve bölgeye değil insana bağlı olduğunu unutuyoruz.

Hiç öyle ''Önemli olan iç güzelliktir'' nidaları dizmeyeceğim. Fakat, güzellik için illa yüzde 5 kilo makyaj, fit bir vücut, düz kalçalar ve biçimli göğüslerlere ihtiyaç duyulmayacağı artık aşikardir.

Bu açıdan kendi ülkemizin kızları çok mu kötü? Bir düşünelim;

***

Yetişme tarzı sebebiyle onları sürekli yalana ve kaçmaya yönelttiğimiz ve erkeklere doğal saydıklarımızı onlara yasak saydığımızdan, bugün erkeklerin rahatsız olduğu kapris gibi şeyleri yaşıyoruz. Erkek 1 düşünürken onlar 5 düşünmek zorunda kalıyor.

Sonra ne oluyor? Erkeklerimiz sıkılıyor. Bıktım diyor. Sıkıldım diyor. Kaçmak daha kolay geliyor. Oysa, belki kendi kardeşine, kendi akrabasına daha kötüsünü yapıyor. Bugün hala töre cinayetleri işlenen bir ülkede kızların erkekler kadar rahat olmasını nasıl beklersiniz?

Rus kızları kaprissiz, ne kadar rahatlar diye övenlerin bunları da göz ardı etmemeleri gerekiyor.

Her kızın az da olsa naz yapmaya hakkı olduğunu düşünürsek fazla naz da aşık usandırırsa bu işin sonu ne olur varın siz düşünün..


 
Toplam blog
: 278
: 1369
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Küçük bir kız çocuğu masumiyetidir yazmak, her satırı her cümleyi her kelimeyi tekrar tekrar gözden ..