Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '08

 
Kategori
Haber
 

Savcı Ergenekon sanıklarına beş yüz yıl istedi

Savcı Ergenekon sanıklarına  beş yüz yıl istedi
 

Hani bir reklam vardı, anımsayın canım; şirin mi şirin kız çocuğu “on milyon baloncuk yuttum” derdi.

Bildiğimiz gazoz reklamı ama her nedense akşam haberlerde yarın başlayacak “ergenekon” davası ile ilgili haberleri izleyince aklıma geldi işte, istenen hapis cezaları ilginç!

Sanık olarak mahkemede tutuklu-tutuksuz yargılananlar için 5oo yıl’a varan cezalar isteniyormuş, şaka değil tv’de duydum.Yine konu ile ilgili ilginç bir haberi bianet in sayfasında görünce davanın bir başka yönüne dikkat çekmek istedim.

İnsan hakları izleme örgütü (Human Rights Watch-HRW)’ünden Benjamin Ward, Oramiral Örnek'in günlüklerinin Ergenekon iddianamesindeki ordu ve istihbarat birimlerinin komploya karışmadığı tespitiyle çeliştiğine dikkat çekti: ''Soruşturma, kime uzanırsa uzansın sürdürülmeli.''dedi.(Bianet)

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Ergenekon çetesi davasında ''İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi hakimlerinin davalılarla ilgili her türlü delili kapsamlı olarak inceleyerek ve sanıkların adil yargılanmalarını sağlayarak hukukun üstünlüğünü kollayacak yetkinlik ve bağımsızlığa sahip olduklarını göstermelerini'' de istedi.

Ülkemizde aylardır kamuoyunu meşgul eden ve akp’ye muhalif olanları saf dışı etme davasına döndüğü ileri sürülen Ergenekon davası yarın başlıyor.

Silivri’yi Türk ve dünya medyasının odaklandığı merkez haline getiren dava kamuoyunu daha çok meşgul edecek, istenen hapis cezaları ise davanın ciddiyeti üzerine fikir edinmemize, yürütmemize ortam hazırlayacak…

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..