Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '11

 
Kategori
Siyaset
 

Seçimlerde BDP'liler niye aday olamayıp, oy kullanamayacaklar?

Seçimlerde BDP'liler niye aday olamayıp, oy kullanamayacaklar?
 

12 Eylül’de yapılan referandum’u hepimiz biliyoruz. O tarihte yüzde 58 “Evet” oyu ile kabul edilen Anayasamızın bazı maddelerinde yapılan değişiklikle, ülkemizde “İleri Demokrasi” kurulmuştu! 

Bu oylamaya, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) katılmayarak, referandum’u boykot etmişti. 

Bazı illerde boykotun boyutu çok büyük olmuştu! Örneğin Hakkâri’de yüzde 95’lere varacak şekilde boykot kararına uyulmuştu. 

BDP ve yandaşları, ağızlarını açtığı zaman Barış ve Demokrasiden, eşit haklardan bahsederken, referandum’da boykot ettikleri, Anayasanın değiştirilen maddelerine bakmadıkları, şimdilerde daha iyi anlaşılıyor. 

Gelin Anayasa’ya referandumla eklenen geçici maddelere bir göz atalım. 

İşte 12 Eylül’de kabul edilen Anayasa'nın Geçici 16. Maddesi: 

"GEÇİCİ MADDE 16. – Anayasanın halkoylamasına ilişkin oy verme kütüğünde ve sandık listesinde kaydı ve oy kullanma yeterliği bulunduğu halde hukukî veya fiilî herhangi bir mazereti olmaksızın halkoylamasına katılmayanlar, Anayasanın halkoylamasını takip eden beş yıl içinde yapılacak genel ve ara seçimleri ile mahallî seçimlere ve diğer halkoylamalarına katılamazlar, seçimlerde aday olamazlar." 

Görüldüğü gibi, referandumda oy vermeyenler önümüzdeki dönemde yapılacak genel ve yerel seçimlerde oy kullanamayacaklar. Artı aday bile olamayacaklar! 

Bunu nereden mi çıkarttım? 

Geçici 16. maddeden! 

Daha önce gözden kaçan bu madde ile "oy verme kütüğünde" kaydı bulunduğu halde halkoylamasına katılmayanların seçimlerde hem oy kullanamayacaklarını, hem de aday olamayacaklarını hüküm altına almıştır. 

Ha birde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun durumu var. Onun kaydı olmadığı için oy kullanamamıştır! 

Bildiğiniz gibi Sayın Kılıçdaroğlu’nun ismi, referandum öncesinde bürokrat ve iktidar işbirliği ile seçmen listesinden silinmiştir! 

Amaç Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibini halkın gözünde “beceriksiz” göstermekti. Bir nebze olsun bu da başarıldı! Ancak oy verme günü ortaya çıktığı için, fazla üzerinde durulmadı. 

Açılım aldatmacasına kanan BDP, yapılan referandumda açıkça “Evet” diyemediği için çekimser kalarak, referandum’u boykot etmişti. 

BDP eğer referandumda “Hayır” diyebilse ve bu yönde biraz çalışsaydı, önümüzdeki dönemde yaşayacakları olumsuzlukları yaşamayacaklardı. Şimdilerde bu maddeye bir göz atmalarında fayda var. 

BDP ne kadar yırtınırsa yırtınsın, önümüzdeki dönemde meclise giremeyecek! 

Bağımsız da olsa, bağımlı da olsa! 

Referandumda oy vermedikleri için cezalandırılacaklar! 

Bırakın yöneticileri, kendilerine ip düğümü ile oy verenler de demokratik haklarını kullanamayacaklar! 

Demokrasilerde böyle saçmalık olmaz diyeniniz varsa, madde açık! 

Bunun adına demokrasi demiyorlar! 

Bu “İleri Demokrasi(!)” 

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..