Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '19

 
Kategori
Ramazan
 

Şehr-i Ramazana Dair (1)

Huzurun en ulvi adıdır derler ramazan için. O geldi mi gönüllere huzur, hanelere bereket, çocuklara sevinç gelir. Ona erişen kul ne şanslıdır ki, bir daha o manevi iklimi doyasıya yaşayabilecektir. Bu akşam mübarek ramazan ayı, on bir ayın sultanı, başlıyor.
 
Akşam ilk teravih namazı, gecesinde de ilk sahurumuzu eda etmiş olacağız. Nasip olursa yarın da ilk orucumuza niyetlenmiş olacağız. Bizi bu mübarek ramazan ayına kavuşturan Rabbime binlerce kez şükürler olsun.
 
Yalnız bu mübarek aya kavuşmak yetmez bir müslümana. On bir ayın sultanı, değerli misafirimizi,  iyi ağırlamak lazım. Çünkü bu ayın başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluştur. Sayılı günleri her yönüyle iyi değerlendirip kazancımıza kazanç katmak bizim elimizdedir.
 
Bunun için ne mi yapmalıyız? Öncelikle ramazanın coşkusunu, onun sevincini tüm benliğimizde hissetmeli, ona göre davranmalıyız. Bu ayda yaptığımız ibadetlerin değeri daha fazladır. Hele ki bin aydan daha hayırlı olan leyle-i kadrin bu ayda olduğunu düşünürsek bu ay bizim kazançta tavan yaptığımız bir ay pekala olabilir. Üzerimize farz olan oruçlarımızı layıkıyla tutmaya özen gösterelim, gözümüzün nuru ve bizim kurtuluş reçetemiz olan namazlarımızı da huşu içinde eda etmeliyiz. Fakat ramazan sadece oruç ve namazdan ibaret değildir. Tevbe kapılarının sonuna kadar açıldığı bu mübarek gün gecelerde bol
bol tevbe istiğfar etmeli, insanlara karşı daha merhametli ve daha nazik olmalıyız. Kalp kırmaktan sonuna kadar kaçınmalı, nice gönüller kazanmaya gayret göstermeliyiz.
 
Kim bilir, belki bu ayda kazandığımız bir gönül bizim kurtuluşumuza vesile olur. Niyetimiz cehennem ateşinden kaçmak, cennet-i alaya girmeye çalışmak olsun hep. Bunun için kulluk vazifelerimizi tam olarak yapmaya çalışmayalım, yapalım.
 
Mübarek ramazan ayının en büyük emaresi olan orucu sadece midemize değil; elimize, dilimize, gözümüze de tutturmalı sevabını artırmak için daha bir özen göstermeliyiz. Bu mübarek günlerde etrafımızda bulunan hasta ve yaşlı kimselere ziyaretlerde bulunmalı, onların hayır dualarını almalıyız. Tabi bir de du dünyadan göçüp gitmiş nicelerini unutmamak lazım. Gün gelecek biz de öleceğiz, bunu aklımızdan hiç çıkarmamak gerekir. Yapacağımız kabir ziyaretlerinin  bu konuda bize yardımcı olacağı olacağı muhakkaktır.
 
Yüce Mevlamdan bu ramazanın başta ailemiz olmak üzere tüm müslüman alemine huzur, bereket ve mutluluk getirmesini temenni eder,şimdiden hayırlı ramazanlar geçirmenizi dilerim. Rabbim, cümlemizi bu günlerin kıymetini bilen kullarından eylesin. (Amin)
                                                                                                                   
05.05.2019(Necati Dilek)
 
 
                    
 
Toplam blog
: 40
: 100
Kayıt tarihi
: 03.01.19
 
 

5 Nisan 1991 Aydın Sultanhisar doğumluyum. İlköğrenimi köyde tamamladım. Sonraki yıllar eğitim iç..

 
 
 
 
 
Toplam blog
: 40
: 100
Kayıt tarihi
: 03.01.19
 
 

5 Nisan 1991 Aydın Sultanhisar doğumluyum. İlköğrenimi köyde tamamladım. Sonraki yıllar eğitim iç..