Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

13 Ağustos '08

 
Kategori
Kültürler
 

Savaşçı Zulular

Savaşçı Zulular
 



Güney Afrika'da yaşamış olan tüm halkların içerisinde en önemlisi, şüphesiz en güçlü, kuvvetli topluluğu oluşturmuş olan Zulular'dır.


Bu savaşçı halkı daha yakından tanımak amacıyla, Avrupa devletleri tarafından düzenlenen araştırma seferleri, hayli uzunca bir süre yine Zulular tarafından baltalanmış ve bu olaylar devamlı insan kayıplarıyla neticelenmiştir.


Zulular, Güney Afrika Birliği'ne dahil olan ve Commonwealth ülkelerinin gerçek bir rezervi durumuna geçen Zululand'da yaşamlarını sürdürürler.


Avcılıkla geçinen bu zenci halk, hem kendilerini, hem de hayvan sürülerini, dışarıdan gelecek insani veya hayvani tehlikelere karşı koruyan bir çitle çevrilmiş, samandan yapılma kulübelerde otururlar.


Kraal adı verilen bu kulübeler, çitle çevrili bölgenin içerisinde bir daire biçiminde dizilir. Kabile başkanının kraalı gerçek bir ordugâh niteliğindedir.


Yerleşerek oturdukları bölgede av hayvanları azaldığında Zulular, köylerini tereddütsüz terkederek yeni yerleşme merkezleri aramaya çıkarlar ve elverişli av bölgesine rastladıklarında ise hemen oracıkta kulübelerini kurmaya başlarlar.


Kabilenin bütün fertleri, hayvan derisi ile örtünürler... Evet, giyinirler diyemiyoruz zira örtünmek tabiri dahi giyim tarzlarına biraz abartılı geliyor aslında!..


Zulu kadınları, vücutlarının alt kısmını deriyle örterlerken, kabile başkanı ve Zulu savaşçıları da pars kürküyle örtüyorlar.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..