Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '13

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Sağlığı öne sürerek insanlara bir şey yaptıramazsınız; yüzünüz kırışır, güzelliğiniz kaybolur deyin

Sağlığı öne sürerek insanlara bir şey yaptıramazsınız; yüzünüz kırışır, güzelliğiniz kaybolur deyin
 

Herkesin sağlıklı olmasını isteyenler bunu başaramadılar; çünkü yöntemleri yanlış: “Sağlığına dikkat etmezsen ölürsün”

Ölümün Allahtan olduğuna ve bu nedenle günü saati gelmeden ölünemeyeceğine inanan yurdum insanı tabii ki bu uyarıya kulak asmıyor. Vuruyor şişenin dibine.

Sağlık uyarıları (örnekler, ibretler) etkili olsaydı bu insanlar hastaneye gitmiyorlar mı? Oralardaki insanların halini görmüyorlar mı? Hastalık da neymiş, iki gün yatarsın, nasılsa bir hap alınca geçiyor. Sen bir de hastalanmış genci aynanın karşısına durdur, renginin kaçtığını, zayıflayıp bir deri bir kemik kaldığını, çirkinleştiğini görsün ve bu şekilde sevgilisinin randevusuna nasıl gideceğini hele bir düşünsün.

Salık kimsenin umurunda değil, üstelik daha genciz, ölüme çok var ki olursa demek ki olacağı varmış, kadere karşı gelinmez. Ama doğrusu güzelliğim için sağlığıma dikkat ederim.

Özellikle kronik rahatsızlıklara yakalandığınızda güzelliğinizin tümüyle gidebileceği, akranlarınız sokaklarda sevgilileriyle/eşleriyle kol kola dolaşırken sizin hastane köşelerinde öksüre öksüre yatıyor olmanız…

İşte insanlara bunları anlatacaksınız.

Hastanelerde, TV’lerdeki sağlık programlarında, sağlıkla ilgili yayınlarda, gündelik hayatta bir terane almış başını gidiyor “Sağlıklı ol, sağlıklı ol”

Dinciler insanları Müslümanlığa çekmek için hani bizi cennetle imrendireceklerine ölünce cehenneme gideceğimizi (kaynayan katran kazanlarına atılacağımızı) falan söyleyip korkutarak yola getirme aptallığına düşüyorlar ya sağlıkçılar da sağlığımıza dikkat etmezsek ikide bir hastalanıp öleceğimizi söyleyip sözde bize duyarlılık aşılıyorlar.

Sağlık kimin umurunda, hastalık bir hapla geçiyor, her hastalanan ölüyor mu ölüm kim bilir ne zaman, sevgilin seni bu şekilde beğenmez de, bak nasıl akan sular duruyor.

İnsanlar güzelliklerine sağlıktan daha fazla önem verirler ve hiç biri güzelliğin de aslında sağlığa bağlı olduğunu düşünecek kadar akıllı değildirler. Ama işte içlerinde benim gibi güzellik konusundaki motivasyonun insanların sağlığını olumlu yönde etkileyebileceğini düşünen diplomasız Hipokratlar da vardır.

Bilim tek başına görevini yapamaz; onu yönetecek akla ihtiyacı vardır.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..