Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '14

 
Kategori
Güncel
 

Seçim bitti! Farkında mısınız?

Seçim bitti! Farkında mısınız?
 

alıntıdır


Aylardır süren gerilim yerini sonuçlara bıraktı. Bıraktı bırakmasına ama hala kıran kırana bir çekişmedir gidiyor. Ne yazık ki insanlar kendi içlerinde birden saman alevi gibi parlayıveriyor. Bir sakin olun! Yakında seçim sonuçları yüzünden kimsenin çevresinde insan kalmayacak. Kıracaklar birilerini ve yenemeyecekler kırıldıkça öfkelerini.

Demokrasiyi savunan bireyler olarak başkasının fikrine saygısızlık neden? Siyasi bilgisi olmayan, araştırmayan, okumayan insanlarımız bile öyle abuk sabuk şeyler yazıp çiziyorlar ki; aman Allah’ım!

Hani öyle ki kimisini tanımasak yazdıklarını bir yerlerden kopyala yapıştır yapmadığına inanacağız. Tamam, yeter! Bitti seçimler. Herkes özgür iradesiyle gitti seçim hakkını kullandı ve bitti. İster üzülelim, ister sevinelim ama sonuç bu, değişmedi.

Şimdi yaka yakaya gelecek şekilde, hırs, öfke, intikam, rekabet, kavga, kaos neyi değiştirecek? Bütün olarak hangi duyguları derinimizde hissedersek, ülkemize de bu duyguları çekeriz. 

İnşallah şöyle olur böyle olur diye dua edenler var!

Yahu söyledikleriniz olsa kimin canı yanacak? Hiç mi etkilenmeyeceksiniz olan bitenden?

Eskiden düğün, nişan vs… toplantılarında küslük çıkarmış. 2014 yılında da seçimlerden mi çıkacak? Ve yine eskiden her şey bu kadar deşifre edilmez, herkes fikrini kendine saklar sandığa gidermiş. Görüyoruz ki, ulu orta konuşmanın getirisi hepimize pahalıya patlıyor. İnsan kaybediyoruz hayatımızdan!

Bakıyorum sevgiyi unuttuk bir kalemde! Oylamada seçtiği parti birinci gelen arkadaşlar diğerlerini kızdıracak söylemlerde bulunuyor. Bu ağır hakaret boyutlarını alıyor. Unutmayın ki davranışlarınız sizin ne olduğunuzu gösterir. Es kaza biri çıkıp beğendiği bir parti ile alakalı tek söz söylemesin, aman Allah’ım cahili cüheylası atlayıveriyor. (benim gözümde polemik yaratmak için söylenen her söz cehalettir)

Arkadaşım kendi işine baksana. Sen laf söyledin diye karşındaki fikrinden mi vazgeçecek? Kaldı ki, sen düşünebiliyorsan o da düşünebiliyor!

Bu hep böyle oldu maalesef insanlarımızda. Bir iki kez Nişantaşı’na giden nasıl kendini jet sosyeteden saydıysa, seçim üzeri bir iki yazı okuyup kulaktan dolma konuşanda siyasetçi oluverdi.

Eğitimden öğretimden bir haber olanı kalktı diğerini cehaletle itham etti.

Bakıyorum bir hırs, bir azim!

Keşke bu azimi kendi hayatlarını şekillendirirken de kullanabilselerdi.

Vazgeçin bu kaosa ortak olmaktan. Dileyelim ki her şey güzel olsun ülkemiz adına. İster inan ister inanma, sadece bunu tekrarla!

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..