Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '13

 
Kategori
Erkek Modası
 

Saç ekimi öncesi analiz

Saç ekimi öncesi analiz
 

Saç ekimi öncesi saç analizi, saç ekimi operasyonunu belirleme de büyük önem taşır. Doğru yapılmış bir saç ekimi öncesi analiz, ekilecek kök sayısının net belirlenmesine olanak tanır.

Saç ekimi operasyonları artık herkesin elinde bir oyuncak. Herkes yaptığını idda ediyor. Herkes en iyisi olduğunu ve değişik imkanlar tanıdığını söylüyor. Bilinmesi gereken en önemli şeyin hastayı çim adam haline getirmeden alınan en sağlıklı sonuç. Her şey sonuç için olmalı. Hastanın en iyi performansı için çalışmalı. En iyi performans için saç ekimi öncesi analiz büyük önem arz eder.

İlk başta saç ekiminin yapılacağı alanlar belirlenir. Siyah kalemle işaretlenir. Ekilecek saç kökü hesaplanır. Bunun ardından saçların yönü hastayla iletişimle belirlenir. Hastanın saçlarını ameliyat sonrası hangi yöne tarayacağı sorulur. Hastanın saçları kısaltılarak 1 numara yapılır. Geriye ameliyat öncesi tetkikler ve saç ekiminin hastamız da oluşturma ihtimali olan riskler araştırılır.

Yapılan testler sonucu ameliyat tarihi belirlenir. Ameliyat öncesi kanı sulandıran ilaçların kullanımı yasaklanır. Hasta için zaman geçireceği mekan ayarlanır, ve istekleri doğrultusunda tv veya film dvd okuyucular ayarlanır. Her şey hastanın konforu için ve istekleri doğrultusunda planlanır.

Sonuç olarak saç ekimi öncesi analiz doğru yapıldığında ameliyat sonrası hastaya konfor ve performans sağlar. Hemen ekelim yapalım şuraya bu kadar buraya bu kadar gibi üstün körü saç ekimi operasyonları yapılmamalıdır.

Op Dr Ali Mezdeği

 

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..