Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '19

 
Kategori
Futbol
 

G.Saray Çok Yavaş

      Benfica maça direkt oynayan birçok önemli oyuncusunu getirmemiş olmasına rağmen böylesine bir deplasmanda avantajlı skoru kaparak dönmesini bildi.

      Artık şunu anlamamız lazım ki sizin oyun düzeniniz ve planınız yoksa istediğiniz kadar kaliteli oyuncu alın başarı hayal olur. Aradaki en büyük fark bu. Benfica maçın başından sonuna kadar bir plan çerçevesinde oynadı. Sürekli önde bastılar, alan kaymaları ve her bölgede uyguladıkları alan daraltmaları sayesinde G.Saray'a pozisyon vermeden avantajı kaptılar. Hızlı ve akıcı oynadılar.

      Bu tür takımlara karşı hareketli oyunu tercih etmezseniz çok yapacak bir şeyiniz kalmıyor. Benfica topu çok hızlı kullanıyor. Kimse topu ayağında fazla tutmadın ve dikine oynayarak çabuk kullanıyor. Koşuyla baskı yapmak zorlaşıyor. İki takım arasındaki belirgin fark; top Galatasaray'dayken oyun yavaşlıyor, Benfica'ya geçince hızlanıyordu. Türk futbolunun temel sorunu yavaş oyun.

      G.Saray'ın kağıt üzerinde parlak orta sahasının oyuna daha çok kalite katmaları lazım. Yavaş ve sürekli geriye oynadılar. Fernando savunma arasında çok kaldı. Onyekuru zaman zaman getirdiği hızlı toplarda yalnız kaldı. Savunma uyumsuzluğu aşikar ve defanstan iyi top çıkmıyor. Diagne soru işareti.

      Ayrıca iki santrafor arasındaki fark sonuca etki etti. Haris Seferoviç Premier Lig seviyesinde oynadı. Takımı oynattı, ileri çıkardı ve Marcao ile yaptığı tüm mücadeleleri kazandı. Diagne ise iyi bir bitirici olabilir ama takım oyununda yok. Modern futbolun santraforu değil.

      Hakemin penaltı kararı yanlıştı. Onun dışında iyi bir yönetti. Dengede giden oyunda yıkıcı bu karar oldu. G.Saray’ın oyunda üstünlüğü almaya çalıştığı dakikalarda çaldığı düdük kolaydı. Muhtemelen Marcao’nun kolunun açık olması ve dengesiz girişi kararını etkiledi.

      Hızlı oynayabilmek için de hızlı düşünen ve uygulayabilen orta saha oyuncularına ihtiyaç var. Yavaş oyunda Avrupa'da başarılı olmak hele hele Portekiz takımlarına karşı çok zor. Rövanş formaliteden ibaret olur.

 
Toplam blog
: 28
: 650
Kayıt tarihi
: 14.02.16
 
 

1975 Samsun doğumluyum, Anadolu üniversitesi işletme bölümü mezunuyum. Kamuda çalışıyorum. Trabzo..