Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sağ kanat, sol kanat

Sağ kanat, sol kanat
 

Kuşlarda ve böceklerde uçmayı sağlayan organa, ya da bir uçağın havada durmasını sağlayan taşıyıcı aerodinamik güçlerin etkilediği yatay yüzeye kanat diyoruz.

Tek kanatla uçulmayacağı konusunda herhalde hepimiz hemfikiriz. Çift kanat, havalanmayı ve yere inmeyi sağladığı gibi, uçmayı da düzenli kılan, sağa-sola dönüşleri de ayarlayan muhteşem bir yapı.

Kanatların hem var olmasının, hem de görev yapmasının sebebi ise gövdedir. Gövdesiz iki değil on tane kanat olsa bir işe yaramaz. Gövde de en az iki kanat olmadan uçamaz.

Türk siyasi hayatında sağ ve sol kanat eksikliği pek yaşanmadı. Bizim problemimiz hep sağlıklı bir gövdeden yana oldu. Yıllarca bütün toplumu kucaklayaak bir merkez parti özlemiyle yandık tutuştuk. Öyle ki bu partinin sağ veya sol olması da pek önemli değildi. Yeter ki merkezde olsun...

Önümüzdeki zoraki seçimin Akparti'ye yarayan taraflarını budama girişimlerinden biri de sağda ve soldaki partilerin bir araya gelmesi, bir ittifak yapması, hatta Aydın Tiryaki beyin deyimiyle bir blog oluşturmasının sağlanması...

Hürriyet gazetesi bir anket açmış. Okuyucularına soruyor. Kim kiminle ittifak yapsın? Haber aynen şöyle "Hurriyet.com.tr'nin seçim ittifaklarına yönelik anketinden sağ kanatta ANAVATAN-DYP; sol kanatta ise CHP-DSP-SHP en çok oyu aldı."

Aklıma takılan şey şu: Anladık sağ kanat, sol kanat tamam da, gövde nerde? Herhalde Akparti'yi merkeze oturtmadılar. Bu stratejik olarak çok yanlış olur. Eğer yok farzediyorlarsa, unutturmak için bu iyi fikir ama, benim gibi bu durum vatandaşın da kafasına takılırsa ne olacak?

Bunun gövdesi nerde diye kimse sormayacak mı?

Aslında son günlerin sıkça kullanılan deyimiyle "anladınız siz onu" ama, tabii ki ben anlatabildiğim için değil...

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..