Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '08

 
Kategori
Siyaset
 

Sadece renktir farklı olan

Sadece renktir farklı olan
 

Zıtlıklar üstüne söylenen sözlerin üzerine koyabileceğim başka sözler vardır usumda daha sonra aniden anımsayacağım. Zıtlıkların dengesi bozulursa aniden, çoğalan zıtlık diğerini boğar umarsızca.

Herkesin aynı anda yaptığı ani bir seçimdir zıtlığı çoğaltan, önceden azınlık olsa da. Hüküm, çoğunluk ile oluşan bir üstünlüktür sadece. Varılan, kontrolsüz zıtlığın istediğini yapabileceği yargısıdır. Yanılgısı ise, bunu sürdürebileceği sanıdır.

Eşitliği bozan, çoğunluğun hırsına kapılır aniden. Zıtlığın adına karar verir yeniden oluşlarda. Eşitlik adına savunur zorbalığını. Zorbalık, çoğalan zıtlığın parıldıyan ışıltısıdır. Onu kullanan pekiştirir zorbalığını, içi boşaltılmış yeni kurallarıyla. Yeni kurallar, gücünün simgesidir. Güç, yaşanılan bir sarhoşluktur aslında. Karar verişler, kapsamaz diğer azınlığı pek. Bilir ya da bilmez, kayıtsız kalır ardındaki bağırışlara. Hükmün yanılgısı, ayakların baş olmayacağı sanısıdır. Bilemez ki, tersi düz olabilir eninde sonunda.

Dengededir yaşam, gözü kapalı bir dik duruştur. Adalet ise terazinin iki kolunda tartmaktır olanları. Olgunluk, dengede yaşamaktır. Çoğunluğun hırsına kapılmamaktır. Etik olmakla eştir adalet, eşiti gözetmekle gelen kazançtır insaniyet.

İnanç, adalet ile tümleşiktir. Din, şekle indirgenmiş ise yanılgıdır. Vicdan, ahlak ile iç içedir. Ahlak, insan olmanın evrensel erdemliğidir. Erdemlik, aydınlanma ile gelen çağdaşlıktır. Aklı da hür kılmaktır. Çağdaşlık, çoğunluk sarhoşluğuna kapılmamaktır. Din, sadece erdemli olmaktır.

İnsanlar vardı ortaçağda, inancına bağnazlık katan. Kadınları cadı diye kazana atan. Din adına savaşlar çıkaran.

Tüccarlar vardı bir zamanlar, rengi siyah olanları yakalayan. Birisini birisine üstün kılan. Kıtadan kıtaya taşıyan. İnsanı insana satan.

Savaşlar var geçmişimizde, çoğunluğun hırslı ile başlayan. İnsanı insana yaktıran. İnsanı insana kırdıran.

Para hırsı var dünyada, ülkeyi ülkeye kışkırtan, sömürüyü sonuna kadar kullanan, gıdaya muhtaç bırakan.

İktidar ile gelen zorbalığın gücüdür, çıkarı uğrana tüm yolları kullanan, insanı insanlıktan çıkaran.

Dengesizlik ile gelen hükümdür, tüm gücü elinde tutan. Gücünü kullanmaktan sakınmayan.

O güce yoldaş olanlar var bir de, insanım ben diyen, kendi çelişkisini yaşayan.

Zıt olan renklerdir aslında, bilin ki tüm yaşamlar birbirine denktir daima.

 
Toplam blog
: 136
: 1494
Kayıt tarihi
: 16.02.07
 
 

Yaşam ışığını 1968 yılında Bafra’da gördü. İnşaat Mühendisi ve aynı sektörde yazılım geliştiren bir ..