Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '12

 
Kategori
Haber
 

Salur köylülerinin Naras Barajı kamulaştırma isyanı

Salur köylülerinin Naras Barajı kamulaştırma isyanı
 

Antalya Naras Barajı Sulaması Proje ve Kamulaştırma Planı kapsamında arazileri kamulaştırılan Salurlu vatandaşlar arazileri için biçilen değeri az buldu.

Komisyon üyelerinin ne ağaç ne de arazi değerinden anlamadığını iddia eden köylüler, arazileri ve ağaçları için biçilen değerin kendileri ile alay etmek olduğunu ifade etti.

Yapılan kamulaştırmada sulu tarım arazilerinin dönümüne 12 ila 14 bin arasında değişen oranlarda fiyat biçilirken, nar ve zeytin bahçelerinin dönümüne 20 ila 27 bin arasında değer biçildi.

Arazileri için biçilen değeri yetersiz bulan Salur köyü sakinleri, kamulaştırma öncesi dava açma haklarının da ellerinden alınmış olmasını oldukça manidar bulduklarını ifade ettiler.

Komisyon üyelerinin 8 yıllık nar ağaçlarımıza verdiği fiyat 200 lira. Bu, geçtik emeğimizi, sulama parası bile değil diyen köylüler arazilerinde bulunan ağaç sayımlarında da hata yapıldığını belirtti.

Bu şartları kabul etmelerinin imkansız olduğunu belirten Salurlu hak sahipleri, devletten, yanlışlıkların düzeltilerek mağduriyetlerinin giderilmesini beklediklerini söylediler.

Haberin geniş çaplı videosu izlemek, kamulaştırma sonucu Salurluların ne söylediğini öğrenmek için lütfen tıklayınız.

http://www.dailymotion.com/video/xry18h_naras-barajy-kamulaytyrma-ysyany_news

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..