Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '16

 
Kategori
Okullar
 

Sancaktepe’de bir ilk mutfak atölyesi açıldı

Sancaktepe’de bir ilk mutfak atölyesi açıldı
 

Sancaktepe’de bir ilk Mutfak Atölyesi açıldı


SANCAKTEPE - İstanbul Modeli projesi kapsamında, Sancaktepe Fehmi Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Mutfak Atölyesi’nin açılışı yapıldı.
Sancaktepe’de okullar örnek projelere imzalar atıyor. Peş peşe geliştirilen ve gerçekleştirilen projeler sadece ilçede değil ilde de konuşulmaya başlandı.  Sancaktepe’de henüz hiçbir atölyeleri yokken, uluslararası yarışmalara girme cesaretini gösteren öğrencilere imkanlar sunulması mesleklerine olan inançları güçlendirecek ve gelecek adına güven verecektir. Bu anlamda ilçede peş peşe gelişen çalışmalar ve projeler önem kazanmaya başladı. Okul yöneticilerinin gayretleri ilçe yöneticilerinin yüzünü artık güldürmeye başladı. 
 İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Okul Sanayi İşbirliği İstanbul Modeli projesi kapsamında Sancaktepe Fehmi Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Mutfak Atölyesi’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Düzenlenen törene Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, Sancaktepe Atatürk Mahallesi Muhtarı Cennet Taçyıldız, Sodexo Genel Müdürü Ahmet Zeytinoğlu, Sodexo Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Levent , Okul Müdürü Sevgi Yılmaz, Sancaktepe İlçesi Okul Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kamil Alagöz, Sodexo firması yöneticileri, öğrenciler ve okulun öğretmenleri katıldı.
Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan “ Bizlere bu güzelliği yaşattıkları için Sodexo firması yetkililerine teşekkür ederiz.”dedi. Kaymakam Özcan, Atatürk’ün “Memleketini en çok seven görevini en iyi yapandır”   sözlerinden birini hatırlatarak konuşmasına devam etti. Kaymakam Özcan “ Bizde işimizle ilgili görevimizi en iyi şekilde yapmak durumundayız. Özellikle okulumuzun yiyecek içecek bölümünde okuyan arkadaşlarımız başta olmak üzere hizmet sektöründe görev alan arkadaşlarımız buradan en iyi şekilde hazırlanarak çıkmak durumundadır.. Tabi bunu yapabilmek için teorik bilgiye İhtiyaç var. Pratik çalışmaları yapmak gerekir. İnsanımızın önüne imkan koymak lazım. İmkanlar olsa da bu işler inşaat halindeyken yapılabilse. O zamanda vatandaşın desteğine ihtiyaç olmaz. Bence bu proje devlet, sivil vatandaş işbirliğinin güzel bir örneği, Bizlere düşen bu tarz güzel çalışmaları desteklemek, yanında yer almaktır. Emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.    
Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu “ İlçemizde okullarımız güzel projelere imzalar atıyor. Ben okul müdürlerimizi tebrik ediyorum. Sonuçta sektörde ki kuruluşları firmaları onlar buluyor. Oturduğunuz yerde hiçbir şey olmaz. Ben arkadaşlarımı bu başarılı girişimlerinden dolayı tebrik ediyorum. ”diye konuştu.  
Açılış yapılan protokol konuşmaları ile devam etti. Okulun öğrencileri adına 11 E sınıfından Yağmur Alkılıç konuşma yaptı. Yağmur Alkılıç “ Saygıdeğer misafirlerimiz hepiniz hoş geldiniz. Biz yiyecek ve içecek öğrencielri için en önemli şey  uygulama yapacağımız bir atölyenin olmasıdır. Atölye demek bizim daha fazla uygulama yapmamız daha fazla ürün tanımamız demek, bizlerin daha donanımlı yetişmesi, yarışmalara daha iyi hazırl ihtiyaç var. anmamız demek Bizler 1.5 yıl öncesine kadar bir tane bile atölyeye sahip değilken. Bu yıl içinde 2. Bir atölyeye sahip olmanın onurunu gururunu ve sevincini  yaşıyoruz.  Bizlere bu atölyenin sağlanmasında büyük katkıları olan Başta  Sancaktepe Kaymakamımız Feyzullah Özcan, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Aydoğdu’ya en içten dileklerimizle teşekkür ederiz.” Dedi.
Sodexo Firması yetkililerine sunulan teşekkür plaketinin ardından, okulun içinde yer alan Mutfak Atölyesinin açılışı yapıldı ve pastası kesildi. Daha sonra Kaymakam Özcan mutfak Atölyesini gezdi yetkililerden bilgi aldı. Öğrencilerle birlikte topluca çekilen hatıra fotoğrafının ardından etkinlik sona erdi. 
 
Tevfik Erk / İstanbul
 
Toplam blog
: 7
: 191
Kayıt tarihi
: 20.08.08
 
 

Spor, sanat, kültür, çevre ve tüketici haberleri ve sorunları yazıyorum...