Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Sansür geldi

Sansür var.

Öyle eline kalemi alıp aklına esen her konuda yazamayacaksın. Toplumu üzecek, onları hüzünlendirecek görüntüler yasaklanmıştır.

Hükümetin emriyle RTÜK’nun medya kuruluşlarına gönderdiği yazıda " …terörist saldırılarla ilgili olarak; kamu düzenini ve halkın moral değerlerini olumsuz etkileyen, güvenlik güçlerine dönük zaaf imajı yayan, toplumsal psikolojiyi olumsuz etkileyen radyo ve televizyon yayınlarının, toplumsal sorumluluğa ve duyarlılığa uygun yayın anlayışı temelinde, güvenlik güçlerinin moral değerlerinin yüksek tutulması, toplumsal psikolojinin olumsuz etkilenmemesi ve çocukların ruh sağlığının korunması amacıyla 3984 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunun 25. maddesi gereğince durdurulması uygun görülmüştür. " deniyor.

Dikkat edilecek olursa bu yazının herhangi bir yerinde blogerden söz edilmiyor. Dolayısıyla bizi bağlamaz. Zaten bizim kendi sansürümüz, pardon denetim mekanizmamız yok mu? Var. Yazdıklarımız editör veya editörler tarafından denetlenmiyor mu? Denetleniyor. Diyelim ki yazılmaması gereken bir konuda yazdın. Bir takım gerçekleri dile getirdin. Düşündün, taşındın. MB’de yayımlansın diye ‘’yayına al’’ düğmesine dokundun. Dokundun ama pişman oldun veya olmadın. Son pişmanlık fayda etmez diyeceksiniz ama MB’de eder. Neden? Yayımlanmasında sakınca arz eden bir durum varsa zaten sansürlenir? (Editörümüzden ricam sehven yazdığım sansür kelimesini denetleme şeklinde algılamasıdır. Bu bundan sonra yazacaklarım içinde geçerli olsun lütfen). Yani kaygıya, endişeye gerek yok.

Sansür yok diyelim. Memleketin halini düşünebiliyor musunuz? Her şey ortada. Herkes her şeyi öğrensin. Düzen mi kalır? Sakıncalı fikirler oluşmaz mı? Tabi ki oluşur.

Hele hele iletişimin bu denli geliştiği bir çağda sansür daha da önemli hale gelmiştir. Vatandaş evinde oturup fikirlerini ortalara dökebiliyor. Memleket diyor, terör diyor, mehmetcik diyor, şehit diyor, ‘’şehitler ölmez vatan bölünmez diyor’’, ‘’Türk-Kürt kardeştir diyor’’. Daha tehlikelisi şehit cenazeleri, ağlayan analar’’, insanlar uyumuyor, teröre lanet mitingleri düzenliyor. Düzenliyor ama düzeni de bozuyor.

RTÜK haksız mı?

Yaşasın RTÜK !

Yaşasın sansür!

 
Toplam blog
: 165
: 3919
Kayıt tarihi
: 25.08.07
 
 

Samsun Terme Şuvayip Köyü'nde doğmuşum. İlk ve ortaokulu Terme'de, lise öğrenimimi Ünye'de tamala..