Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '11

 
Kategori
Astroloji
 

Semavii’den 2011 Başak Burcu Yıllık Yıldız Yorumu

Semavii’den 2011 Başak Burcu Yıllık Yıldız Yorumu
 

BAŞAK BURCU SEMBOLÜ


(Not: Yükselen Burcunuzu da okumayı unutmayın. Yükselen Burç bazen gelecek yorumunda daha geçerli olur. ) 

Başak Burcu ( 23 Ağustos- 22 Eylül ) 

2011 Başaklara neler getirecek bakalım?.. 

Sevgili Başaklar, yıldızlar sizi yükseltmeye niyetli! 

Geçen birkaç yılın badireleri geride kalmış durumda. Bu seneki transit yıldızların bir kısmı sizi gerçekten çok iyi destekleyecek. 

2011 transit yıldızları hangi evlerinizi yoğun olarak etkiliyor diye bakarsak, başta para ve maddi kazanç eviniz önemli bir transit etkide, ayrıca bu sene yatırım eviniz de yeni ve hızlı transitlerin adeta bir çıkarmasına uğrayacak. 5.eviniz ise, 2007 sonlarından beri dost Oğlak burcunda bulunan ve daha uzun yıllar bu burçta kalacak olan Plüto’nun etkisinde. 

2. Ev para ve maddi kazanımlar ve maddi ödüllerle ilgilidir, 8.ev yatırım, borç, alacak, ortak para, ortak mal ve ayrıca seks evidir diyebilirim. 5.eve gelirsek, aşk, şans, mutluluk, girişim ve kendinizi topluma gösterme, kanıtlama ve toplumda bir statü elde etme hatta olası bir ün evidir diyebilirim. 

Demek ki, bu olaylar bu sene yoğunlukta. 

Bir de, 9. Ev var yılın ikinci yarısı yoğun olarak etkilenecek olan.. 9.ev kariyerde tırmanma, meslekte daha iyi bir yere gelme, tayin/terfi, daha geniş çevre ile iş ilişkisi, işleri büyütme, geliştirme, yurt dışı, uzaklar ve mahkeme ve yasal işler evidir kısaca. 

Yıldızlar sizi yükseltiyor derken, aslında çekinceli bir transit etkiyi göz ardı etmemek gerekir derim; o da transit Satürn’ün Terazide sizin 2.eviniz üzerinde olması. 

Satürn haritanın alt diliminde iken, astrolojide bunun adına “Satürn düşüşte” denir. Yani, evet, yükselme, ilerleme olur ama henüz istenen düzeyi yakalamak için biraz daha yol kat etmek gerekir demektir. Yani, nihai hedef daha ileride demektir, ama merak etmeyin o da, çok uzak sayılmaz.. 

Bu sene sizi ilerlemeye, yükselmeye sevk edecek, bu konuda şansınızı ve ufkunuzu açacak yıldız şans yıldızı Jüpiter olacak. 

Çünkü 22 Ocak itibariyle Koç burcuna giren Jüpiter bu sene çok hızlı ilerleyip 4 Haziranda dost burç Boğaya geçiyor ve 2012 ilk yarısına kadar burada kalarak adeta işlerinizde ve hayatınızda size destek olacak, sizin sağ kolunuz olacak adeta. 

İşte, Jüpiter’in vereceği şanslı fırsatlarla, girişimlerle ve olası başarılarla daha iyi bir yere taşıyacaksınız işinizi ve hayat standardınızı. 

Jüpiter yolu açacak sizi tecrübelerle bileyecek, kendinize güveniniz artacak, kendinize inancınız aratacak ve böyle böyle giderek daha sağlam bir yere taşıyacaktır sizi Satürn yükselmeye başlayınca. 

Bu sene dikkatinizi en çok para işlerine, yatırım işlerine veriyorsunuz. Sanırım büyük mal alımı veya satımı ile uğraşacaksınız. Evli olanlar eşleriyle beraber uzun vadeli kararlarını hayata geçirecekler, belki bir ev, belki araba veya arsa vs sahibi olacaklar. Hatta beklenmedik işlerden kısa sürede iyi para kazanmanız söz konusu. 

Yılın ilk aylarında bazı çekinceli yıldızlar olsa da, yatırım konusunda yıldızların size tam destek verdiğini düşünüyorum. Olası çekinceli durumları görmeniz, yanlış bir karardan son anda da olsa vazgeçmeniz ve doğru yatırım kararlarını algılamanız için yıldızların desteği yeterli diyorum. 

Yani, yatırım işlerinde karşınıza çıkan kişilere ve fırsatlara hemen atlamayın, tartın ölçün, biçin ve araştırın öyle karar verin derim. O çekinceler ancak bu şekilde bertaraf edilir. Acele karar bir yatırımı olduğundan daha pahalıya halletmeye veya hatta bir dolandırılmaya maruz kalmaya neden olabilir. Kimseye bu sene iş somutlaşmadan para vs vermeyin derim. Ev vs alırken, resmi kurumlardan araştırın derim. 

Yılın ikinci yarısı çok daha şanslısınız. İşlerinizin ve yatırımlarınızın karlı bir noktaya gelmesiyle mutlu olacaksınız. 

Ve bu arada yeni ve çok değerli kişilerle işbirliği söz konusu. Belki de bu yeni dediğim kişiler aslında eskiden beri tanıdığınız kişiler olabilir ama işbirliği yapmanız yeni bir durum olabilir. 

Yıldızlar yılın ikinci yarısı size önemli bir itibar kazandıracak gibi. Bu nedir, kişiye göre değişir? 

Mesela, eğitim alıyorsanız, bu bir okuldan mezun olma olabilir, okulda bir başarı olabilir, yurt dışında master vs olabilir. Çalışıyorsanız kurumunuzda daha üst bir rütbe olabilir. Bir sınavı kazanıp daha iyi bir işe başlama veya aynı işte daha iyi bir pozisyon olabilir. 

Evlenmek isteyen Başaklar için, özellikle Başakın ilk 10 gününde doğanlar için gerçekten kadersel diyebileceğim bir evlilik söz konusu. Yani, hayatınızın eşi ile evlilik söz konusu adeta. 

Bu kişi yeni mi eski sevgili mi derseniz?.. 

İkilemde kalırım çünkü Jüpiter-Plüto açısı eski bir ilişkinin evliliğe taşınması demek olabilir. Ama açıkçası yeni de olabilir. Yeni ise eğer bu iş hızlı olacak demektir. Bana yine de tanımadığınız bir kişi gibi gelmiyor partneriniz. Belki tanıdığınız ama duygusal bir yakınlık kurmadığınız ama bir şekilde ilişkiyi duygusal boyuta, gelişen olaylar vesilesiyle, taşıyacağınız biri olabilir. 

Tamamen yeni ilişki bulanlar için kanımca evlilik daha sonraki yıla/yıllara kayabilir. 

Evli Başakları uyarmak isterim. Evliliklerini yenilesinler, aşklarını tazelesinler, yoksa daha önceleri ortaya çıkan bazı sorunlar sizi artık sabırsız yapabilir, arayışları dışarıya kaydırabilirsiniz. Eşinizden istekleriniz konusunda daha dayatmacı bir hal almanız mümkün. İsteklerinizi çekinmeden söyleme cesareti geliyor içinize. Eşinizden ‘mutluluk’ talep edeceksiniz. Aşkı, ilişkiyi hakkıyla yaşamak isteği uyanacak içinizde. Bazı şeyleri görmezden gelmek istemeyeceksiniz. 

Ama evliliğinde özellikle duygusal ve cinsel bazda mutlu olanlar sorun yaşamaz bence, hatta bu sene ilişkileri daha sıcak bir noktaya taşınabilir ve ilişkilerini daha yakınlaştıran dış olaylar epeydir monotonlaşan hayatlarına da taze kan getirir ve bu da evliliği pekiştirir. Kadersel ilişkiler için sağlam açılar var çünkü. 

Evet, bazı ilginç transit yıldız açılarını görünce evlilik ve aşk konusunu uzattım. Gelelim diğer olası gelişmelere.. 

Yatırım konusu iyi olsa da bazı zamanlar dikkat etmek gerekir derim.. 

Bu sene yılın ilk yarısı özellikle gereksiz borç edinmeyin, sağlam anlaşma yapmadan bir yerlere borç vermeyin derim ve işlerinizi yasal zeminde halledin derim. Eşeğinizi sağlam kazığa bağlayın kısacası. Bazı hatalar beklenmedik para kayıpları yaratabilir çünkü, genelde yatırım konusunda çok şanslı iken, şansızlığa sürüklenmeyin derim. 

Bu arada, sürpriz para gelişi de söz konusu, sanırım bu ya umudu kestiğiniz bir işten gelebilir veya ailede unuttuğunuz, aklınıza gelmeyen bir yerden miras şeklinde gelebilir. 

Ve ayrıca bu sene varsa bir yerlere borcunuz eski zamandan kalma, onu ödeme zamanı gelmiş… 

Mahkeme işleri olanlar, yılın ikinci ayrısı şans sizden yana dönecek, o zaman istediğinizi elde edeceksiniz, o zamana kadar sabredin derim. 

Bazı Başaklar için sanki bir ortak mal ayrımı var gibi, yani, belki başka bir girişim veya yatırım için bir başka şeyi feda etmek söz konusu veya varsa ortağınız sizden ayrılması söz konusu. Bir şekilde iş ilişkilerinde birinin –bu ortak veya işbirliği yaptığınız biri olabilir – geri çekilmesi sizi yalnız bırakabilir. Ama merak etmeyin derim, yılın ikinci yarısı şans sizden yana, yani her işte vardır bir hayır misali, işleriniz daha iyi olacak gibi, daha önce cesaret etmediğiniz girişimler önünüze gelecek ve durumunuzu daha iyi bir noktaya taşıyacaksınız. 

Yurt dışına açılmayı düşünenler, gerek işbirliği gerekse oraya yerleşmek, oralarda çalışmak şeklinde olsun, yılın ikinci yarısı daha uygun görünüyor. Belki ilk yarıda gelecek fırsat, hem de beklemediğiniz anda, ama işlerin iyi bir noktaya taşınması yılın ikinci yarısında daha mümkün olacak. 

Bu sene siz siz olun kazancınızı sağlam ve uzun vadeli yatırıma dönüştürün derim. Sağlam gidin, gelecek beklediğiniz ve beklemediğiniz paraları uzun vadeli yatırıma çevirin derim. Maddi çıtanızı yükseltmek için tam zamanı çünkü. 

Zıt burcunuz Balıktaki büyük ve ani değişim yıldızı Uranüs’ten 12 Martta kurtuluyorsunuz. Uranüs Koça yani yatırım evine geçiyor. Ama bu sefer de hayaller yıldızı Neptün zıt burcunuz Balıka geçiyor. 

Bu bir yerde iyidir, şayet hayaller ile gerçekler arasında durmayı biliyorsanız… Sağlam bir hayat rotanız varsa. O zaman Neptün’ün Balıktaki pozisyonu size biri, özellikle eş/ sevgili veya bir başka kişi - arkadaş, iş arkadaşı vs olabilir - biri vesilesiyle bir hayalinize kavuşma imkanı verir. 

Neptün bu sene 4 Nisan- 5 Ağustos arası Balıkta, daha sonra yeniden Kovaya dönecek. Sizi iş ve yatırım konusunda yaratıcı ve üretken çalışmalara sevk etmeye devam edecek. Ama 2012 başlarında Balık burcuna kesin giriş yapıp uzun yıllar burada kalacak. 

Balık 7. eviniz yani evlilik, aşk, iş vs her tür bireysel ilişkileri temsil eder, ayrıca burası açık rekabet evidir. Zıt burcunuzda olsa da Neptün size mutluluk getirebilir ama size bağlıdır bu. Yani, zıt etkide bir Neptün, şayet rotasız iseniz, denizde kaybolmaya benzer.. Neyse daha zamanı var Neptün’ün, o yüzden şimdilik onu bir kenara koyalım.. 

Bu senenin olumlu aylarına bakarsak, Mars açılarına göre bakmak daha uygundur diyelim.. Buna göre, Mars’ın size destek verdiği Mayıs-Haziran süper sizin için. Bu dönemde çabalarınızın ödülü ve karşılığını sonraki ay/aylarda alırsınız kesinlikle. 

Ve bu sene Mars hayli ilginç pozisyonda. Mars 11 Kasımda burcunuza yerleşiyor ve geri pozisyon alarak yaklaşık 6 ay burcunuzda kalıyor. Mars normalde 1. 5 ay falan kalır bir burçta, ama bu sene geri pozisyon nedeniyle 6 ay kalacak hem de sizin burcunuzda. Kasım deyince, Mars yanınızda olacak ve 4 Haziranda Boğaya geçen Jüpiter’le de çok güzel enerjiler oluşturarak size mutluluk, zafer ve başarı getirecektir. 

Bu dönem çok istediğiniz ve mücadelesini yaptığınız bir şeyi elde etme gücü ve imkanı bulacaksınız. Veya o zamana kadar sizi yoran şartlar lehinize dönmeye ve işlerinizi kolaylaştırmaya başlayacak. Artık bir şeyleri de kolay elde etmenin keyfine varacaksınız, hep mücadele hep mücadele sıkıldınız yeterince değil mi? 

Olumlu açıların gökyüzünü taçlandırdığı bu güzel sonbahar döneminde hayatınıza anlamlı ve mutluluk veren bir şey gelecek. 

Bu nedir derseniz?.. 

Kiminiz için evlilik diyorum çünkü yıldızlar havada kadersel bir ilişkiye, derin bir aşka işaret ediyor ve bunun ciddi boyuta taşınmasına. Kiminiz için işte daha yüksek bir noktaya taşınmak olabilir, kiminiz için yeni bir iş ortamı veya mekanında kendinizi var etme ve başarıyı yakalama ve kendinizi kabul ettirmeyi başarmak diyorum. Kiminiz için de yaratıcı veya başka türlü işte kendinizi topluma göstermek diyorum. 

Plüto Oğlakta sizin mutluluk ve aşk anlayışınızı kökten değiştirmeye aday ve dolaylı olarak da kişiliğinizi. Plüton’un dost Oğlaktan verdiği destekle kişiliğiniz inanılmaz güçleniyor, iradeniz güçleniyor. Ve Jüpiter’in de desteği ile sizi olası bir zafere taşıması demektir. Kiminiz zaferi bu sene kiminiz belki seneye elde edeceksiniz. Öyle veya böyle uğraşmaya değer kesinlikle. 

Dikkatli olmanız gereken aylara gelirsek; Nisan ve Ağustos ve Eylülde hem sizin hem de eş veya aileden birinin sağlığı bozulabilir, buna dikkat etmek gerekebilir. Olası sıkıntıları hafife almamak gerekir derim. 

Ayrıca Temmuzda kimseyle gereksiz rekabete veya kavgaya girmeyin derim. 

1 Haziranda sert etki aldığınız İkizler burcunda Güneş Tutulması olacak hafif çaplı ve 15 Haziranda da yine sert etki aldığınız Yay burcunda Ay Tutulması olacak. Bunlar bir süre size aksilikler getirebilir ama takmayın derim, önemli yıldızların gidişatı çok sağlam çünkü. Sadece o dönemler gereğinden fazla alıngan olabilirsiniz veya gereğinden fazla endişeli falan olabilirsiniz. Bunlar geçici derim. 

Mart ve Nisanda ayrıca gereksiz borç alma-verme işine girmeyin, yatırım işlerinde dikkatli gidin, karşınıza çıkan insanlara ve fırsatlara hemen kanmayın derim. Kararı kimsenin etkisinden kalmadan iyi düşünerek verin derim. 

Bir de Ekimde sağlık konusunda her hastaneye, her doktora güvenmeyin, iyice anlamadan tedaviye karar vermeyin derim şayet bir sağlık sorununuz olursa, ki, inşallah olmaz.. 

Parlak şans yıldızı sizinle olsun. 

(not: www.yildizfalim.com adresinde haftalık yorumlara da başladım.) 

Semavii 

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..