Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '09

 
Kategori
Deneme
 

Seçme şansınız olsaydı...

Seçme şansınız olsaydı...
 

Eğer seçme şansınız olsaydı hangisini seçerdiniz? Seçme şansınız olsaydı diyorum çünkü maalesef her zaman seçim yapabilecek şansımız olmuyor. Mecburiyetler yönlendiriyor çoğu zaman hayatımızı . Mecburen geliyoruz bir şehre ve mecburen yaşıyoruz o şehirde. Çoğu zamanda bu mecburiyetin ana nedeni işimiz oluyor. Ama kimi zaman da , nerede yaşadığımızı mecburiyetler değil de yaptığımız seçimler belirliyor. Zaten temel olarak baktığımızda da hayatımız şu ya da bu şekilde yaptığımız seçimlerden oluşmuyor mu? Peki siz hangisini seçerdiniz?

Çok beklenmedik bir şey olmadığı sürece , neredeyse iş hayatınızın sonuna kadar çalışabileceğiniz rutin ama heyecansız, sizi yaptığınız iş anlamında belki de çok da fazla tatmin etmeyen ama bir o kadar da güvenli bir iş hayatı, dolayısıyla ona bağlı olarak da daha sakin ve belirgin bir hayat mı, yoksa her an herşeyin olabileceği , belirsiz , rekabet dolu ama bir o kadar da yaptığınızdan zevk aldığınız bir iş ve dolayısıyla aynı oranda değişken bir hayat mı? Bavulum elimde buraya geldiğimden beri , her an sanki geri dönebilecek gibi yaşıyorum. Bir türlü tam anlamıyla yerleşemedim gitti. Kök salamadım yani. Burayı sevmediğimden değil, ama sonuçte bir gün döneceğiz ya , o gün çok yakın olmasa da , planlar hep o güne dönük yapılıyor ister istemez . Gerçi yaptığım planların hiçbirisi de gerçekleşemiyor, çünkü hep birşeyler çıkıyor beklenmedik. Sen miydin heyecan isteyen, rutin hayattan sıkılan şimdi istediğimden bile fazla hareket ve heyecan var hayatımda.

Özellikle son birkaç aydır hepimizin de çok yakından bildiği ve yaşadığı gibi ekonomik kriz bir şekilde etkiliyor bizleri. Artık dostlarımızla konusurken çoğunlukla cümleler “bakalım kalırsak tabi” ile bitiyor. Planlar hep erteleniyor o yüzden. Evi boyatsak diyoruz ama bakalım ne olacak, ya da yazın Daça (yazlık) kiralasak ama şöyle bir işler belli olsun ondan sonra bakarız gibi. Umalım ki hayat hep seçme şansı tanısın bize, mecburiyetler değil yapabildiğimiz seçimler yönlendirsin hayatımızı. Sonuçları ne olursa olsun, iyi veya kötü, mutlu ya da mutsuz, hatta doğru ya da yanlış , kendi seçimlerimizin sonuçları olsun...

 
Toplam blog
: 11
: 885
Kayıt tarihi
: 20.03.09
 
 

28 Ocak 1984 İstanbul doğumluyum. Eskisehir Anadolu Üniversitesi işletme mezunuyum. 4 senedir Moskov..