Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '15

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Salda Gölü

Salda Gölü
 

Sessiz bir ortamda dinlenmek için ideal..


Türkiye’de tatilcilerin, alternatif tatil için yöneldikleri çadır kamp alanlarından biri olan Salda Gölü kamp alanındayım. Aylardır kendi kendime “Bu yaz tatilimi otellerde geçirmeyeceğim” diye söylediğimden, çadır kurabileceğim yerlerin listelenmiş adlarını çıkardım.

Daha önce benim gibi kamp meraklılarının ilk on listelerinde pek yer almayan Salda Gölü kamp alanını ben ilk sıraya koyarak çıktım yola.

Salda Gölü, Burdur’un Yeşilova Belediyesi sınırları içerisinde bulunuyor. İlçeye sadece 4 km mesafede ve öyle yüzlerce çadırın kurulabildiği geniş bir alana sahip değil. Tam aksine sessizliği, temiz havası, temiz gölü ve elli- altmış çadır kapasitesi ile daha çok kafa dinleme yeri.

Yeşilova Belediyesi sınırları içerisinde dedim ya, dahası var. Aynı Orhan veli’nin şirinde olduğu gibi, “Hava bedava, su bedava hatta ben de ek yapayım, elektrik bedava, kamp alanının titizlikle yapılan temizliği bedava, alanın işletmecisi Ahmet Bey’in güler yüzü bedava…

Çadır kurulan alanın düzenli olması, her isteyenin istediği yere çadırını kuramaması da bence iyi bir şey. Aksi halde çeşitli sıkıntılar çıkabiliyor. Çadır kurabildiğiniz her yerde kolayca elektriğe ulaşıyorsunuz ve ne kadar kalırsanız kalın hiç ücret ödemiyorsunuz. Ne çadır yeri için ne kullandığınız elektrik için.

Hal böyle olunca, yani her şey bedava olunca, ilçe sakinleri sezon başlarken çadırını kendine uygun bir yere kurup, canı ne vakit gelmek isterse o gün ve saatte geliyor, ya mangal yakmak için geliyor, ya da dinlenmek için gelip bu şirin gölün gün batımında felekten bir gün çalıyor.

Canınız belki internete girmek ister, şöyle bir memlekette neler oluyor, diye bakın o da ücretsiz!

Sabah saat 09.00 ile 11.00 arası ve akşam hava karardığında sinek saldırısına uğrama ihtimaliniz yüksek ama bunu da belediyenin ilaçlama yaparak çözeceği söylendi. Zaten biraz rüzgâr çıktığında kendiliğinden kayboluyorlar. Yani size kalan çam ağaçları altında dinlenmek ve durgun sularda yüzmenin keyfine varıp, günlerinizi dinlenerek geçirmek oluyor. Birde şunu ekleyeyim, kampta çoğunlukla aileler kalıyor. Yani içiniz rahat olsun, sakin ve huzurlu bir ortam arayanlar için bir gün bile çadır kurmanızı tavsiye edebilirim. 

 
Toplam blog
: 49
: 964
Kayıt tarihi
: 03.02.13
 
 

Öğretmen / Yazar - Şair  ..