Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '15

 
Kategori
Güncel
 

Sanadır isyanım ey halk!

Sanadır isyanım ey halk!
 

Sanadır isyanım ey halk! Acaba ne zaman akıllanacaksın?


Sanadır isyanım ey halk! Nedir bu çaresizliğin? Teslimiyetin nereden gelir? Neden bu kadar vurdumduymazsın? Ülkenin nereye gittiğini görmüyor musun?

Sanadır isyanım ey halk! Din bezirganlarının, inanç sömürücülerinin, vicdan tacirlerinin, etnik ayırımcıların, politik şaklabanların daha ne kadar oyuncağı olacaksın? Yaşadığın onca felaketten ders almıyor musun?

Körün bellediği gibi, yüzyılladır aynı acıları çekmekten yorulmadın mı? Sabrını peygamberlerle yarıştırışın niye? Ne vakit isyan edeceksin makus talihine? Ne zaman el koyacaksın geleceğine?

Suskunluğun ikrardan mı gelir? İşlenen binlerce siyasi günahın ortağı mısın yoksa? Hani, nerede adaletin? Vicdanını evde mi unuttun?! Bu sessizlik, bu kabulleniş niye? Yaşadığın hayat senin değil mi?

Sanadır isyanım ey halk! İnancı bilime tercih edişin neden? "İlim Çin'de de olsa alınız," sözünü senin peygamberin söylemedi mi? Kitabın, "Oku!" emriyle başlamıyor mu? "Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum," diyen Hz.Ali, senin halifen değil mi? Yunus'lar, Mevlana'lar, Hacı Bektaş Veli'ler yüzyıllarca cehaletle savaşmadı mı?

Müslümanlığın rehberi akılla mantık, bilimle fen değil mi? Ay'a çıkmanın, İstanbul'u fetetmenin sana emredilmesini tesadüf mü sanırsın? Aç gözünü, aç! Üsküdar'da sabah oldu!

İslamın orduları ne zaman galip geldi Haçlı'ya? Teknolojisi geri kalmış bir ordu; muzaffer olabilir mi?

Bilgiden yoksun kalanlar; özgür, bağımsız, refah içinde, yarınından emin sürebilir mi yaşamı?

Yalnızca " Allah! Allah! " diye saldırman, hangi savaşı kazandırdı sana? Sadece naralanman yetseydi, dünyanın tek hakimi olurdun... Oysa bugün yurdun da tehdit altında... Kendi topraklarını dahi kaybedebilirsin... Yakın geleceğe körlüğün niye? Yoksa yenilgiyi baştan mı kabullendin? Teslimiyet sana yakışır mı hiç?

Sanadır isyanım ey halk! Kendinden değilse bile, tarihinden utan!.. En son ne zaman bir zalime beyaz bayrak sallamıştın ki? Sırf özgür ve bağımsız yaşayabilmek için binlerce kilometre yol tepmedin mi? Sayısız devlet kurmadın mı? Öyleyse bu korku niye?

Taşıdığın bir ten sonuçta. Gerekirse, onu da verirsin.  Bastığın toprak, atalarının kanıyla sulanmış... Bir canı bu yurda çok görme. Ölümüne koru memleketini... Anadolu namusundur senin. uğruna milyonların feda olduğu...

Geleceği düşünmeyi bırak! Yarın çok geç olabilir çünkü. Gün bugündür. Zalimin zulmüne izin verme. Bu ülke evladının emaneti... Emanetine sahip çık!

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..