Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '08

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Şehrar

Şehrar
 

Gölcük Barbaros Hayrettin Parkı


“Herkes bu misafirhaneye uğrar ve bir iz bırakır gider. Bu izler arasında öyleleri vardır ki; onları zaman ve asırlar aşındırmaz. Öyle izler de vardır ki; yürüyenle birlikte silinir gider de en küçük bir belirti dahi kalmaz.”

İz vardır ki; arkadan gelenler yol der, şehrar der yürürler. İz vardır ki; patikadan, dağ yolundan da beter. İz vardır ki; iz bırakanlar minnetle şükranla anılır, iz vardır ki, ona da, onu bırakana da lanet okunur.

Düşünüyorum da, bu kenti idare eden kaç belediye başkanı gelmiş geçmiş ve arkasından hangi izleri bırakmış. Yoksa bu izler yaşadığımız deprem felaketi ile silinmişimi. Yoksa bende hafıza kaybı mı var diye bir an kendimden şüphelendim.

Hafızamı zorladım. Aklıma çocukluğum geldi. Hasaneyn köyünden Gölcüğe ilk taşındığımızda şimdi Avcılar lokalinin bulunduğu iki katlı binanın alt katında oturuyorduk. Bursa asfaltının kuzey ve güneyinde en fazla üç katlı binalar oda çok az. Daha sonra ise babamın tersanede çalışması nedeni ile İşçi lojmanlarında, barakalarda altı yıl oturduk. O zamanlar lojmanları ayıran kalın duvarlar ve tel örgüler yoktu. Bir apartman furyası geldi ki sormayın. Önce beş sonra yedi yetmedi sekiz hatta dokuz katlı binalar. Çocukluğumuzda yüzdüğümüz kavaklı sahillerinde kokudan geçilmezken, en ufak yağmurda taşan dereler.

Kısacası bu kentin en azından kırk yıllık geçmişini çok iyi hatırlıyorum. Ben Tersanede çalıştığım için maaşım düzenli ödeniyor, ancak belediyelerde çalışan arkadaşlarım maaşlarını üç dört ay gecikmeli alıyordu. Belediyelerde bir kişinin yapacağı iş için iki üç kişi çalıştırılıyor ancak kimse bundan memnun olmuyordu haklı olarak. Personeline maaş ödeyemeyen belediyelerden yatırımda beklenmezdi elbette. Belediye başkanları iktidar partisinden ise bazı ayrıcalıklara sahipti ancak buda yeterli değildi. Ülke ekonomisi paralelinde belediyelerin ekonomisi de bozuktu doğal olarak. Seçimden seçime yapılan göstermelik süslemeler, o günkü yönetim anlayışları ile gerçekleştirilemeyecek vaatler.

Şimdi hep birlikte düşünelim kimler iz bırakmış bu kente. Önümüzde bir yerel seçim var. Bu izleri takip edelim. Buna ihtiyaç duyacağız.

Ufku, inancı ve davranışlarıyla, benlikten, gururdan ve şöhretten fersah fersah uzak yaşayan, vazifesini layıkıyla ve zamanında yerine getirememenin endişesiyle iki büklüm olan, hizmette önde, ücrette sonda bulunan ve "bu dünya ücret yeri değil, hizmet yeridir, esas ücret yeri ahirettir" perspektifini hayatına bir dantelâ gibi işleyen ve kimsenin alkışlamasını beklemeden, ardında bırakacağı izin şuurunda ve öteler yörüngeli yaşayan, ülkesi, vatanı, milleti ve kenti adına hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, sevgiyi sevip, düşmanlığa düşman olan ve tüm kente sevgi ve barış mesajını taşımaya çalışan şehrar’lara selam olsun.

 
Toplam blog
: 4
: 468
Kayıt tarihi
: 06.12.08
 
 

1960 Gölcük doğumluyum. Gölcük'te Askeri bir işyerinde otuz yıl çalıştıktan sonra emekli oldum. İ..