Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sanayi Sitesi çarşıya mı taşınıyor?

Sanayi Sitesi çarşıya mı taşınıyor?
 

Hatırlarsanız Adıyaman’da, yakın geçmişte Küçük Sanayi Sitesi faaliyete geçtiğinde, bir kısım esnaf buraya gitmek istememişti.

Hata ara sokaklardaki kimi işyeri sahipleri yıllarca belediyeye direnerek, eski dükkânlarını açık tutmaya çalışmışlardı.

Buna karşılık belediye yetkilileri, kararlı tutumları sayesinde, siteye yerleşmesi gereken herkesi ikna etmeyi başarmışlardı.

O günlerde Adıyaman halkı, belediyenin bu faydalı ve kararlı davranışına arka çıkarak, uygulamaya sahiplenmişti.

Böylece oto (boya, kaporta, elektrik, kaynak, tamir, alım-satım vs) esnafının tamamına yakını, küçük sanayi sitesine taşınmıştı.

Neticede vatandaş o gürültü patırtıdan, o karmaşadan kurtularak; rahat bir nefes almaya başlamıştı...

Ancak son günlerde bazı açıkgözler, sanayi sitesinde açmaları gereken benzer iş yerlerini, yeniden şehir merkezinde açmaya başladılar.

Hem de gerçek dışı beyanlarla! Belediye ruhsat bürosundan bir şekilde temin ettikleri “kapı gibi” ruhsatlar sayesinde.

“Nasıl?” diye sorarsanız.

İş gayet basit!                                                              

Diyelim ki adamın biri araçlara “yüksek gürültülü ses düzenekleri”ni monte eden bir işyerini açmak istiyor.

Bu esnaf(!) gerçek niyetini gizliyor. Belediyeye yaptığı başvurusunda, “oto teyp ya da müzik aparatı tamiri ve montajı” işi için ruhsat talebinde bulunuyor.

Belediye ruhsat bürosu da isteği mahallinde görerek, değerlendirmek yerine; evrak üzerindeki beyanı esas alarak, onaya sunuyor.

İşlemin sonunda ruhsatını alan esnaf; çarşının göbeğinde “yüksek gürültülü müzik aparatları”nı araçlara monte etmeye başlıyor...

İster sokak sakinleri gürültüden muzdarip olsunlar, isterse gürültü, cevre mevzuatına aykırı olsun; bunlar kimin umurunda?

Çünkü işyeri artık ruhsatlıdır ve kimse o esnafa “gık”ını dahi çıkaramaz. Aksine davranan, onun ekmeğine mani olmuş olur!

“Bu duruma örnek olacak bir işyeri gösterin!” diyen yetkili olursa; yakın zamanda bu tür işler için verdikleri ruhsatların adreslerine baksınlar...

 
Toplam blog
: 251
: 447
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

Emekli; Öğretmen, Yönetici ..