Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Sayıların gizemi - Ruh güdüsü sayısı ile gerçek kimliğiniz

Sayıların gizemi - Ruh güdüsü sayısı ile gerçek kimliğiniz
 

Geçen yazımda, numerolojiyle hayata dair çok önemli detaylara ulaşılabileceğini ve sayıların çok önemli sırlar barındırdığını açıklamıştım. Bu yazımda ise, bunun nasıl yapılacağını anlatacağım.

Numerolojide sayılar şu şekilde harflere uyarlanır:

A, S, Ş, J = 1

B, T = 2

C, Ç, L, U, Ü = 3

D, M = 4

E, N, W = 5

F, O, Ö, X = 6

G, Ğ, P, Y = 7

H, Z, Q = 8

I, İ, R = 9

K= 11

V= 22

İlk olarak ruh güdüsü sayımızı hesaplayacağız. Bu sayı, bizim ruh yolumuzu ve esas karakterimizi gösterir. Kalbimizin aslında gerçek istedikleri, gönlümüzden asıl geçenlerdir. Aslında en çok yapmak istediklerimizdir, ya da iç dünyamızın bizden ısrarla yapmamızı istediğidir. Hareketlerimizin ardında yatan motivasyondur. Prensiplerimiz ve görüş açılarımızdır. Bir anlamda çevremizdekilere karşı takındığımız tavrımızı da belirler. Bu yüzden, bizim içsel sırrımızdır. 

Ruh güdüsü sayısı, ele alınan isimdeki (isim, soyisim ve varsa ikinci ad ile birlikte ya da tek bir isimle anılıyorsa o isme bakılır) sesli harflerin toplamından elde edilir. 

Örnek olarak, Deniz Güzel ismini ele alalım (rastgele bir isimdir).

Yukarda verdiğim tabloya bakarsak, Deniz Güzel ismindeki sesli harfler sırasıyla: (E= 5, İ=9, Ü=3, E=5) tir. Bunları kendi aralarında toplarsak, (5+9+3+5= 22) sonucuna ulaşırız. 

Çıkan sonuçlar da, kendi aralarında tek haneye indirilene kadar toplanır. 1'den 9'a kadar olan sayılar ve özel sayılar olan 11 ve 22 aynen kalır. Diğer çıkan tüm iki basamaklı sayılar tek haneye indirilir. Örneğin toplam 35 bulunursa, 3 ve 5 toplanarak 8 sayısı elde edilir. Ancak şunu da önemle belirtmek gerekir ki, çıkan sonuç bizim için önemliyse de, toplamı oluşturan sayılar da ikincil derecede önemlidir. Yani sonuç örneğin 45 ise, toplamı olan 9'a bakılır, ancak 4 ve 5 sayısı da bizim ruhumuzda gizlidir.

Önemli not: Sadece kendimizle ilgili bazı kanılara varmamızı sağlamakla kalmaz ruh güdüsü sayısı. Aynı zamanda oturduğumuz semtin, ilin, ülkenin, seçtiğimiz arkadaşların, ailemizdeki kişilerin veya işyerimizin ruhumuza ve benliğimize uyumlu olup olmadığını da anlayabiliriz bu yolla. İsim ve soyismimizin toplamı olan sayı eğer çift bir sayı ise, çift sayı sonucuna uyan yer veya kişiler, çıkan sayı tek ise, tek sayılı yer veya isimler bize kendimizi daha iyi hissettirir. Kendimizi daha iyi ifade edebilir ve daha rahat hissederiz.

Örneğin İstanbul kelimesi, (İ=9, A=1, U=3), toplamları (9+1+3=13) tür. 13'teki 1 ve 3 toplanır ve 4 sayısına ulaşılır. Bu sayı çift sayıdır. 

Bu arada, sonuçlarda çıkan 11 sayısının, aslında tek sayı olmasına rağmen, kişilik analizinde gözlemlerime göre, bir çift sayıymış gibi davrandığına dikkat çekmek isterim.

 

Şimdi aşağıya ruh güdüsü sayılarının özelliklerini yazıyorum. 

1= Her zaman ilk olanı yapmayı ve her alanda öncü olmayı ister. Lider olmayı ve yönetmeyi sever. Yetenekleriyle gurur duyar ve takdir görmeyi ister. Beğenmediği durumları ve kişileri eleştirmeyi ve kendi doğrularını anlatmayı ister. Sahip olduğu şeyleri fazlasıyla önemser. İş hayatında adil ve güvenilir bir lider olma iç güdüsüne sahiptir. Bulunduğu her ortamda vazgeçilmez olmayı ister. Güçlüdür ve yararlılığını gösterecek fırsatlar arar. Aşkı bir ihtiyaç olarak görmez.

2= Topluluk içinde olmayı, başkaları için çalışmayı sever. Bu yüzden yalnız kalmaktan korkar. Sevgiye ve birlikteliğe önem verir. Detaylara hakim olma gücüne, sabırlı olma ve kendini adama yetisine sahiptir. Uyum ve huzur arar. Belirsizliklere itiraz etmez, sakinlik ve rahatlık ister. Hırslı olmadığı için, kendi görüşünü kabul ettirmeye çalışmaz. Ritmik ve müzikal şeylerden hoşlanır. Küçük şeylerle mutlu olur. Kibar ve düşüncelidir.

3= Canlılığını, enerjisini, neşe ve mutluluğunu etrafıyla paylaşmayı ister. Popüler olmayı, arkadaşlarla çevrili olmayı sever. Hayatı olduğu gibi kabul eder ve hatalarına gülüp geçebilir. Bu yüzden yaşamındaki üzüntüleri pek fazla kafaya takmaz. Flört etmeyi sever ama bağlanmaktan korkar. Eğlenceyi, çocukları ve hayvanları çok sever. 

4= Hizmet etmeyi, saygı görmeyi ve güvenilirlik abidesi olmayı ister. Sabit, inançlı ve güvenilirdir. Eşine, ailesine, ülkesine derinden bağlıdır. Toplumsal ve ailevi gururu büyüktür. Üstlerine ve geleneklere uyar. Sahte davranışlardan ve samimiyetsizlikten nefret eder. Düzen ve intizamı sever. Daha fazla sevgi ister ancak çoğunlukla bu ihtiyacını gizler.

5= Değişim, çeşitlilik ve özgürlük ister. Yeni olanaklara, yeni koşullara, değişik ülke ve insanlara hemen uyum sağlayabilir. Seyahat, sanat, bilim, müzik ve yabancı dillere düşkündür. Beklemekten, rutin giden işlerden ve monotonluktan, detaylarla uğraşmaktan hoşlanmaz. Değişik fikirlere, güneş ışığına ve kalabalıklara ihtiyaç duyar. Sorumlulukları hafife alma ve önemsememe eğilimi vardır.

6= Evcil olmayı, değişmeyen köklere sahip olmayı, huzurlu olmayı, yuva ve ev hayatını çok sever. Sessizlik, rahatlık, uyum ve güzelliklerden hoşlanır. Bütün insanları ve bütün yanlışları düzeltmek ister. Sorumluluk almayı ve başkalarıyla beraber çalışmayı sever. Övgü almaktan hoşlanır ama yardımlarını istekle yapar. Biraz muhafazakar olmakla beraber, geniş fikirlidir. 

7= Eski mobilyaları, bahçeleri, eski zamanları ve keyifli ortamları sever. Analiz yapmayı, denemeyi ve olayları her yönüyle ele almayı ister. Yalnız kalmaktan hoşlanır ancak sürekli bir yalnızlık hali ve fakirlikten korkar. Gürültüden, çatışmadan, ani ve geçici şeylerden hoşlanmaz. Erdemleri ve bilgileri nedeniyle aranılan biridir ancak fazla göze batmaz. Derin duygulara sahiptir ama duygularını göstermekten korkabilir.

8= Karşıtlıklarla savaşmaktan hoşlanır ve başarısından emindir. Geniş fikirli, cömert, güçlü ve güvenilirdir. İdare etmeyi ve yönetmeyi sever. Maliye ve muhasebe konularına ilgilidir. Büyük işlerle uğraşmayı ve güce ulaşmayı ister. Dayanıklı, cesur, kararlı, yaşam dolu ve dengelidir.Toplum tarafından saygı ve sevgi görmeyi ister. Adaletin, hukukun gerekliliğine ve iyiliğin gücüne inanır.

9= Hayatını insanlığa adamayı ve yeteneğini, duygularını etrafına tanıtmayı ister. Kişisel sevgi ister ancak o, insanlığa aittir. Bu yüzden, duygusal alanda zorluklar çekebilir. Anlayışlı, sempatik ve erdem yüklüdür. Hizmet etmeyi ve elindekileri hesapsızca etrafına dağıtmayı, insanlara yardımcı olabilmeyi ister. Sahip olduğu bilgi ve deneyimlerini herkesle paylaşmak ister. Sanatla çok ilgili ve yeteneklidir. 

11= İnanç ve ideallerine çok bağlıdır. İnsanlığa evrensel çareler sunmayı ister ancak insan ihtiyaçlarını anlamayabilir. Kendisinin kabul ettiği doğrularda ısrarcıdır  Becerikli değilmiş gibi görünmek ister ama aslında beceriklidir. Büyük bir iç dayanıklılığa ve kendini adayabilme özelliğine sahiptir. Bütün dünyayı dolaşarak, insanlara doğru ve yanlışları öğretmek ister.

22= Sınırsız güce sahip olmayı ister ve zaten bunu elde edecek kapasiteye sahiptir. Herkesin iyiliği için çalışır. Maddiyata önem verir ve uluslararası boyutta düşünür. Ülkelerin kalkınması ve ilerlemesi için nelerin gerekli olduğunun planlarını yapmayı sever. Güvenilirdir ve kendine güvenenleri yarı yolda bırakmaz. Pratik bir dünyada, pratikliğin en önemli şey olduğunu düşünür. 

Bir sonraki yazımda, sayıların diğer gizemlerinden bahsedeceğim. Sonraki konu, başkalarının gözü önünde değilken nasıl olduğumuz, gizli isteklerimiz, bize başarı getirecek meslekler ve şimdiki mesleklerimizin bize uygun olup olmadığı.

 
Toplam blog
: 30
: 12123
Kayıt tarihi
: 30.01.13
 
 

Anadolu Üniversitesi Tarih 4. sınıfta okuyorum. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi İktisat 4. sın..