Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '07

 
Kategori
Siyaset
 

Saddam ve oynanan oyunlar

Irak'ta olanlar tehlikeli boyutta. Saddam'ın idamı bunu daha da artırdı. Saddam ölümü haketmiş olabillir. Fakat idamın görüntüleri insanlığa yakışmayan görüntülerdi. İnsan olarak Saddam'ı sevmememe rağmen duygulandım ve üzüldüm.

İdamın görüntülerinin dünya medyasına verilmesinde ki amaç;müslümanları birbirine kırdırtmak, sünni ve şiileri birbirine düşürmek. İdamın internetten yayınlanması ABD'nin bir senaryosuydu.Onların dediği gibi şiilerin idamın yapıldığı yere sızması değil.Buna inanmak için çok saf olmak lâzım.Ayrıca Saddam'ın arefe günü asılması da müslümanlara hakaret ve tahrik amaçlı !..

ABD; ortadoğuda ki BÖL-PARÇALA-YÖNET plânkarını sahneye koydu ve yavaş yavaş uyguluyor. Zamanında CIA' da yetiştirip, eğittiği Saddam'ı astırdı.

ABD'ye dost diyenler bence düşünmeli,biraz da utanmalılar. Başımıza geçirdikleri çuvalı unutmadık ve unutmayacağız.Şimdi çuvalı başımıza geçiren kişiyi, yine sorumlu konuma getiriyorlar.

ABD'nin tayin ettiği koordinatör de PKK 'ı korumaktan başka bir işe yaramayacak. Neyi koordine edeceğini göreceğiz.

B.O.P iyi incelenirse amacın; ortadoğuda arka bahçesi olarak gördüğü İsrail'den başka büyük devlet bırakmamak olduğu görülür. Biz büyük lokma olduğumuz için , yavaş yavaş, plânladığı oyunları sahneye koyarak sindire, sindire yemeye çalışıyor. Oyuna gelmemeliyiz. Sünni,şii üzerinde oynanmak istenen oyunları bozmalıyız.

Çoğunluğu tekelden yürütülen yazılı basın ve görsel medya bu konular da eğitici ve uyarıcı olmalıdır. Gençlerimiz ve kadınlarımız ;uyuşturucu sabah programları ve seviyesiz eğlence programlamlarından uzaklaştırılmalıdır.Düşünmeye sevkeden ve eğitici programlar olmalıdır.

Dış politikalarımız, her konuda açık ve net olmalıdır.Kesinlikle kapalı kapılar arkasında sözler verilmemelidir. Gelecekte ipotek altına girmemeliyiz.Kimseye bağımlı olmamalıyız.

Çok geç olmadan, millet olarak;kendimize gelmeliyiz,birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz. Türkiye Türkiye'den yönetilmelidir.Aksi takdirde ABD ergeç amacına ulaşır.

 
Toplam blog
: 15
: 516
Kayıt tarihi
: 02.09.06
 
 

1948 Bayburt doğumluyum. İlkokul Trabzon+Erzurum, ortaokul Erzurm+Adıyaman+İsparta; lise Isparta...