Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Haziran '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Şair "Gün 24 saat, seni düşünüyorum" der, Vali: "Haftanın 7 günü 24 saat hizmet" diyor.

Şair "Gün 24 saat, seni düşünüyorum" der, Vali: "Haftanın 7 günü 24 saat hizmet" diyor.
 

Yeni Bartın Valisi Azizoğlu


                                                         

          Valilerin biri geldi. “N’oluyoruz?” derken de, Valilerden biri daha geldi. Ama o da gitti. Şimdi yenisi geldi. Biri geldi, diğeri gitti derken, bir baş dönmesidir yaşandı. Şimdi duruldu ortalık. İçlerinde iz bırakanlar da oldu.

          Bartınlılarla temasımız devam ediyor. Aramızda konuşuyoruz, nabız tutuyoruz. Hala Bartınlı’ların unutamadıkları arasında  İsa Küçük de var. Bartın’ın tanınmış aile çevrelerinden Dilek Genç  Hanım “ Her an dilimizde” diyor İsa Bey için.

          İlk önceleri adımız “ Bartın Yangunu” idi. Sonraları Bartın Belediyesi işi resmileştirdi. Aldıkları kararla beni “Bartın’ın fahri hemşerisi” seçti. Sıra defterinde, ve verilen belgede sıra numarası 1 olarak gözüküyor.  Tabi, Bartın’da bu, ‘ ilk’ oluyor.

          Yeni valimiz Azizoğlu, meselelere hızlı girdi. Çabuk çabuk konuşmasıyle, insanlar üzerinde iş bitiricilik havasını sağlamlaştırıp, güven veriyor. (Son telefon konuşmamız)

          “Hoş geldin, hoş buldukları” asgariye indiren yeni vali, süratle çevre tanımlamasını bitirdi, sahilleri gezdi. Şimdi dosyaları istiyor raflardan. Yarım kalmış işleri inceliyor. Sanki içinde bir hırs var: “Haftanın 7 günü 24 saati insanımızın hizmetindeyiz” diye bir çıkış yaptı ki, bu söz yayılınca, Bartınlıların değme keyfine. Şair de sevgilisi için ne demişti? “ En ağır işçi benim. Gün, 24 saat, hep seni düşünüyorum” dememiş miydi. Evet. Bartın’ı fethetmek, ona bir sevgili gibi davranmakla mümkün.

          Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Bartın’a hizmet için geldiğini ve Bartın’da güzel işlere imza atamak istediğini söyledi. Devletin kendisine verdiği çok önemli bir görevi yürüttüğüne dikkat çeken Vali Azizoğlu, bu nedenle mesai mefhumunun olmadığını söyledi

.

          Azizoğlu, “Haftanın 7 günü 24 saati insanımızın hizmetindeyiz. Ne zaman ulaşılmak istenirse kapımız sonuna kadar açık. Yeter ki, memleketimizde insanımızla ilgili bir konu olsun. Onların dertlerini, problemlerini çözmekle ilgili bir mesele olsun, bu konuda asla bir çekingenlik olmasın.

          Vali Azizoğlu, Yetkin ve becerikli  kamu idaresini burada görmekten memnuniyet duyduğunu Bartın’a hizmet verecek kendi potansiyelinin bulunduğunu, sivil toplum örgütleri, yazarları, çizerleri ve akademisyenleri  ile, Bartın sevdalıları  ve  işçilerle iç içe gönül gönüle olacaklarını, onlardan alınan bilgilerle kendilerine yön çizeceklerini, Bartın’a hizmet kriterlerinin üç aşağı, beş yukarı belli olduğunu, hizmetin yüz akıyle sonuçlandırılmasında gayretlerinin olacağını, ifade ederek “ Yeter ki insanımıza karınca, kararınca yardımcı olalım, hizmet edelim. Onların hayatlarına biraz daha zenginlik katalım, güzelleştirelim ve rahatlatalım.” Dedi.

          “Gecenin 2’sinde de olsa aranmasında sakınca yoktur.”Diyen yeni Vali, ulaşılmayacak kimse olamaz. Devlet ancak insan için vardır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyoruz. Bunun mesaisi yoktur. Hayat 24 saat devam eder. 24 saat devam eden hayatta da bizim mesaimiz bitti, işimizi kapattık deme hakkımız yoktur.” Dedi.

          “Bartın çok güzel bir şehir “diyen Vali, turizm konusunda da: “Turizmle ilgili yatırımları hızla yapmak zorundayız. Bu güzel işlerin yapımı da inşallah bizlere nasip olacaktır.” Dedi.

          Vali Azizoğlu, son olarak da “Dünyada böyle güzellikler, böyle güzel insanlar, güzel yerler az kaldı. Bartın bunlardan bir tanesidir. Böyle güzel insanlarla da birlikte olmak benim için büyük bir onur ve şereftir. İnşallah bende sizler gibi Bartın’a güzel şekilde hizmet edeceğimden şüphe duyulmasın” dedi.

          PROJEMİZİ  TEKRARLIYORUM: Bartın’ın dış turizmde de tanıtılması için, kısa metrajlı film çevrilmesi konusunda kendisinden, telefonla  ricada bulunmuştuk. İnşallah bu film çekimi, Azizoğlu’na nasip olur diyoruz. T. Şoray’ın Amasra’daki  “Gönderilmemiş Mektuplar” filmi, turizmde olay olmuş ve dış turizm hareketlenmişti. Bartınlı öğretmen şair “Bende kalan mektuplar’la, dramatize edilen bir  Love Story’’si anlatılıyor. Bu tanıtımın “açılımı” aşağıdaki link’te, konu, hikaye edilmişti zaten.

 

(   AŞAĞIDAKİ LİNK’İ TIKLAYINIZ  )

 

 

http://blog.milliyet.com.tr/-gonderilmemis-mektuplar--dan-sonra-sira--bende-kalan-mektuplar--da/Blog/?BlogNo=456165

 

 

 

    ŞAİİRİN OĞLU ÜNAL AKKOYUNLU SAĞ VE BURSA LİSESİNDE KİMYA ÖĞRETMENİ. O DA ŞAİR.

                                                         İŞTE... NOKTA NOKTAM ŞİİRİNDE ADI GEÇEN O ASMA KÖPRÜSÜ

                                                                    (BARTIN vALİSİ SOLDAN 3 NCÜ)  BASIN TOPLANTISINDA

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..