Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '12

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Ruslar ve hükümet neyi saklıyor

Şubat 2012 de, AKKUYU NGS A.Ş. Büyükeceli Bilgilendirme Ofisi Müdürü Faruk Uzel, Mersin’in Gülnar İlçesi’ne bağlı Büyükeceli Beldesi’nde yapılacak olan Akkuyu Nükleer Enerji Santrali’nin inşaatına 2013’de başlanacağını bildirdi. 

Gülnar İlçesi mahalle ve köy muhtarları için düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Faruk Uzel, dünyada bir nükleer ligi olduğunu belirterek, "Bu nükleer ligindeki ülkelerin hepsi G-20 diye adlandırılan dünyanın ekonomik olarak en gelişmiş 20 ülkesi ve birkaç tane daha ülke, bunun anlamı ne? Birincisi bu ülkelerin hepsi kendi enerjilerini kendileri karşılıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti devletinin 2011 senesinde enerjiye, dışarıya verdiği para 50 milyar dolar. Bu 50 milyar doları biz dışarıya vermezsek, bu memleketin bütçe açığı kalmıyor. Daha ucuz enerjimiz oluyor ve kendi milli enerjimiz oluyor" dedi.

RUSLARIN  NEYİ SAKLADIĞINI MERAK EDİYORUZ.

1-Öncelikle Faruk Uzel, nükleer camiada tanınmayan birisidir. Nette araştırınca karşımıza polis olduğu çıkıyor. Polisimizin nükleer teknolojiye hâkimiyetini de böylece öğrenmiş olduk.

2-Ruslar bir şeyi saklıyorlarki, şimdiye kadar bünyelerine hiçbir nükleerciyi aldıklarını duymadık. Bu ülkede nükleer eğitim görmüş bir Allah’ın kulu yok mu sanki.

3-Ruslar ile hükümetin ortak tavrı bu konuları bilenlerin konudan uzak tutulması. Rusların yapacağı nükleer santrali denetleyecek olan devlet kurumunun başındaki kişi, bırakın nükleeri, atomdan bihaber bir kamu yönetim mezunu. Memlekette hiç mi nükleer eğitimli adam kalmamış?

4-Görülen o ki; bu ikisi kafa kafaya verip ülkenin başına bir çorap örmekteler. Ördükleri çorap ortaya çıkmasın diye ne Ruslar ne de devlet, kapısına bir tek nükleerciyi yaklaştırmıyorlar.

5-Polis memurunun eline birkaç şişirme bilgi vermişler, o garibim de iş yaptım sanarak çıkıp bunları okuyor. Milletten de bu dolmayı yutmasını bekliyorlar ama haksız değiller çünkü biz bu kafayla daha çooooookkkkk dolma yutarız….

 
Toplam blog
: 40
: 645
Kayıt tarihi
: 30.12.11
 
 

PhD (Nükleer). Başka söze gerek yok bence... İçel'de yaşıyorum. ..