Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '10

 
Kategori
İnançlar
 

Rus Ortodoks Kilisesi okullarda Darwinist eğitim tekeline son vermek istiyor

Rus Ortodoks Kilisesi okullarda Darwinist eğitim tekeline son vermek istiyor
 

"Adolf Hitler bütün bir nesli Darwin'in evrim teorisini kullanarak aldatmış, 'kayırılmış' ırkı hayat


Makalede Rus Ortodoks Kilisesinin Darwin teorisinin okullarda okutulmasının durdurulmasına yönelik çalışmalarından bahsediyor. Archbishop Hilarion; Moskova'da yaptığı konferansta, Dinin bilim ile çeliştiği gibi bir aldatıcı fikrin ve darwinizm teorisinin geçmişte bırakılması gerektiğine dair açıklamalarda bulunmuş.

Makalede darwin teorisinin bir teori olduğuna, bunun bir teori olarak kalması ve bu şekilde anlatılması gerektiğine dair açıklamalara da yer verilmiş. "The Russian Orthodox Church called Wednesday for an end to the "monopoly of Darwinism" in Russian schools, saying religious explanations of creation should be taught alongside evolution.

Liberals said they would fight efforts to include religious teaching in schools. Russia's dominant church has experienced a revival in recent years, worrying rights groups who say its power is undermining the country's secular constitution...

reuters.com/article/idINTRE6584JX20100609

Evrim teorisi, canlı türlerinin, tek bir canlı hücreden (ki Darwinistler bu canlı hücrenin nasıl oluştuğunu da bilimsel olarak açıklayamamaktadır), sözde tesadüfler sonucunda sürekli değişim geçirerek meydana geldiğini iddia eder. Bu hayali değişim ve ilerleme sürecinin ana unsurlarından biri ise çatışmadır. Canlıların ancak çatışma ile gelişebileceklerini savunan bu acımasız ideolojinin temeli, güçlü olanların güçsüz olanları yok etmesine dayanır. Sapkın Darwinizm dininin sözde bilimsel bir teori gibi lanse edilip, dünya çapında okul müfredatlarına dahil edilmesi ise, büyük bir kitle aldatmacasını beraberinde getirmiş ve sapkın Darwinist fikirler toplumlara yayılmıştır. Bu durum, milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine sebep olan sayısız belayla neticelenmiştir.

Unutmamak gerekir ki, tek taraflı Darwinist eğitimin dünyaya getirdikleri yalnızca savaşlar, çatışmalar, zulüm, katliam, açlık, sefalet ve terör olmuştur. Evrim teorisi, 19. yüzyılın köhne, bilim dışı hikayelerinden ibarettir. Evrimi sanki bilimsel bir gerçekmiş gibi gençlere öğretmenin bir manası yoktur. Gençlere evrimle ilgili verilmesi gereken bilgi, günümüz bilimsel delil ve bulgularının evrimin yalan olduğunu ispatladığıdır. Okullarda, insanların bir zamanlar Güneş'i Dünya'nın etrafında dönüyor sanmaları, dünyanın düz olduğuna inanmaları, dünyanın öküzlerin boynuzlarında taşındığını düşünmeleri nasıl büyü birer tarihi yanılgı olarak anlatılıyorsa, evrim de öyle anlatılmalıdır. Çünkü evrim tıpkı bunlar gibi, hatta bunlar da daha akıl dışı bir masaldır. Dahası evrim, diğerlerinin aksine cehaletten doğmamış, bilinçli, kasıtlı şekilde insanları Allah inancından uzaklaştırmak amacıyla geliştirilmiştir, bir aldatmacadır.

darwininolumculmirasi.com

 
Toplam blog
: 145
: 1324
Kayıt tarihi
: 08.11.09
 
 

Dünyaya sevginin hakim olması için iyilerin ittifak etmesi gerektiğine inanıyorum. Sevgi, şefkat,..