Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Sarıl bana...

Sarıl bana...
 

Ne güzeldir sevdiğine sarılmak,onun da sana sımsıkı sarılmasının verdiği huzur.

İçten, sımsıcak bir "Kucak" ne kadar anlamlı bir ihtiyaç değil mi? Bir an için bile olsa insana kendini iyi hissettirecek, belki bir adım sonra olacakları değiştirebilecek kadar önemli...


Uzun süren ilişkilerin formülü bulunmuş "sarılmak".

Uzmanlar ilişkilerde yaşanan aşk ve tutkunun 2 senede bittiğini, çiftleri birarada tutan şeyin ise 'sarılma hormonu' olduğunu açıklamışlar.Ben zaten biliyordum diyerek ukalalık yapmak istemem ama, birçok sorunun sıcacık bir kucaklaşma ile çözüldüğüne hep şahit olmuşumdur.

Zamanla ilişkilerin monotonlaşması nedeniyle vücutta salgılanan kimyasallar değişirken, aşk hormonunun yerini sarılma hormonunun aldığı ortaya çıkmış.

İtalya'da yapılan araştırma sonucu 2 yıldan fazla süren ilişkilerde, çiftlerin vücutlarında salgılanan hormonların değişerek "oksitosin" üretmeye başladıkları belirlenmiş. Pisa kentinde bulunan University of Pisa araştırmacıları sarılma hormonu olarak adlandırdıkları oksitosinin, genellikle hamile ve yeni doğum yapmış annelerde salgılandığını görmüşler.

Gönüllü çiftlerin kan örnekleri üzerinde yapılan deneyler, vücutlarında salgılanan hormon değişimini incelerken, uzun süreli ilişkilerde partnerlerin bir araya geldiği zaman sarılma hormonu salgıladıkları ortaya çıkarmış. Sonuçlar Chemistry World adlı kimyasal araştırma dergisinde yayımlanırken, bu hormonun uzun süren ilişkileri ayakta tutan kimyasal olduğu literatürlere geçmiş.

Birbirlerini sıklıkla kucaklayan sarılan çiftlerin daha mutlu ve problemlerini daha kolay çözdüklerini belki çevrenizde görmüşsünüzdür.Üstelik bu davranış bence bulaşıcı. Zira anne ve babasını sarılırken gören çocuklar da, büyüyünce sevdiklerine sarılıyorlar.

Bin derde deva gibi bir şey sarılmak.İçinde sevgiyi, şevkati ve güveni barındırıyor.Geceleri birbirine sarılarak yatan çiftler daha mutlu olarak kalkıyor sabahları.Günün de güzel geçmesine zemin hazırlanıyor.

Sevdiklerinize sarılın uzak durmayın...



Sarılmak
kendini
kendinden vazgeçmeye bırakmak
azalmak
vermek ve almak inancı
birbirinin aynılığını
duyumsamak
sözcüklerin uçuculuğunu...
sarılmak
çemberin
mükemmelliğe kapanışı

Julia WOHLERS

Sevgimle...




 
Toplam blog
: 351
: 3216
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Emekli olmaya çalışan bir sanatçı,yazmaktan büyük keyif alıyorum. Kocaeli Gölcük' de oturuyorum e..