Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '12

 
Kategori
İzmir
 

Şehitler Anıtı tünel kurbanı

Şehitler Anıtı tünel kurbanı
 

Şehit Mehmetçik Anıtı


 

Yeşildere Şehit Mehmetçik Anıtı Konak Tüneli’nin gölgesinde yetkililerin ilgisini bekliyor

Konak Tüneli’nin Yeşildere’deki çıkış noktasında yer alan Şehit Mehmetçik Anıtı’nda üzerinde şehit künyeleri ve her şehit adına birer çeşmenin bulunduğu anıt adeta kaderine terk edildi. Tünel çalışma sahası sınırları içerisinde kalan anıtın kaplamaları söküldü, çevresi molozla kaplandı.

A.Buğra TOKMAKOĞLU

Konak Tüneli projesinin temelinin atıldığı noktada Yeşildere Caddesi üzerinde yer alan Şehit Mehmetçik Anıtı tünel çalışmalarının gölgesinde unutuldu. Anıt ve çevresindeki rekreasyon alanı Konak Tüneli’nin dolgu malzemelerini taşıyan iş makinelerinin geçiş güzergahının tam ortasında kaldı.

Anıt üzerinde şehitler adına yaptırılan her biri bir şehidi temsil eden pirinç isimlikler ile hayır çeşmeleri kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı.  Konak Tüneli projesinin Yeşildere Caddesi üzerinde yapılacak kavşak bölümü için Mehmetçik Parkı çevresinde yer alan 380 ağaç kesilmesiyle beraber alan sessizliğe büründü. Üzerinde yer alan kaplamaların da dökülmesiyle beraber anıtın tüm hatıratı yok oldu.

Tarihe saygısızlık

Vatani görevini yerine getirirken terör olaylarında hayatını kaybeden şehitler adına yaptırılan anıtın harap haline gelmesine vatandaşlar tepki gösterirken, yaşananları hem tarihe hem de şehitlerin anısına saygısızlık olarak nitelendiriyor.

Geçtiğimiz Şubat ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yazıyla başvuran Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü, bu hat üzerinde bulunan, Mehmetçik Parkı çevresinde yer alan parke, bordür, oturma bankları ve ağaçların başka alanlarda değerlendirmek üzere gereğinin yapılmasını istedi. Bu yazı üzerine hareket geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yaptığı incelemede mevcut ağaçların başka yere taşınamayacağını tespit ettikten sonra, parktaki ağaçları kesmeye karar verdi. Şubat ayı sonunda başlayan ağaç kesimi bir hafta sürdü. Alanda çoğu selvi, kavak, okaliptüs, akçaağaç, hurma, yalancı karabiber olmak üzere toplam 380 ağaç kesildi. Parka ait tüm yapılar sökülürken anıtın başka bir yerde yeniden yapılacağına dair belirsizlik ise sürüyor.

 

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..