Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '09

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Seçimler

Seçimler
 

işte sandık


Demokrasi nedir?

Yerel mahalli seçimler yaklaşıyor. Şunun şurasında 29 mart 2009 tarihine 40 gün gibi bir zaman kaldı. Tüm siyasi partiler adaylarını belirlediler. YSK ya verdiler. Kimi aday adayları, mensubu bulundukları partilerden istifa ettiler, kimileri ise parti yöneticilerine karşı büyük husumetler içindeler.

Kabul etmek gerekir ki, aday olamayanların büyük bir çoğunluğu partilerinden tabiri caizse kazık yemiş durumdadırlar. Büyük bir çoğunluğu diyorum çünkü kimi aday adayları da gerçekten liyakatsizlikleri nedeniyle elenmişlerdir.

Demokrasi, bizim ülkemizde çok kötü işliyor. Kimi vatandaşlarımız böyle demokrasi olacağına krallık veya padişahlık olsa bundan iyidir, demektedir. Bunlara da hak vermemek mümkün değildir.

Bilimsel verilerin demokrasisi olmaz olamaz. Örneğin, yer çekimi yasasını demokratik oylama ile yok sayamayız. Ya da 10 sayısını 11 den büyük sayamayız. Bunlar bilimsel gerçekliklerdir.

Ne yazık ki, yıllardan beri ülkemizde kolu bacağı kırık, iç organları hastalıklı bir demokrasi işletilmeye çalışıldığından halkımız da yeterli demokrasi kültürü gelişmemiştir, gelişememiştir.

Oysa demokrasi, halkın yönetime katıldığı, yönetimle ilgili kararlarda söz sahibi olduğu bir devlet rejimidir. Demokratik ülkelerde, halk iradesinin üstünde yönetsel bir güç yoktur. Bu nedenle nihaiyi kararlar daima seçilmişler tarafından verilir. Bunun istisnası olmaz ve olamaz.

Şimdi bir düşünelim, sizi halk seçmiş ama hiçbir karar veremiyorsunuz. Başka bir yerlerden talimat alarak kararlarınızı oluşturuyorsunuz. Bunun neresine siz demokrasi diyeceksiniz. ?

Bir başka açıdan bakarsak, demokratik bir ülkede; halkın seçtiği başbakan’a kimse yan bakamaz. Cumhurbaşkanına kimse laf edemez. Sizin Başbakanınızı birileri idam bile edebiliyorsa sizlerin sandık başına gitmeden önce çok iyi bir düşünmeniz gerekmez mi?

Diyeceksiniz ki, sandık başına gitmezsek ne olur? Gidenler seçer ve yine çark işler. İlk bakışta doğrudur. Ancak, seçmenin %70 i yerine %30 u sandığa gitse bu ülkedeki demokrasi katillerine bir ders olmaz mı?

Ben bu ülkede yaşayan bir vatandaş olarak, seçtiğim insanların görevleri başında azarlanmasından tokatlanmasından ve hatta idam ettirilmesinden bıktım. İstemiyorum böyle bir demokrasiyi.

Eğitim kurumlarımızda, gençliğimize demokrasiyi ve demokratik Cumhuriyet rejimini doğru anlatmalıyız, doğru öğretmeliyiz. Kimi güç odakları düşsünler artık demokrasimizin yakasından. Göreceksiniz ülkemiz güllük gülistanlık olacaktır.

Cumhuriyetimizin kurucusu gazi M.Kemal Atatürk’e bu kadar ihanet olur. Sureti haktan görünerek yani Atatürkçü geçinerek bütün müdahaleler yapılmıştır. Kimsenin Atatürk’ün gölgesine sığınarak onun kurduğu Cumhuriyetimizi yok etmeye hakkı yoktur.

 
Toplam blog
: 72
: 525
Kayıt tarihi
: 20.07.08
 
 

Trabzon doğumluyum. Bir kamu kurumundan emekliyim, İktisat Fakültesi mezunuyum. İdeolojik saplant..