Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '09

 
Kategori
Deneme
 

Sebeplerin sebepleri

Sebeplerin sebepleri
 

Bir anne ağlıyor. Hakkâri oğlumu geri ver diyerek.

Bir anne acısını içine gömüyor. Benim evladım hem bu dünyasını kurtardı, hem de ahiret’ini kurtardı diye.

Bir baba gözyaşlarını içine akıtıyor. Vatan sağ olsun diyor.

Bir baba dimdik duruyor kameralar karşısında. Ben şehit babasıyım. Yıkılmak yakışmaz, yıkılıpta onları sevindirmek yakışmaz bize diyor

Bir eş ağlıyor sessizce, sımsıkı sarılıyor yavrusuna, şehidinin emanet bıraktığı yavrusunda arıyor teselliyi.

Bir çocuk, öylece anlamsız bakıyor ağlayan insanların yüzlerine, herkesi görüyor da bir babasını göremiyor. Sonra bayrağa sarılı bir tabutun önünde görüyor babasının fotoğrafını, eğilip onu öpüyor. Baba diyor. Babasının şehit olduğunu bilmeden sevgiyle okşuyor babasının fotoğrafını.

Genç bir kız. İçine akıttığı gözyaşları ile başı dimdik şiir okuyor. Ben şehit kızıyım diye haykırıyor. Ey hainler diyor. Bu vatanı bölemediniz, bölemeyeceksiniz.

Diyarbakır’ın Lica ilçesinde patlayan mayınlar sonucunda 10 askerimiz şehit oldu. Hepimiz içimiz titreyerek, içimiz ağlayarak baktık ekranlara, gazetelere.

Ateş düştüğü yeri daha bir fazla yaktı tabii ki ama bu ateş değil koskocaman bir yangındı. Herkesi, hepimiz yaktı geçti. Daha hayatının baharında geleceği için milyonlarca hayali olan on fidan daha kırıldı.

Bu nereye kadar gidecek böyle. Bu vatanı asla yıkamayacaklarını ne zaman anlayacakları bu hainler.

Tüm bunlara sebep olanlar, vatanı savunan askerlerin ölmesine, anaların ağlamasına, bebeklerin babasız büyümesine sebep olanlara seslenmek istiyorum.

SEBEPLERİN SEBEPLERİNE..

Sizler nasıl uyuyabiliyorsunuz geceleri. Sebeplerin sebebi olan insanlar bu dünyayı satın alabileceğinizi mi sanıyorsunuz. Televizyonda şehit babası için ağlayan bir çocuk gördüğünüzde veya Hakkâri yavrumu geri ver ben onu ne zorluklarla büyüttüm diye ağlayan bir ana gördüğünüzde sizinde herkes gibi boğazınıza bir yumru takılmıyor mu?

Tüm bu yaşananların sebebi olan insanlar, sizden cevap bekliyor koskoca bir millet. Akan gözyaşlarının sebebini, daha ne kadar süre boyunca evlatlarını kaybetme korkusuyla yaşayacaklarını bilmek istiyorlar. İçleri yanan anneler, babalar, eşler, evlatlar bu kanın ne zaman duracağını bilmek istiyor. O insanlar bilmiyor bunun sebebini siz biliyor musunuz?

Herkes lanetler okuyor teröre, akan kanların durmasını istiyor. Artık askerler şehit olmasın istiyor. Büyük umutlarla yetiştirdiği, umutla okumaya yolladığı evladı beyni yıkanıp dağa çıkmasın, vatan haini olmasın, kardeşini öldürmesin istiyor.

Peki, hala neden oluyor bunlar.

Neden hala askerlerimiz şehit oluyor, hala neden evlatlarını askere yollayan anaların canları acıyor, yüreklerine ateş düşüyor.

Tüm bu soruların cevabını kimse bilmiyor belki tüm bunların sebebi olanlar biliyorlar. Yani Sebeplerin Sebebi olan insanlar. Fakat onlar bilseler bile.

Ben inanıyorum ki

Tüm dünya biliyor. Türkiye Cumhuriyetinin asla yıkılmayacağını. O güzel, şanlı bayrağımızın sonsuza dek gökyüzünde dalgalanacağını. Milletimizin, Türklüğün sonsuza dek yaşayacağını. Atatürk’ümüzün biz armağan ettiği cennet vatanımızı elimizden alamayacaklarını. Bu hain planlarla Türk askerini yıldıramayacaklarını, her hain planlarında Türk askerini daha bir güçlü, daha bir hırslı karşılarına dikileceğini tüm dünya çok iyi biliyor.

Bir tek bu hainler bilemiyorlar tüm bunları. Bir tek sebeplerin sebebi olan insanlar bilemiyorlar. Onlarda öğrenecekler bunları ama ne zaman.

Onlar Türk askerinin gücünü ve Türkiye Cumhuriyetinin asla yıkılmayacağını öğrenmesi için daha ne kadar kan akıtılması gerekiyor.

 
Toplam blog
: 25
: 618
Kayıt tarihi
: 12.09.08
 
 

03/12/1983 Eskişehir'de doğmuşum. Lise Mezunuyum. Şu anda bir sigorta şirketinde çalışıyorum. Kitap ..