Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '08

 
Kategori
Ekolojik Yaşam
 

Sarı kum fırtınası

Sarı kum fırtınası
 

sari kum firtinasi etkisindeki sehir merkezi


Elinizi disarda olan arabaniza dokundugunuzda, camasir asmak icin asilan yere dokundugunuzda sari bir toz kapliyor elinizi. Ilgiler maske takmayi oneriyor.

Sanki bahar geldi buraya. Mavi bir gokyuzu ve piril piril bir gunes beklerken sarimsi bir bulut, gunesin o parlak isigi da gorulmeyince daha bir soguk hissediyorsunuz havayi. Her yil Cin'in col olan bolgelerinden ruzgara kapilip gelen sari kumlar yasantimizi guclestirecek duzeyde oluyor bazan. Hele bir de yagmur yagarsa !!!! Sari yagmur damlalari. Disarida asilmis camasirlar sariya boyaniyor adeta. TVde hava durumunda disari camasir asmayin uyarilari var.

Bir kac gun surecekmis. Dun Osaka sehir merkezinde acik havada uzaklardan secilebilen gokdelenler bile gorulmez halde imis. Bir iki gun daha gunesin parlak isiklarini goremeyecegiz . Yavas yavas uzaklasiyor bizim yoreden. Bugun yarin Tokyoda.

Ilginc olan Cin deki ilgililer colden esen ve buralara kadar gelen kum firtinasi konusunda Japon ilgililerine yeterli bilgiyi hic vermiyorlarmis. Savas yillarinin intikamini mi aliyorlar dersiniz?

Ekledigim resim dun sehir merkezinden bir goruntu . Gunluk gazetemden aldim ve ekledim .

Gunesin parlak yuzunu bir an once gormek umidi ile...
 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..