Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '19

 
Kategori
Futbol
 

Sampiyonluga Dokuz Kaldı

Pazartesi akşamki maçı canlı seyredemeyip sadece maç skorunu öğrenenler ve özet görüntüleri seyredenler sanacaklar ki Galatasaray takımı maç boyunca çok üstündü ve farka gitti. Hiç de öyle olmadı aslında. İlk yarıda NDiaye’nin defansının önünde oynatılması ve bunu başaramaması ile Emre Akbaba’nın orta sahada hücuma yönelik oynatılması ve bunu başaramaması sayesinde orta sahanın hiç yapıcı ve katkı sağlayıcı olamadığını gördük. Emre Akbaba iyi oyuncu olabilir ama hazır değil. Fatih hoca bir önceki Erzurum maçında da ona görev verdi ama orada da hem saha koşulları hem de hava koşulları onun pek etkili olamamasını sağlamıştı. Bir de hem Emre Akbaba hem Belhanda olunca ortada o zaman bir kargaşa oluyor. İkisi de yapmak istediklerini yapamıyorlar. NDiaye’nin ön liberoda çok etkisiz kalması ve ileride yeterli baskıyı yapamayıp gol pozisyonları da yaratılamayınca sıkıntılar baş gösterdi Galatasarayda.

Galatasaray için son birkaç senedir en büyük poblem duran top organizasyonlarıydı. Rakipler çok tehlikeli pozisyonlar yaratıyorlardı. Dün akşam da öyle oldu. Ceza sahası içine gelen bir yüksek topa Marcao iyi yükselemeyince arkasında Antalyalı oyuncu çok güzel yükseldi ve vurdu kafayı. Muslera süper bir refleks ile topu çıkardı. Arkasından bir pozisyonda ceza sahası önünde savunmasız kalan Doukara çok güzel vurdu. Herkes eyvah derken yine Muslera sahnedeydi. İşte o anlar Muslera’nın devleştiği anlardı.

İkinci yarıya Fatih hoca değişiklik ile başladı. Yetersiz kalan Emre Akbabanın yerine Donk’u oyuna alıp ön liberoya yerleştirdi. NDiayede sevdiği mevkii olan orta sahanın ortasına geçti. Defanstan toplar daha iyi çıkmaya başladı. Orta sahada daha iyi top yapılmaya başlandı. İkinci golden hemen birkaç dakika önce yine Muslera sahdeydi. Arka arkaya %100 iki pozisyonu mükemmel bir şekilde önledi. İkinci golü atmadan önce Onyekuru yine gole giderken hakem tarafından saçma bir faul kararıyla durdurulmuştu. Golü atınca hakeme de iyi bir cevap oldu. Bu golün ardından GS atakları gelmeye devam etti.  Artık kilit açılmıştı. Goller yağmur gibi geldi.

Savunmadan çıkarken topu kenarlara yayınca ne kadar güzel pozisyonlar yaratabiliyor Galatasaray. Oyun tarzında çeşitlilik olunca karşında rakiplerin çözüm bulması daha zor. Sarı kırmızılılar hem teknik ekip hem de futbolcular olarak bunu başardığı takdirde önlerinde durabilecek kimse yok. Oyun kilitlenmişken oyunu açmakta kullanacakları yıldızlarıda devrede olduğu sürece başka hangi etken olursa olsun fark etmez.

Fatih hocanın bu yolda lider oyunculara ihtiyacı var. Nagatomo’nun, Mariano’nun, Fernando’nun, Feghouli’nin, Belhanda’nın,  sorumluluklarını bilmesi ve Emre Akbaba’nın, Mitroglou’nun ve Diagne’nin biraz daha devrede olması Musleranın da kalede devleşmesiyle birlikte şampiyonluğu getirecektir.

Hadi bakalım dokuz hafta kaldı şampiyonluğa. Bakalım Galatasarayı küçümsemek Başakşehir’e nasil gelecek?

 

 
Toplam blog
: 13
: 675
Kayıt tarihi
: 17.10.06
 
 

Küçüklükten beri sporla içiçeyim. Ortaokul ve Lise zamanlarında okul takımlarında basketbol ve vo..