Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '13

 
Kategori
İnançlar
 

Sadece Müslümanlar cennete gidecek diğerleri cehenneme gidecekse cennette yer olur cehennemde olmaz

Sadece Müslümanlar cennete gidecek diğerleri cehenneme gidecekse cennette yer olur cehennemde olmaz
 

Müslüman olmayanların cennetten söz etmeleri gereksiz; çünkü nasılsa gidemeyecekler. Peki, onların dilindeki “heaven” ne demek. Cennete gidemeyeceklerse dillerinde cennet kelimesi niye var?

Bunu ben söylemiyorum; yeryüzünün en son ve tek dini İslam söylüyor. Dünyanın nüfusu 7 milyar ise cennet sadece Müslümanlığı kabul etmiş olan 1,5 milyar için söz konusu olacak. Allah’ın kitabı kelime-i şahadet getirip Müslüman olmayanlar cennete gidemezler diyor. Müslüman olmayanlara Kâfir deniliyor. Biraz incitici bir tabir ama kutsal kitabın tanımı, yapacak bir şey yok. Ayrıca Müslüman olmayan 5,5 milyar insanın cehenneme gideceği de belirtiliyor. Şüphesiz Allah bilir ama okuduklarımıza göre Müslüman olmayanların iyi ve insanlığa faydalı kişiler olmaları durumu değiştirmeyecek.

Konuya İslam çerçevesinden bakınca gayet normal. Allah’ın dinine inanmadığına göre sana bu dinin hükümleri uygulanamaz diyecektim ama öyle değil. Kâinat Allah’ındır ve yeryüzünün tek dini de İslam’dır. Yani bütün yaratılmışlar Kuran’ın emirlerine uymak zorundadırlar. Uymuyorlarsa sonuçlarına katlanırlar. Yani ben Müslüman değilim, bana ne diyemiyorsun. Müslüman olmadığın takdir de cehenneme gideceksin.

İslam uleması bu kadar önemli bir konuyu hiç konuşmuyor. Dünyada yaşayan 7 milyar insandan 5,5 milyarı Kuran’a göre kâfir olup cehenneme gidecek. Tamam, Müslüman olanlar da ameline göre cennete ya da cehenneme gidecek ama en nihayetinde bütün Müslümanlar cennete girecekler.

Dünya inanç perspektifinde acayip bir durum. Medeniyet köprüsü, dinler arası dostluk… Böyle bir durumda bunların bir anlamı kalıyor mu?

Diğer dinlerin İslam’ın bu hükmü karşısında ne tavır aldıkları gerçekten merak konusu. Herhalde inanmadıkları için kale de almıyorlardır.  Ayrıca konuya bizim gibi bakmadıkları 5,5 milyar insanın Müslümanlığı seçmeyişinden de belli. Kuran’ın bu konudaki ayetleri ciddi bir araştırmaya tabi tutulmalı. Sonuçta İslamiyet gelmeden önce yaşamış olanlar da Müslüman değillerdi. Onların bu durumda suçu olabilir mi? Çok ağır bir hüküm; yanlış söyleme hakkınız yok. Sadece 14 asırdır yaşayan ve kelime-i şahadet getirmiş olan kimseler cennete gidebilecekler dediğiniz zaman şu anda Müslüman olmayan dünyadaki 5.5 milyar insanı cehennemlik ederken İslamiyet yeryüzüne gelmeden önce yaşamış milyarlarca ve ölmüş milyarlarca ruhu da cehenneme yolluyorsunuz. Bu işin içinden çıkamıyorsanız kimin cennete, kimin cehenneme gideceğini Allah bilir deyin vebale girmeyin.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..