Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Şeker hamuru kaplamalı ve krema süslemeli cupcake

Şeker hamuru kaplamalı ve krema süslemeli cupcake
 

Kek malzemeleri:

 Malzemeler: 3 yumurta, 1.5 su bardağı toz şeker, 1 şise soda, 1 kutu krema, yarım bardak sıvı yağ,1 paket kabartma tozu 2.5 bardak un, gurme karamelli vanilya. (Ortalama çıkan kek sayısı 18)

Yapılışı:

 Yumurta ve şeker yüksek devirde krema kıvamına gelene dek çırpılır. Sırasıyla soda, sıvı yağ eklenir. Un yavaş yavaş karıştırılır. Krema ilave edilir. Vanilya ve kabartma tozu eklenerek muffin kalıplarına doldurularak 170 derecede pişirilir. Kaplanmak üzere soğumaya bırakılır.

Şeker hamuru ile kaplama:
 
İstediğiniz renklerde alacağınız şeker hamurunu, nişasta serptiğiniz tezgahta elinizde yuvarlayarak biraz kıvama getirip, küçük bir merdane yardımıyla keki kaplayacak büyüklükte açın. Rahat kaplamak için keki ters çevirin. Açtığınız hamuru kekin üzerine kaplayıp altta artan kısımları dikkkatlice kesip çıkarın. Üzerine diğer renk hamurlarla hayal dünyanızı harekete geçirip istediğiniz tabloları yaratın.
 
Krema ile kaplama:
 
Krem şantiyi koyu kıvam hazırlayıp, gıda boyası yada çok az miktarda çilek, vişne vb. meyve suyu ile renklendirin. Sıkma poşetine doldurup istediğiniz uç ile kekin üzerini kaplayın ve şeker hamuru ile silikon kalıplarla elde edeceğiniz yada elde yapacğınız küçük objelerle süsleyin.
 
Toplam blog
: 3
: 574
Kayıt tarihi
: 22.03.13
 
 

Onbeş yaşında yemek yapmaya başladım. Yemek kitaplarını roman okur gibi okumak her zaman en büyük..