Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '17

 
Kategori
Futbol
 

Şampiyon gibi oynamak

Şampiyon gibi oynamak
 

Kartal şampiyon gibi oynamaya devam ediyor. Hangi statda nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynuyor. Özellikle Vodafone Arena’da rakiplerine hiç şans tanımayarak yarışta hep bir adım önde oldu. Mart ayı geldi ve neredeyse rakipsiz kaldı. Şampi BJK diyebiliriz. Zira rakiplerinin yürüyecek hali yok.

Şenol hoca maça temkinli ve olması gerektiği gibi başladı. Acil puana ve galibiyete ihtiyacı olan G.Saray’ın üzerine gelmesini bekledi. Taktiğini beklemek ve rakibin hatalarını değerlendirmek üzerine kurdu. Anderson Talisca ile biraz şans da olsa güzel bir gol bularak zirvedeki yalnızlığını perçinledi.

Diğer maçlara göre ileri uç etkisizdi. Bunda Tudor’un aldığı tedbirler önemliydi. Güneş takımla fazla oynamadan bildiği oyunu oynamaya devam ediyor. Doğrusu bu. Maceraya gerek yok. Herkesin ürktüğü yetenekli ve klas oyuncuların varken bırak rakipler tedbir alsın.

Derbinin kaderini Tudor belirledi. 7 puan geride olmasına rağmen saldırmayı seçmedi. Kartal’ın güçlü ve zayıf yanlarını iyi analiz etmiş. 3 hafta önce Karabükspor ile yendiği Beşiktaş’ı bir kez daha yıkmak istedi.  Bu sefer rakip taktiksel ve kafa olarak maça iyi hazırlanmış.

Beşiktaş’ın ileri üçlüsü İtalyan’ı ürkütmüş olmalı ki temkinli davrandı. Sneijder’e bile özgürlük vermedi. Takımda 3 sağ bek varken Semih’i orada kullanmak korkunun sonucudur. Ha 7 puan ha 10 puan, kaybedecek hiçbir şeyi olmayan G.Saray’ın oynayarak yenilmesini beklerdim.

Aslan tıpkı F.Bahçe gibi yönetim problemi yaşıyor. Futbolun F’sini bilmeyen bu yöneticiler ile gelinen nokta şaşırtmamalı. Her yenilgi sonrası tek suçlu ya hakem ya hoca. Levent Bey yine ağlamalardaydı.

Bu takım 2 yıldır stoper ve forvet sıkıntısı çekiyor. Devre arası Ahmet Çalık alındı ama sahada sezon başından beri satmaya çalıştığın Chedjou var.  Anlamakta zorluk çekiyorum.

Beşiktaş 2 yıldır Türkiye standartlarını üzerinde futbol oynuyor. Geçen yıla göre kadro değişti fakat sistem aynen devam ediyor. Sisteme uygun oyuncular uyum sorununu çabuk aştılar. Kompakt futbol oynayan Kartal’dan Avrupa liginde en az yarı final bekliyorum. Sakatlık ve ceza yaşamazlarsa bunu başarabilirler.

 
Toplam blog
: 28
: 650
Kayıt tarihi
: 14.02.16
 
 

1975 Samsun doğumluyum, Anadolu üniversitesi işletme bölümü mezunuyum. Kamuda çalışıyorum. Trabzo..