Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Sayıların gizemi- hayat yolu

Sayıların gizemi- hayat yolu
 

Sayıların gizemli dünyasını incelemeye, hayat yolu sayısıyla devam ediyoruz. Hayat yolu sayısını hesaplamak çok basittir. Doğum günü, ay ve yıl sayılarımızı toplar ve çıkan sayıyı tek sayıya indirgersek, bu sayıya ulaşmamız mümkündür.

Örnek vermek gerekirse, mesela kişinin doğum tarihi 3 Eylül 1984 olsun. Bu durumda toplayacağımız sayılar, (3+9+1+9+8+4) olacaktır. Çıkan sonuç olan 34'ü de tek sayıya indirmek için, 3 ve 4'ü toplarız ve 7 sayısının olduğu bölüme ulaşırız. Bu sayı bizim hayat yolu sayımızı gösterecektir. Yalnız dikkat edilmesi gereken nokta, toplamda çıkan sonuç 11 ya da 22 ise, bu sayılar tek sayıya indirgenmemeli, aynen ele alınmalıdır.

Peki bu sayıyı öğrenmek ne işimize yarar? Hayat yolu sayısı, hayatta karşılaşacağımız güçlüklerde, bizim en önemli rehberimizdir. Bize, dikkat etmemiz gereken ve güçlendirmemiz gereken yönlerimizi gösterir. Hayatta başarılı olmak ve tutunabilmek için izlememiz gereken yollardır aynı zamanda. 

Şimdi hayat yolu sayılarının anlamlarına bir bakalım:

1 (Ateş)

Fırsatlarınızı, bulunduğunuz her ortamda kendinizi vazgeçilmez kılmaya çalışarak yakalayabilirsiniz. Bu yol, kalabalıklara hitab etmez, bireylere dönüktür. O yüzden bireyselleşmek için gereken tüm fırsatların peşinde olmalısınız. Bağımsızlığı ve tek başına karar alabilmeyi öğrenmelisiniz. Liderliği ve kontrolü elinizde tutmalı, her zaman yeni ve hiç düşünülmemiş fikirleri üretmeye çalışmalısınız. Lider olmak ve yönetmek için tüm özelliklere sahip olduğunuzu bilmelisiniz. Her türlü sınırlamayı ve baskıyı reddetmeli ve aklınızı, ruhunuzu en mükemmel hale getirmek için uğraşmalısınız. En çok kuzey bölgelerinde kendinizi mutlu hissedersiniz.

2 (Su)

Siz barış insanısınız. Bu yüzden, lider olma isteklerinden vazgeçmeli ve başkalarını takip etmelisiniz. Tanınma, ünlü olma gayretleri içinde olmamalısınız. Detaylara çok önem vermeniz gerekir. Sessizlik ve kendinizi dinlemek için vakit ayırmalısınız. Arkadaşlarınıza sadık olmalı, kibarlığı ve nezaketi elden bırakmamalısınız. Kibarlık ve nezaket sizin en büyük silahlarınız olmalı. Fırsatlarınızı da zaten, diplomaside, arabuluculukta ve sizinle aynı yönde hizmet etmeye gönül vermiş kişilerde bulacaksınız. Bu yol, topluluklara hitab eder, bireysellik arka planda kalmalıdır. Kendinizi her zaman sabırla ifade etmeli ve hiç bir zaman dediklerinizi ısrarla kabul ettirici bir tavır takınmamalısınız. Deniz kenarı ve suya yakın olan yerlerde kendinizi daha rahat hissedersiniz.

3 (Ateş)

Kendinizi sanatsal yolda ifade edebileceğiniz meslekler seçmelisiniz. Sosyal bağlantılar oluşturmalı ve her zaman insanlar arasında olmalısınız. Fırsatlarınızı, toplumla biraradayken, toplumla uğraşırken ve toplum için güzel şeyler yaparken bulacaksınız. Bu yüzden, kendinizi zorlamadan ve zevkle insanlara bir şeyler vermeyi öğrenmelisiniz. Bu yol hem bireylere, hem de kalabalıklara hitap eder ve kendini ifade sayısıdır. Kendinizi, sanat, dostluk, güzellik ve mutluluk yönünde ifade etmelisiniz. Kelimeleri, konuşarak, şarkı söyleyerek, yazarak veya sahnede rol oynayarak, ama bir şekilde kendinizi en iyi ifade edebilecek şekilde kullanabilmelisiniz. Kuzey bölgelerinde kendinizi daha iyi hissedersiniz.

4 (Toprak)

Bu yol, büyük başarı fırsatlarıyla doludur. Ama buna ulaşmak için, başarıya odaklanmalı, görevlerinize sıkı bir dikkat sarfetmeli ve kurallara uymalısınız. Bu yol, genellikle seyahat etmeyi de beraberinde getirir. Bu yüzden her türlü sınırlamanın üstüne çıkabilmeniz ve seyahat fırsatlarını görmezden gelmemeniz gereklidir. Ama hiç bir zaman ait olduğunuz topraklardan da kopmamanız gerekmektedir. Yani seyahat etmeli, ancak köklerinizin olduğu yere geri dönmelisiniz. Hizmet etmek ve her zaman üretken olmaya çalışmak, ana konunuz olmalı. Fırsatlarınızı, derin kapsamlı ve incelenmesi gereken detay konularında bulacaksınız. Aslında kendinizle daha az ilgilenmeli ve başkalarını eğitmeye çalışmalısınız. Bu konulara dikkat ettiğinizde, başarı kaçınılmaz olacak ve karşılığında sabrı, başarıyı ve güvenilirliği elde edeceksiniz. Kendinizi en çok, köklerinizle bağlı bulunduğunuz yerde mutlu hissedersiniz.

5 (Hava)

Özgürlüğe ve tek başına hareket etmeye büyük ihtiyaç duyarsınız. Her zaman değişiklik, seyahat ve beklenmeyenle karşılaşmaya hazır durumda olmalısınız. Yabancı dil öğrenmeli, yeni insanlarla tanışmalı ve her sınıftan insanı anlamaya çalışmalısınız. Fırsatlarınızı, henüz denenmemiş yollarda ve  köklerinizden uzaklarda bulacaksınız. Çünkü bu yol, kalabalıklara ve seyirciye hitap eder. Yenilik ve üretkenliğe önem vermeli, kendinizi her türlü koşul ve duruma uyarlayabilmelisiniz. Her fırsatta yeniyi ve denenmemiş olanı aramalısınız. Kendinizi özgür olduğunuz yerlerde, seyahat ederken daha mutlu hissedersiniz.

6 (Toprak-Hava)

Sizden daha zayıf kişilerin sırtlarındaki yükü hafifletmeli ve size ihtiyaç duyulduğu zaman, maddi ve manevi destek vermeye hazır olmalısınız. Sorumluluğun anlamını ve önemini öğrenmelisiniz. Sessizlik içinde ama etkili ve neşeli bir şekilde hizmet etmeli ve hem kendi hayatınız, hem de başkalarının hayatlarındaki olumsuz durumlara uyum sağlayabilmelisiniz. Sorumlu olduğunuz insanlara yardım etmeli ve özellikle ev hayatıyla ilgili problemlere öncelik vermelisiniz. Her zaman kendi ideallerinizi korumalısınız. Ama bunu yaparken başkalarına bu fikri zorla kabul ettirmeye çalışmamalısınız. Bu yol, topluma, aileye ve herkese hitap eder. Fırsatlarınızı, maddi ve manevi yardıma ihtiyaç duyan kişilerde bulacaksınız. Kendinizi en çok, seyahat ederken ya da köklerinizin bağlı bulunduğu yerlerde mutlu hissedersiniz.

7 (Su)

Gizli kalmış gerçeklerin peşinde olmalı, zihinsel analizin gücünü keşfetmeli ve erdemlerinizi geliştirmelisiniz. Sürekli yeni ve doğru bilgiler öğrenmeli, sık sık meditasyon yapmalı ve kendinizi dinlemeyi öğrenmelisiniz. Liderlik ya da ortaklık konusunda ısrarcı olmamalısınız. Tek başınıza hareket etmeyi ama yalnız kalmamayı öğrenmelisiniz. Bir işe başlamadan önce, bütün planlarınız kusursuz olmalıdır. Gizli olan ve gözlerden uzak olan dünyayı araştırmalısınız. Fırsatlarınızı, sessiz, kargaşadan uzak ortamlarda bulacaksınız. Ancak bu fırsatlar, sizin kendinizin aradığından çok, size sunulanlarda karşınıza çıkacaktır. Bu yol, kendini tanıma yolu ve hayatın gerçek bilgisine ihtiyaç duyanların yoludur. Deniz kenarlarında daha mutlu olurlar.

8 (Toprak)

Hayatın, sezgisel yönleriyle değil, pratik ve maddi yönleriyle ilgilenmelisiniz. Ticaretle uğraşmalı, iş hayatında güç ve başarıya ulaşmaya çalışmalısınız. Her türlü sınırlamayı redderek, geniş bir görüş açısı geliştirmelisiniz. Başarıya giden yolları hesap etmeli, bu yola ulaşmak için gereken gayretleri göstermeli ve dikkatli planlar uygulamaya koymalısınız. Para konusuna dikkat etmek sizin başarınız için önemlidir. Paranızı biriktirmeli, paranın değerini bilmeli ve bu tür konuları yönetmeyi bilmelisiniz. Bu yol, büyük şirketler ve organizasyonların yoludur. Fırsatlarınızı, refah içinde yaşayan kişilerde ve idarecilik yeteneğine ihtiyaç duyanlarda bulacaksınız. Kendinizi en çok, köklerinizin bağlı olduğu yerlerde daha rahat hissedersiniz.

9 (Ateş)

Bütün önyargılarınızdan kurtulmalı ve ırkçı düşüncelerden sıyrılmalısınız. Çünkü bu yol, tüm insanlar içindir, insanlığa aittir. Bu yüzden, insanların yararına olacak işlerde çalışmalı, gönüllü hizmet etmeyi öğrenmelisiniz. Kendinizden önce diğerleri gelmelidir. Bütün insanları anlamaya çalışmalı, herkesin iyiliği öyle gerektiriyorsa, kendi hırslarınızdan bile vazgeçebilmelisiniz. Hiç bir yere yerleşmemeli, insanların ihtiyaç duyduğu yerlerde ikamet etmelisiniz. Buna rağmen, kuzeyde kendinizi daha huzurlu hissedersiniz. Fırsatlarınızı, duygusal ve sanatsal yönü güçlü kişilerde, ilham sahibi insanlarda bulacaksınız. Çünkü siz, bir sanatçının sahip olabileceği en yüksek titreşime sahipsiniz.

11 (Hava)

Önsezilerinize güvenmeli ve mistisizme inanmalısınız. Gizli kalmış gerçekleri araştırmalı ve bu konulara değer vermelisiniz. İnancınız yüksek bir seviyede olmalıdır. Bilgi yüklenmeli ama bu bilgileri kendinize saklamayıp dünyaya yaymalısınız. Tanıdığınız veya tanımadığınız her insana, bir şeyler öğretmeye çalışmalı, ışığınızı onlara da yansıtmalısınız. Sahne ışıklarının altında yaşamalı, ancak buna rağmen alçakgönüllülüğünüzü elden bırakmamalısınız. Yeni keşifler yapmalı, ilhamlardan esinlenmeli ve sürekli yeni fikirler öğrenmeye çalışmalısınız. Öğrendiğiniz yeni ve değerli fikirleri ise, tekrar insanlığa aktarmalı, onları aydınlatmalısınız. Ancak bunun için, öğrendiğiniz bilgileri ve edindiğiniz fikirleri derinlemesine araştırmalı ve doğruluğunu kanıtlamalısınız. Bu yol, sanatçı ruhludur ve ruhsal yücelmeye ihtiyaç duyanların yoludur. Seyahat etmeli ve özgür olmalıdır. Kendini en çok özgürken mutlu hisseder.

22 (Su)

Siz, barış, sevgi, mutluluk ve çalışkanlıkla ilgili düşlerin gerçekleşmesini sağlama şansına sahipsiniz. Siyasetle ilgilenmeli, ticarete büyük önem vermeli ve dünya yararına olacak işlerde çalışmalısınız. Büyük düşünmelisiniz. Kimsenin yapmaya cesaret edemediği işleri yapmayı ve büyük başarıları hedeflemelisiniz. Yapılan işin önünü arkasını hesap ederek hareket etmeli ve asla geri adım atmamalısınız. Çünkü büyük başarılara gidecek gücü elinizde bulunduruyorsunuz. Yalnız bu başarıyı dünya ve insanlık yararına kullanmanız gereklidir. Aksi takdirde, böyle büyük bir gücün kötüye kullanılması, oluşacak zararın da büyük olmasına neden olur. Bu yol, büyük topluluklara, ülkelere ve hükümetlere hitap eder. Fırsatlarınızı da, uluslararası alanlarda, büyük ticari atılımlarda, ülke idaresinde, siyasi her türlü koşulda ve insanlığın yararına olacak işlerde bulacaksınız. Deniz kenarına yakın yerlerde kendinizi daha mutlu hissedersiniz.

 
Toplam blog
: 30
: 12123
Kayıt tarihi
: 30.01.13
 
 

Anadolu Üniversitesi Tarih 4. sınıfta okuyorum. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi İktisat 4. sın..