Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Şubat '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Sekse düşkün erkeklerin daha fazla kel olduğu doğru mu?

Sekse düşkün erkeklerin daha fazla kel olduğu doğru mu?
 

Tersini de söyleyebiliriz tabii ki; saçsız erkeklerin daha fazla sekse düşkün olduğu.

Şekil A’da görüldüğü gibi, mesela ben sekse düşkünüm ve kelim. Bu konu çözülseydi göle fazla girmez saçlarımı kaybetmezdim.

Ya gerçekten durum bu mu? Etrafımızda saçsız erkeklere baktığımızda daha hareketli olduklarını görüyoruz. Kellikle çapkınlık arasında bağlantı var sanki. Hatta saçsız erkeklerin cinsel güçlerinin fazla olduğu da söyleniyor.

Ya şimdi adamların görünüşleri de insana biraz öyle geliyor. Yani bununla övünülür mü bilmiyorum ama insanda böyle bir algı oluşuyor. Bu kişilerin hareketleri yaşayışları çok canlı. Allah yukarıdan almış aşağıya vermiş sanki.

Niye arada böyle bir ilgi olsun ki? Bilim adamları araştırmıştır herhalde. Ama bizler bu şehir efsanesi hakkında bugüne kadar aydınlatıcı bir açıklama duymadık.

Belli olur, kişi kendi bilir diyorsun lakin ben bazen boşuna kel olduğumu düşünüyorum. Hani bu iş böyleyse istisnası olmasa bari. Hem saçımızdan hem şeyimizden olmayalım değil mi?

Bunlar söylenirken testosteron hormonuyla bağlantı kuruluyor ve saç dökülmesinin bu hormonun aşırı salgılanmasıyla ilişkisi olabileceği söyleniyor. Bu konuda yapılmış bir araştırma yok sanırım. Hatta iddia ciddiye bile alınmıyor. Ama insanların kendi aralarındaki muhabbetlerde konuşulan bir şey.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..