Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '13

 
Kategori
Bilim
 

Şakralar-2

Şakra Tekerlekleri

 


Tepe Şakrası-Taç şakrası



Brow Chakra (Alın Şakrası-Üçüncü göz Merkezi)



Throat Chakra (Boğaz şakrası)



Heart Chakra (Kalp Şakrası)



Solar Plexus-Sırt şakrası(Göbeğin üst kısmında midenin arkasında ve aortanın önünde yer alır)



Spleen Chakra -Sakral Şakra



RootŞakra-Kök Şakra

(

Ayrıca, tepe şakrasının üzerinde de kişilik ötesi, benlikle ilgili olmayan bir şakradaha vardır. Bu şakra şakra başın 4-5 parmak yukarısında bulunur ve insanlar arasındaki spiritüel bağlantılarla ilgilidir. Bu, bazı hallerde başın üzerinde birden fazla şakra halinde görülür. En alttaki başın 4-5 parmak üzerinde, en üstteki de başın 30cm üzerinde yer alır. Bunun adı Ruh yıldızıdır. Bizim ruhlarımız ışık pırıltılarıdır ve bunları zaman zaman görme alanınızın dışında görebilirsiniz.

Bütün spiritüelöğretiler ve dinlerde şakralar dan bahsedilir.

Özellikle Çin Tıbbında ve Tibet Budizminde pek çok şakra modeli.daha vardır. Hatta, Musevi Kabalasında ki farklı Sephiroth lar da bedenin değişik kısımları ile ilişkilidir.

Islam Sufizminde Lataife-e-Sitta ( 6 latifliğin) in beş duyu ve beş duyu ötesi algılama ile ilgili oldukları söylenir ve bunların aktive edilmesi sonucunda bir kişinin ruhsal gelişimi tamamlanır.

Birbirinden çok farklı olan Shakta Tantra, Sufism ve Kabbalism de de şakralar, lataif ve Sephiroth hemen hemen benzer ruhsal kavramları temsil etmektedirler.


Yoga öğretisinde şakraların görünüşü

ŞAKRALAR ve EndokrinSİSTEMİ

Şakraların pozisyonları ve fonksiyonları ile endokrin sistemindeki çeştili organların ilişkili olduğu söylenmektedir.

(Yukarıdan aşağıya 1.Epifiz 2.Hipofiz 3.Tiroid 4.Timus 5.Böbreküstü bezleri 6.Pankreas 7.Üreme Organları (Erkekte Testis, kadında Yumurtalıklar)

-Tepe şakrası şuurunşakrasıdır denir. Bu, diğer şakraları kontrol eden ana şakradır. Yaptığı iş ise pituitary gland (epifize benzer). Buradan endokrin sistemini kontrol eden hormonlar salgılanır ve hipotalamus vasıtasıyla merkezi sinir sistemine bağlanır. Talamusun şuurun fiziksel tabanı ile ilgili bir rolü olduğu söylenmektedir.

-Ajna Şakrası veya Alın Şakrası/ üçüncü göz ise pineal gland le (hipofizle ) ilişkilidir. Bu zaman şakrasıdır ve ışığın farkında olmakla ilgilidir. Pineal gland (hipofiz bezi) ışığa duyarlıdır ve melatonin hormonunu salgılar ve uyumak veya uyanmak ile ilgili içgüdüleri düzenler. Ayrıca, çok çok eser miktarda pyschodelic (rock müziğinde olduğu gibi duyguları aşırı derecede uyaran) bir kimyasal olan dimetiltriptamin salgılar.

. -Vishudda denilen boğaz şakrası İletişim ve gelişme ile ilgilidir. Sözü edilen gelişme kendini ifade etme tarzıdır. Bu şakra tiroid bezine paraleldir. Tiroid bezi ise gene boğazda bulunur ve tiroid hormonu üretir. Bu da gelişme ve olgunlaşmadan sorumludur.

-Anahata veya kalp şakrası sevgi, aşk, denge ve iyi hissedişle ilgilidir. Göğüste bulunan timus la ilişkilendirilir. Bu organ hem bağışıklık sisteminin hemde endokrin sisteminin bir parçasıdır. Hastalıklarla savaşan T hücrelerini üretir ve stress ten kötü bir şekilde etkilenir.

-Solar plexus şakrasıveya Manipura enerji, asimilasyon ve sindirim ile ilgilidir. Pankreas ile dış adrenal bezler ve adrenal korteks ile ilişkilidir. Bunlar sindirimde çok önemli rol oynarlar ve yiyeceklerin beden için gerekli enerjiye dönüştürülmesini sağlarlar.

-Sakral şakraveya Swadhisthanna göbeğin 3-5 cm altında veya dalaktan sol tarafa doğru uzanmış şekilde bulunur. Duygular, cinsellik ve yaratıcılıkla ilgilidir. Bu şakra erkekte testis kadınlarda ise overlerle ilişkilidir. Bilindiği gibi bu organlar üreme ile ilgili çeşitli seks hormonlarını salgılar ve bunlarda insan duygularında çok dramatik değişiklikler meydana getirirler.

-Muludhara veya kök şakrası güvenlik, yaşamı devam ettirme ve kişinin en temel potansiyeline işaret eder. Yaşam enerjisi olan kundalinin burada bir sarmal şeklinde (aynen bir telin kangal gibi sarılması şeklinde ) bulunduğu söylenir. Buradan açılarak kişiyi tepe şakrasındaki en yüksek ruhani potansiyeline getirmek üzere hazır bekler. Bu merkez genital bölgeler ve anus arasında yer alır. Her ne kadar burada herhangi bir endokrin bezi olmasada bu şakranın daha içerdeki adrenal bezler ve adrenal medulla ile ilişkili olduğu söylenir. Adrenal medulla kişinin yaşamı tehdit altında olduğunda savaş veya kaç reaksiyonu vermesinden sorumludur. Bu bölgede cinsel ilşikide boşalmayı sağlayan bir kas vardır. Sperm hücresi ve yumurta arasında bir parallellik kurulur ve burada genetik kod sarmal halinde bulunur. Bu genetik kod kendini tam gelişmiş bir insan olarak ifade etmeye hazır kundalini-yaşam enerjisi ile birlikte bulunur.

Hint mistiklerine göre şakraların en önemli özelliği ve bulunma seviyeleri ruh tadır. Ancak, pek çok kişi şakraların poziyonları ve fonksiyonları ile ilgili olarak endokrin sistemindeki bezlerle ilişki kurmuştıur . Buna ek olarak omurilik boyunca yer alan sinir yumakları (ganglia) ile de ilişkilendirilmişlerdir. Bazı kimseler şakraların fizik bedende endokrin bezleri olarak açığa çıktığını belirtmişler ve onların sübjektif açığa çıkışları da psikolojik ve spiritüel deneyimler şeklinde olmuştur.

Gerçekten endokrin bezleri tarafından salgılanan bu hormonların insan psikolojisi üzerinde çok dramatik etkileri vardır ve bunların herhangi birinde oluşan bir dengesizlik kişide psikolojik veya fizyolojik bir dengesizlik yaratır.

Belki de bu bezlerin en dramatik ve etkili salgısı saykodelik bir madde olan (psychodelic drug) DMT dir ve pineal gland tarafından sentezlenir karşılığıda tam alın şakrasıdır. En azından batıda bazı kişiler bu tür kimyevi maddeler kullanarak spiritüel deneyimler yaşamışlardır.

ŞAKRALAR VE RENK FREKANSLARI

RED KIRMIZI
Kök Şakra
Omuriliğin en altında yer alır. Bütün yaradılışın bilgisini taşıyan ilk sekiz hücre burada yer alır ve sadece bu hücreler bütün yaşamımız boyunca değişmeden kalırlar. Bizim fiziki dünyada kök salmamızı sağlar.

ORANGETURUNCU
. Spleen: Göbeğin hemen altında yer alır ve bizim cinsel ve üreme kapasitemizle ilgilidir. Bu şakranın blokajı duygusal sorunlar ve cinsel suçluluk olarak açığa çıkar

YELLOW SARI
Solar Plexus .

Solar plexus Duyguların yerleştiği yer. Bize dünya da kişisel bir güç verir. Bloke olduğunda kızgınlık veya kendini kurban gibi hissetmek duygusu verir.


GREEN YEŞİL
. Kalp şakrası, bloke olduğu takdirde bağışıklık sistemi veya kalp sorunları veyahut da şefkat eksikliği ortaya çıkar.


Kalp şakrasımerkezi-Ruhun mekanı, zaman gösterge şişesinde. Kalp sıfır noktası olarak belirtilmiş.

BLUEMAVİ
Boğaz şakrası yaratıcılık ve iletişimle ilgilidir. Duygularınızı uygun bir şekilde ifade edemediğiniz zaman baskı hisseder.

INDIGO MOR
Third Eye: Pineal Gland: Is a physical eye
with the capabilities of looking upward.

Üçüncü Göz ŞAkrası: Pineal bezi (epifiz)

Yukarıya bakma yeteneği olan fiziki bir gözdür.

PURPLE EFLATUN
Taç Şakra : Daha üst boyutlardan gelen mesajlarla sizi birleştirir ve başın üzerinde bir baskı şeklinde hissedilebilir.


CHAKRAS AND SOUND

ŞAKRALAR VE SES

Şakra renk frekansları aynı zamanda müzik skalasını da takip eder ve müzik notaları ile ilişkilidir.

 

No

Chakra

Note

Color

8

 

C '

 

7

Crown

B

Violet

6

Third Eye / Brow

A

Indigo

5

Throat

G

Blue

4

Heart

F

Green

3

Solar

E

Yellow

2

Sacral

D

Orange

1

Base

C

Red

 

ŞAKRALAR VE KRİSTALLER


Her şakra ile ilgili renkli bir kristal vardır.

.

Şifa için her şakranın üzerine ilgili bir kristal yerleştirilir ve bu şekilde bir meridyen matriksi oluşturularak dengeleme sağlamak amaçlanır.



SEVGİLİLER

Lovers connect through their chakra systems,

Sevgililer de şakra sistemleri aracılığı ile ilişki kurar ve bağlanırlar.

Aura alanları ve meridyen matriksleri


EKİN HALKALARI VE ŞAKRALAR Haziran 1996...Alton Barnes, England


Bu ekin halkası 12 şakrayı ve DNA mızın nasıl harekete geçtiğini gösteriyor.



12 Around 1



DÜNYANIN ŞAKRA SİSTEMİ

Dünya, yaşayan bir organizma olduğu için onun da şakra merkezleri vardır. Bunlar kutsal geometriye dayanan belli başlı meridyenler le bağlantı kurarlar.

Bizim şakralarımızda dünyanın meridyen sistemi ile bağlantılıdır.

Above and Below - X Hermes Trismegistus


KUNDALINI
yaşam enerjisi
Yılan sembolü: DNA, ejderha, yılanlar v.s.




YOGA

Yoga creates balance.

YOGA bir denge sağlar 

Not: www. crystallinks.com sayfasından özet olarak alınmıştır

 

 
Toplam blog
: 636
: 9957
Kayıt tarihi
: 14.12.11
 
 

Araştırmacı Yazar.. ..