Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '14

 
Kategori
Eğitim
 

"Fikri hür, vicdanı hür öğrencilerle" doyumsuzdur geceler

"Fikri hür, vicdanı hür öğrencilerle" doyumsuzdur geceler
 

 

 

 

“Liseliler”denildi mi, orada duracaksın. Yüksek okulların, ara kapısıdır Zira. Liseli olarak anılmak da bir başarı sembolü olarak bir “caka” sembolü olarak, cebimizin bir köşesinde durur zaten. Arada bir, canımız çekince de, çıkarır çıkarır bakarız bu “sembole”

Şimdi işler değişti. Orta mezunları, lise sınıfına atladıklarında, bir güzel hoplaya zıplaya, gönüllerine dolan fırtınayla dolup dolup boşalıp, geçirdikleri 3 yılın acısını, bir gecede çıkarıveriyorlar.

Ve bu işi de İzmir’de, en güzelini, İzmir Özel Türk Koleji yapıyor. Eeee, yarım asırı aşkın tecrübesiyle tabi.

Okulun “Çiğli” bölümünde, ne kadar ortaokul mezunu varsa, o gece tertiplenen şölende “Liseye merhaba” adlı tertiplenen gecede, liseyi bu kadar içten ve hoşgörü ile candan kutladılar.  topluca, ebeveynleri bile eğlendiler. Ebeveynler, eski günleri hatırlayarak “bizim zamanımızda neden böyle şeyler yoktu” deyip deyip hayıflandılar. “ Kimimizin, başka illerde ve okullarda,  şapkasız dolaşması bile idareyi kızdırırdı” dediler. Ki, o şapka  yataktan yatağa çıkardı kafadan. Hatta sofrada bile o şapka. Piknikte bile o şapka.  Uzun tatillerde bile o şapka. Ailenle gezmeler gidersin, yine  başında, sarı şeritli o şapka. Bir yatağa giremezdin o şapka ile.

İzmir Özel Türk Okulu’nun Çiğli ortaokulundan mezun olan İTK’lı öğrenciler, aile Birliği koordinesi ile, yeni mezunlar, birlikte keyfini çıkardılar gecenin.

“Liseye merhaba” gecesinde okul yöneticileri, idareciler, öğretmenler, veliler ve  yeni mezunlar bir araya geldiler dün akşam.

İlkokul ve Ortaokul aile birliklerince koordine edilen gece, okulun bahçesinde bulunan Latife Hanım Köşkü önünde gerçekleştirildi.

Ata’nın “fikri hür, vicdanı hür yeni nesiller yetiştireceğiz” sözünün simgeleştiği atmosferde, uzun günler bu köşkü mesken olarak kullanan  büyük atamızın bu sözlerinin ışığında, pırıl pırıl yeni neslin  o akşamki varlığı, gurur verici ve göz yaşartıcıydı. O tarihi köşkün köşe bucaklarına sinen Ata’nın o büyük sözlerinin etkisi vardı o akşam öğrencilerin üzerinde. Zira hepsinin gözleri, hiçbir zamanki gibi böylesine gururla parlamamıştı. Bu köşkün manevi ve tarihi değeri, öğrenciler üzerinde devamlı bir gözetim  uyarma vazifesi göstermesi bakımından, ilahi bir duyarlılıkla  donanmıştı adeta.

Sunuculuğunu İTK Fen ve Teknoloji Zümre Başkanı ve İTK mezunu Bahar Ergin Faat’ın yaptığı gecenin açılış konuşmalarını İzmir Özel Türk İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Erdoğdu Özcan ve İzmir Büyükçiğli Özel Türk İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Mehmet Günaydın gerçekleştirdi. Erdoğdu Özcan ve Mehmet Günaydın’ın konuşmalarının ardından İzmir Özel Türk Ortaokulu öğrencilerini temsilen Başak Amasya ve İzmir Büyükçiğli Özel Türk Ortaokulu’nu temsilen ise Selin Küçükyağlı  birer konuşma gerçekleştirdiler.

Öğrenci konuşmalarından sonra, Bahattin Tatış Kampüsü ve Büyükçiğli Kampüsü Okul Orkestraları sahne aldılar. Gecede ayrıca, İzmir Özel Türk Koleji İlkokulu ve Ortaokulu Okul Aile Birliği ve İzmir Büyükçiğli Özel Türk İlkokulu ve Ortaokulu Okul Aile Birliği üyelerine teşekkür belgeleri verildi.

Mezuniyet coşkusu eğlence ile birleşince, bitmesin bu gece hiç denmesine rağmen, yine de bitti. Öğretmen, öğrenci ve veliler, idarecilerle el ele geç vakitlere kadar eğlenerek, çocuklarının sevinçlerine böylelikle ortak oldular. Unutulmaz bir gece yaşadılar.

                                                 EFSANE OKULUN EFSANE KURUCUSU BAHATTİN TATIŞ

(SAĞ BAŞTA ) BATERİSİ İLE MEŞHURLARADAN AYHAN SİCİMOĞLU, OKULA KONUK OLUP GECELERİNE KATILMIŞTI. VE HAYRANLARI İLE GÜZEL BİR GECE GEÇİRİLMİŞTİ GEÇMİŞTE

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..