Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '18

 
Kategori
Seçim
 

Seçim Kılavuzu

Seçim Kılavuzu
 

"Bu vatan toprağın kara bağrında sıra dağlar gibi duranlarındır." mısrasıyla başlayan Şair Orhan Şaik Gökyay'ın, Bu Vatan Kimin adlı şiiri. O şiiri okuduğunuzda  içiniz ürperir, bir tuhaf olursunuz. Bu vatan için kara toprağa girenleri görürsünüz şiirin içinde.
 
Bu vatan bizim olana kadar ne çileler çekilmiş olduğu gerçeğini unutuyoruz zaman zaman. "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" ya da " bu vatanı ben mi kurtaracağım" misâli, etliye sütlüye karışmayan  topluluklar var milletimiz içinde.
 
 *İlhan Selçuk "Her insan yaşamı boyunca kendi heykelini yontar!" demiş.  Kendi heykeliniz ne durumdadır diye hiç düşündünüz mü şimdiye kadar?!
 
2019 yılında yapılması planlanan seçim tarihi 24 Haziran'a alındı. Herkes terazisini alsın, yönetimde olanların, muhalefette olanların artılarını eksilerini tartsın, sonra vicdanının gerçek sesine kulak versin ve vatandaşlık görevini yerine getirip gitsin oyunu kullansın. Vicdanınız sizin karar vermedeki tek kılavuzunuz.
 
Ayrıca Haziran ayı yaz mevsimi demek ki,
 
"Uzanmışım kumsalda 
 Güneş damlar içime 
 Kurumuş dudaklarımda 
 Unutulmuş bir beste 
 Yaşıyorum aheste "
 
t a t i l d e y i i i mm...  diyenlere: yok öyle, tatildeyim, nasıl gidilir tekrar geriye o yol söylemleri. Bu cennet ülke bizim, öyle bedava yaşamak yok kardeşim. Oyunuzu her kime verecekseniz verin, ama mutlaka verin. Bir tek oy/ dan ne çıkar demeyin. En azından bu görevimizi tam yapalım. Her kişi bir oy/dan ne çıkar dediği takdirde binlerce oy kaybı çıkar ortaya.
 
***
 
Türkiye’de okullaşma ve okur – yazarlık oranının yüzde 96,5’lere ulaştığı ancak TÜİK verilerine göre de okuma- yazma bilmeyen 2 milyon 663 bin kişi olduğu açıklanmış medyada.Türkiye'de seçmen ilk kez hem Cumhurburbaşkanı'nı hem de parlamentoyu aynı anda seçecek. 
Zaten okumayan bir toplumuz, bir de bu durum söz konusu olunca, vatandaşların nasıl oy kullanacağı konusunda önceden dağıtılacak kılavuzlarla bilgilendirilmesi gerekir diye düşünüyorum.  Bunu kâğıt müsrifliği olarak görmeyelim lütfen, çünkü seçim propagandalarındaki  çevre kirliliği bize müsrifliğin âlâ manzarasını sunmaktadır.
 
*** 
 
Her insanın kendi içinde yaşattığı idealleri vardır. Bu ideallerin gerçekleşmesi için çaba gerekir. Oy vermek " futbol takımı tutar gibi " olmamalıdır. Ülkeyi ileriye taşıyacak, gelişmişliğe doğru yol aldıracak, ideallerimizi gerçekleştirebilecek fikirde kişi ya da kişileri düşünerek kullanın oyunuzu.
 
Bizden sonra, çocuklarımızın,torunlarımızın refah içinde yaşamaları için doğru kararı vermek gerekir. Tercihlerinizde partilerin vaat ve icraatlarının rolünü göz önünde bulundurun. Ne demişler, ne yapmışlardır? Söz ve icraatları ne kadar gerçekçidir? Halkın sorunlarının çözümüne ilişkin ne yapmış, ne yapmamışlardır ? Bugünkü ülke şartlarında ne yapabilirler?
 
 
Aydınlık yarınlarımız olsun dileğiyle....
Sevgiyle kalın
 
Hâdiye Kaptan
 
Toplam blog
: 467
: 145
Kayıt tarihi
: 16.05.11
 
 

Güzel Sanatlara tutkulu, Türk sanat müziği hayranı,  deniz ve İstanbul âşığı şiiryazar bir fâni....