Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Sansür vadisi

Sansür vadisi
 

Günlerdir tartışılan vadi sonunda sansürlendi. Ortada rtük kurumunun beyan ettiği gerekçeli bir karar yok. Ya da var ama ben rtükün sitesine giremediğim için göremedim. Bu konuda internette de bir habere rastlayamadım zaten. Demek ki rtük kapatıyoruz kardeşim dedi ve kapattı.

Gerekçeli bir karar belirtilmediği için, bu konuda yorum hakkımı kullanabilirim diye düşünüyorum. Bu herkesin düşündüğü gibi şiddeti körüklemeyle ilgili değil. Senelerce Amerikanın en sert şiddet, kan ve ölüm dolu dizileri sinemaları televizyonlarımızda gösteriliyor. Hatta Kurtlar Vadisinin yayınlanma saatinde başka bir kanalda rambo ortalığı kan gölüne dönüştermekteydi. Cüneyt abi, Kadir abi "vurdulu kırdılı" filmler çekip alkışlarımızı alıyorlardı. Senelerce bu şiddet dolu filmleri izleyip de onlara özenerek cani olanlar elbette ki var. Ama konumuz Kurtlar Vadisinin yayından kaldırılması ki aynı saatte gösterimde olan Rambo filmi olayın şiddetle kanla bir ilgisinin olmadığının en güzel ispatı oluyor. Bu sebepten ben bu ülkedeki milyonların da düşündüğü gibi, Vadinin sansürlenmesini tamamen siyasi bir karar olarak görüyorum ve şimdiki yorumlarımı ona göre yapıyorum.

Uzun zamandır sansür insanımızı bu kadar rahatsız etmemişti. Çünkü sonunda birileri en acılı yaramızı işaret edecekti. Belki çok fazla şey umuyoruz Vadi'den. belki o da çok faydalı olmayacak, dizidir deyip vah vah deyip, seyredip geçecektik gene. Ama insanımız Kurtlar Vadisi'nde başka bir coşku bulmuştu. Böylece, sade bir istatistik ve ana haberlerde görüntüsüz kısa haber olan 40.000 insanımızı biraz daha yakından tanıma fırsatı olacaktı belki de. Bizi bize düşman edenleri ve hangi metodları kullandıklarını öğrenecektik. Onlara bir daha kanmayıp eli silahlı değil ama sevgi çiçekleri olan Polatlar olacaktık hepimiz.

Olmadı yayınlatmadılar. Şimdilik bilemeyeceğiz dizinin sonuçları ne olacaktır diye. Fakat belki de bu daha iyi oldu. Belki de dizin in yayınlanacağından daha çok hedefine ulaşacak. En azından birşeyi anlamış olduk ki o da ilk bölümde verilen mesajların birilerini ciddi manada rahatsız etmiş olduğudur. Bu forumlarda okuduğum en genel kanıydı zaten. Fakat sansür bize dizinin şu mesajı vermesini de sağlamıştır. Ey bu vatanda yaşayan insanlığın kardeşliğini, birliğini, beraberliğini, bütünlüğünü savunanlar. Sizin savunduğunuz bu düşüncelere düşman birileri devleti bile etkileyebiliyor ve böyle bir karar verilebiliyor. Varın artık gerisini siz düşünün. Bu kardeş kavgası yangınına hergün benzin dökenler kendilerini ifşa etmiş oldular.

Yapımcılar mücadelelerinin süreceğini düşüncelerini başka platformlarda ifade etmeye devam edeceklerini bildirdiler. Eğer aldığımız mesaj doğruysa, bize de bu mücadeleye destek vermek düşecektir. Vadiden tek dileğimiz ilk bölümde çizdiği birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusunu taşıyan çizgide diziyi devam ettirmeleridir.

 
Toplam blog
: 16
: 803
Kayıt tarihi
: 29.10.06
 
 

Bazıları derler ki, maymun iştahlı ve her konuya merak salmış birihiçbirşey başaramaz. Bazıları da i..