Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '10

 
Kategori
Güncel
 

Selçuklu'nun Konyası bunları da mı görecektin?

Selçuklu'nun Konyası bunları da mı görecektin?
 

KONYA'da mimarimizin gücünü gösteren bir görüntü.(Sanal ortamdan alıntıdır)


Bugün 17:00 sularında sanal ortama düşen bir habere göre: KONYA' da özel bir yayıncı kuruluş tarafından hazırlanan ve ilköğretim öğrencilerinin kullanımına sunduğu ‘İlköğretim 4’üncü Sınıf Tema-Test’ adlı soru kitapcığında Türkiye’nin Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi Kürdistan olarak gösterildi''ğini öğrendik (milliyet.com.tr). konunun öneminden dolayı pek çok gazetede de bu haber var. Yarınki gazetelerde ise daha ayrıntılı haber ve yorumların yer alacağından kuşkumuz yok.

Ayrıca bir kaç aydan beri de 1880'lerden beri dost ve müttefikimiz olduğu sık sık vurgulanan ALMANYA'da münteşir Die WELT adlı gazetenin sanal ortamdaki uzantılarından WELT ONLINE'da ''Geheimplan zur Lösung der kurdischen Frage''başlığı altında sıkı bir OYLAMA yapılmaktadır. SSCB'nin çözülmesinden dolayı DOĞUSU ile BATISI birleşerek büyültülmüş olan ALMANYA anlaşılan bütün gücü ile BİN YILLIK TÜRKİYE'nin bölünmesine, parçalanmasına sanal ortamda da olsa KATALİZÖRLÜK yapmak istiyor. Dileyen arkadaşlarımız söz konusu SANAL ANKET'e http://www.welt.de%27den/ yukarıdaki anket başlığını yazarak ulaşabilirler. Bu sinsi girişime okur okumaz NEIN dediğimi de belirtmek isterim.

Gelelim şimdi SELÇUKLU DEVLETİMİZ'in ebedî başkenti KONYA'dan yükselen propagandist harita oyununa.

1972'den beri yayıncılığın içindeyim. Tashih işleri yapmak yanında gazete ekleri hazırladım, dergi de çıkarttım. Bir yayın için ''BASILA'' verilmeden önce ne gibi aşamalardan geçtiğini çok iyi bilirim. Bu aşamalarda her yazı ve resim için gösterilmesi gereken titizlik başta gelir.

Birlikten, dirlikten yana olan milyonlar yanında Hz.MELÂNA ile YUNUS EMRE'nin de yetişmiş olduğu sanatta ve mimaride nice muhteşem eserler vermiş olan SELÇUKLU'muzun ebedi başkenti KONYA'da böyle bir olayın ortaya çıkması beni çok üzmüştür.

Adına ''yayıncı'' denilerek huzura çıkan bir zat yapılan işlerde hiç kusuru yokmuş gibi, bir de UTANMADAN yapılan sinsi PROPAGANDA'dan dolayı : '' ... firma olarak milletimizin örf, adet, birlik ve beraberliğini savunan kişi ve çalışanlarız'' diyor. Böyle yayıncılık olmaz. O yayıncılık ki (.), (, ) ile (?)'nin bile hesabını verebilendir. Soru kitapçılığında bir ''SEHVEN'' diye bir sığınma, pısırıklaşma olamaz. Kocaman HARİTA nasıl olur da gözden kaçar? Bir de ne idiğü belirsiz o soru kitapçığındaki bu sözde harita; ne yazık ki bilinçli bir alıntı olarak YABANCI bir ülke yayınından alınmış. Bir eğitimci bunu nasıl yapar?

O konu ile uğraşan; belki adına da TARİH ÖĞRETMENİ sıfatı yapıştırılan o cüce propagandist yetkili; 1000 YILLIK TÜRKİYE topraklarındaki o iğrenç renk değişimi ile birlikte iri harflerle yazılı olarak önüne konulan(!) bu yanlışlığı da mi göremedi? Anlaşılan eğitim şirketi yalan dolan ile uğraşıyor.

Sanırım yarın(!) mahkemede birilerine yöneltilecek olan SUÇ; ondan ona, ondan da ötekine; sonunda da bilgisayar başındaki sözleşmesiz ve nelere alet edildiğinden habersiz bir yavrumuza yıkılacaktır. Bence KÂR peşinde olduğu kadar ÜLKEMİZİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLĞÜ için propagandalara alet olmakta olan o derslik (!) kapatılmalıdır. Bunu yapanlar da hesap vermelidir. Her alanda olduğu gibi bu konuda da ADALET arıyorum.

Başıboşluk, vurdum duymazlık, ehliyetsizlik, kişiliksizlik, para için herşeyi mübah gören anlayıştan dolayı önca ALLAH'a sonra da ADALET'e sığınmaktan başka çaremiz var mı? Bu gibi dayatmaları yapanlar ne Tarih Öğretmeni ne de ''yayıncı'' olarak milletin karşısına dikilemez. SORUMLULUK MEVKİİ'nde olduğu halde yapılan BÖLÜCÜLÜK PROPAGANDASI'ndan dolayı bir de ''özür diliyorum''diyor, ilgili zat! Bir söz var ya: Özürü kabahatinden büyük. Bence içine düştüğümüz binlerce maddi ve manevi tahribattan birisi olmak bakımından bu konuda ADALET BAKANLIĞI ile MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'nı göreve çağırıyorum.

Söz konusu PROPAGANDİST harita oyunu neden başka ülkelerde kıpırdamıyor da yalnızda TÜRKİYE'de sık sık gündeme geliyor? Unutulmasın ki bu gibi dokundurmalar ile olur olmaz durumlardaki bu gibi hayalcilikler özellikle GENÇLERİN RUHU'nda Devlet de Hükümete de millete de GÜVENSİZLİK aşılar. İçinde hiç bir bilgi kırıntısı, hiç bir arkeolojik, tarihi ve dil bilim belgesi barındıramayan bu gibi çıkışlar; umulur ki ilgili kişiler ve kurumlar tarafından gerektiği gibi cevaplanırılsın ve ADALET de gerekli yaptırımları uygulasın.

Eski bir ilkokul öğretmeni ve bir toplum bilimci olarak bu konuyu ayrıca TBMM Dilekçe Komisyonu ile SELÇUKLU VAKFI'na da götürmek istiyorum. Bana göre söz konusu şirketin yaptığı iş yayıncılık değildir. Yapılan iş gerçekleri çarpıtmak bakımından; doğrudan doğruya tarihe de millete de yasalara da ihanettir!

 
Toplam blog
: 570
: 1034
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

1974'te H.Ü. Sosyoloji ve İdare Bölümü'nü yüksek lisans tezi ile bitirdim. 1976 yılında yapımcı y..