Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '11

 
Kategori
Astroloji
 

Semavii’den 2011 Koç Burcu Yıllık Yıldız Yorumu

Semavii’den 2011 Koç Burcu Yıllık Yıldız Yorumu
 

KOÇ BURCU SEMBOLÜ


Koç Burcu ( 21 Mart- 19 Nisan ) 

Bu yıl sizin yılınız sevgili Koçlar! 

Şans yıldızı transit Jüpiter 22 Ocakta burcunuza girmiş bulunuyor. Yalnız bu senenin özel bir durumu var; Jüpiter normalde bir sene bir burçta kalırken, bu sene iki burç değiştirecek ve böylelikle yılın ilk yarısı sizin burçta kalırken, 4 Haziran 2011 de Boğa burcuna geçecek. 

Hızlı bir yıl sizi bekliyor diyebilirim. 

Tabii güzel olmakla beraber çok kolay bir yıl olmayacak, şans yardımınıza koşarken, öte yandan diğer bazı yıldızlar sizi ciddi deneyimlerden geçirmeye devam edecek. Hayat böyle bir şey ne yaparsınız ki.. Ama yine de bu yılı özel yapan şey, bazı zor deneyimlerden geçerken şansı yanınızda hissetmeniz olacak. 

Ayrıca, bu yılı sizin için daha da önemli kılan bir başka gökyüzü olayı, son 7 yıldır Balık burcunda gezen büyük ve hızlı değişim yıldızı Uranüs’ün 12 Martta burcunuza geçiyor olması ve yaklaşık bir 7 sene burcunuzda kalacak olması. 

Uranüs Koç burcuna geçince ilk elden burcun ilk günlerinde doğanları etkileyecektir, daha sonra giderek diğerlerini etkisi altına alacaktır. 

Bu yılı tek kelimeyle tarif edecek olursam sizin için, ‘eylem’ yılı diyebilirim. 

Sadece değişen bu iki yıldız pozisyonuna bakarak bile, önünüze yeni bir hayat tarzının açılacağını söyleyebilirim. Ve uzak geleceğinizi inşa edeceğiniz önemli olaylara imza atacağınızı, bunun için önemli değişimler yaşayacağınızı söyleyebilirim. 

Değişimle gelen yeni hayat tarzının önünü açan ilk somut eylemler bu yıl yapılsa da bu değişim süreci dediğim gibi yaklaşık 7 yıl sürecek. 

Bu arada, toplumsal bazda da, olayların başını çeken ve katalizörü olan kişiler arasında Koçları bol bol göreceğiz. Lider ruhunuz uyanıyor!.. 

Yılın ilk yarısı inanılmaz yıldız birikimleri olacak çeşitli burçlarda ve Nisan ile Mayıs aylarında özellikle sizin burcunuzda çok önemli ve sıra dışı yıldız yığılması gerçekleşecek. Bu bir bakıma çok özel ve sıra dışı bir zamandır, bir bakıma da zor bir zamandır. Bu dönemlerin iyi veya kötü olacak olması biraz da size bağlıdır. 

Bu yılınızı çok iyi yönetin derim, bu yılın zor ama süper yıldız açıları çok istediğiniz ve belki de ummadığınız büyük başarıları hayatınıza taşıyabilir. Her şey biraz size bağlı yine de. 

Yıldızları iyi yönetemezseniz, zor ve unutmak istediğiniz bir yıla da dönüşebilir. Çünkü bu sene sizi direkt olarak etkileyecek yıldız sadece şans yıldızı Jüpiter değil, aynı zamanda zıt burcunuz Terazide konuşlanmış olan disiplin, kısıtlama ve olgunlaşma yıldızı Satürn de derinden etkileyecek. 

Uranüs derseniz; o hızlı değişim rüzgarıdır, rüzgarda savrulmak veya değişim rüzgarının enerjisini arkanıza almak ve hızla atılmak.. Öyle mi yoksa böyle mi olacağı sizin değişime ne kadar hazır ve esnek olduğunuza bağlı olacaktır. 

Peki Jüpiter- Satürn çekişmesi ne diyor size?.. 

Jüpiter bir taraftan şansları verirken Satürn öbür taraftan adeta aksilikler yaratarak, işi yokuşa sürerek şansı sizden uzaklaştıracak. 

Bu olay tıpkı şeye benziyor; biri size bir hediye verir, siz tam almak için elinizi uzatırken, o kişi şaka niyetine hediyeyi kaçırır, sizin almanızı engeller, siz elinizi daha öteye uzattıkça o daha uzağa çeker, ta ki siz hediyeyi almayı başarana dek… 

Neyse, ben sizi korkutmayım, bu senenin güzel yanlarını anlatayım, siz bu güzel yıldız pozisyonlarından yararlanarak unutulmaz bir yıla imza atın.. 

Her şeyden önce Jüpiter ve Uranüs’ün burcunuza girmesi sizi kişilik olarak derinden etkileyecek, içinizde yepyeni bir güç doğacak, adeta dağları delecek bir güçle dolduğunuzu hissedeceksiniz giderek. Sizin için ‘imkansız’ kelimesi basit gelmeye başlayacak. 

Yeni bir kişilik oluşturmak üzere önemli deneyimlere yelken açacaksınız bu sene. Hem etrafınızdaki koşulların getirdiği kuralları hem kendi kendinize koymuş olduğunuz kuralları, kalıpları yıkmak, içinden fırlamak ve yeni bir hayata koşmak isteyeceksiniz. Tabii yeni derken, demek istediğim, kiminiz gerçekten yepyeni bir hayat tarzı ve koşullarına girerken kiminiz de hayatınızın ve kişiliğinizin belli alanlarını etkileyecek yeniliklere yöneleceksiniz. 

Bu bağlamda, kiminiz birden yeni bir işe gireceksiniz, kiminiz işte müşteri ağınızı değiştirip yenileyeceksiniz, yepyeni bir çevreye hitap eden yeni bir yönetim ve iletişim tarzını benimseyeceksiniz. Kalıpları yıkan ve genişleten bir anlayışa kavuşacaksınız, bu işinizde de kalıpları yıkan yeni gelişmelere sevk edecek sizi. Girişimci ve risk almaktan çekinmeyen bir ruhla daha ileri adımlardan kaçınmayacaksınız. Kiminiz köklü bir meslek değişimine soyunacaksınız. Kiminiz bekarlığa veda edip yeni bir yerde yeni bir hayat tarzına merhaba diyeceksiniz. Paylaşmayı öğrenecek ve öğreteceksiniz. Kiminiz de tası tarağı toplayıp kent veya ülke değiştireceksiniz. İçinizde doğan macera ruhu sizi tanımadığınız hayatlara, mekanlara sevk edecek. 

Ve hayatınızın bazı ilk’lerini yaşayacaksınız. 

Bu arada büyük girişimlerle meşgul olanları uyarmak isterim, hazır olduğunuz girişimlerden çekinmeyin ama kendinize aşırı güvenip iyi hazırlanmadığınız bir yatırım veya girişim konusunda ters köşe olma riski mevcut bu sene, dikkat edin derim. En azından bahar aylarında dikkatli gidin derim. 

Eski yaşantınızda belki her şey belki de bazı şeyler birden size anlamsız ve sıkıcı gelecek. İçten birden isyan eden ve yenilik ateşiyle dolan ruhla, büyük bir cesaret gelecek size ve bu istemediğiniz koşulları fırlatıp atmak isteyeceksiniz. 

Bu dediklerim, yukarıda belirttiğim gibi Koçun ilk günleri doğanları hemen etkisi altına alacak, diğerlerini de daha sonra etkileyecek. Sonuçta, ama er ama geç tüm Koçlar köklü bir yenilenme, kalıpları yıkma, kişilik değişim sürecine girecek. 

Yılın diğer transit yıldız hareketlerine bakarsak, uzun süredir Kova burcunda bulunan Neptün ve Şiron sizi dost enerjiyle desteklemekte idi, bu sene bir süreliğine ikisi de Balık burcuna girecek ve sonra Neptün Kovaya geri dönecek, 2012 ilk aylarına kadar Kovada kalarak sizi desteklemeye devam edecek yine. 

Neptün olumlu açısı insanın vizyonunu geliştiren, net bir ruhsal öngörü kazandıran ve içindeki güzel ve yüce duyguları öne çıkaran, derinleştiren bir etkiye sahiptir. Neptün size 11. evden yani idealler, büyük amaçlar, dilekler ve dostlar evi üzerinden destek vererek, bu konularda hem vizyonunuzu geliştirmekte hem dileklerinizi gerçekleştirmede rehber olmakta. 2012 e kadar destek verirken, bu ruhsal güç yıldızından iyi faydalanmaya çalışın derim. 

Neptün siz sabırsız Koçları daha önce hiç olmadığı kadar sakin, huzurlu, geleceğe ve kendine inanan biri yapmakta, sıkıntılı zamanlarda bile gelecek güzel günlere umutla bakan bir ruhsal bakış vermekte. Ve yaşamakta olduğunuz olaylara uzak görüşle, gönül gözüyle bakmanıza yardım etmekte, sizi derinleştirmekte ve kişiliğinizin güzel yanlarını beslemenize yardım etmekte. Ve sizi humanist eylemlere ve aktivitelere katılmaya teşvik etmekte. 

Bu engin yıldızın en güzeli yanı, güzel insanları karşınıza çıkarması. Gerek dostlukta gerek işte size zaman zaman yol gösteren kişileri adeta önünüze çıkarmakta. Bekar Koçlar için ise, bu güzel enerji veren Neptün’ün hoş yanı, çıkarsız, saf sevgiyi yaşayabileceği, sevmeyi bilen kişiyi karşısına çıkarmasıdır. Yanlışsa karşınıza çıkan kişi, bırakın gitsin Neptün karşınıza sevmesini bilen birini çıkaracaktır, hala destek verirken... 

Neptün’ün olumlu yanlarından biri de, ideallerinizi, dileklerinizi gerçekleştirmenize destek olmasıdır, demiştim. Zaten Neptün hayaller yıldızıdır. Tabii iyi etkisi hayalleri gerçekleştirirken kötü etkisi yıkar. Bu ruhsal gezegen kişiyi olumlu etkilerken hem ruhsal derinlik kazandırır, gönül gözünü açar hem de hayallerini gerçekleştirmesine yardım eder. Ama kötü etkisinde, kandırıkçı bir gezegendir, fena yanıltır insanı. 

Her gezegenin iyi- kötü yanları vardır, bunlar da biz dersler alalım, gelişelim diyedir... 

Bu sene gerek Jüpiter’in gerekse Neptün’ün desteği ile, çevreniz inanılmaz derecede genişleyecek, dışa döneceksiniz ve kendinize olan güven ve inancınız yükselecek. 

Öte yandan, disiplin ve kısıtlama yıldızı Satürn’ün tavizsiz tavrı sizi zaman zaman zorlayacak bu konuda yani ilişkilerde önemli sınamalardan geçeceksiniz. Bazen yanlış insanlara kapınızı açmaktan bazen eski alışkanlıklarınızdan dolayı yanlış iletişim tarzınızdan kaynaklanan veya karşınızdaki kişi/lerin yanlış tavrından kaynaklanan ciddi çatışmalar içinde bulacaksınız kendinizi. İkilemde kalacaksınız bazen de. Böyle zamanlarda öne atılmayın, hemen ipleri koparma yoluna da gitmeyin veya kendinizi kandırma, olayları görmezden gelme yoluna başvurmayın, sadece mola verin, iki defa düşünmek için ve sorunu masaya yatırıp olgun bir sonuca varmak için. 

Jüpiter çevrenizi geliştirirken, yükselen neşeniz ve kendinize güveninizle yaşamaya istekli ve sabırsız olacaksınız, bu da zaman zaman ilişkilerde seçici olmaktan sizi uzaklaştırabilecek. İşte, bu gibi sebepler sizi çatışmalara taşıyabilecek. Bir de, özgür ruhunuzla bazı sorunları ‘eski alışkanlıklar’la çözmeye kalkacaksınız ama geri tepebilecek. Çünkü yıldızlar sizin gelişmenizi isterken, olgunlaşmanızı, yenilenen yaşantınıza yeni alışkanlıklar kazandırmanızı istemektedir, aksi takdirde yenilikler kalıcı olmaz, bir süre sonra iyi değerlendirilmeyen veya kaçan fırsatlara dönüşebilir. 

Ve bence bu yılı kaçırma lüksünüz yok, bu yıl önünüzdeki diğer yılların temel taşlarını attığınız yıl. Temel ne kadar sağlam ise, o derece yükselecek hayat çıtanız ve yaşantı kaliteniz ve siz. 

Yılı iyi değerlendirmek adına, bazı transit yıldız etkilerini genel olarak vermek istiyorum çünkü detayla vermek bu yazının kapsamında değil, detayı aylık yorumlarımda takip edersiniz artık. 

Bu bağlamda, özellikle öz burcunuz Mars’ın etkileri önemli. Mars’ın burcunuza olumlu enerjiler gönderdiği zamanlarda girişimler yapmaktan, öne atılmaktan, kararlarınızı vermekten ve planlarınızı uygulamaktan çekinmeyin. Fırlayın derim! Mars sert açılı iken, temkini ve özenli gitmeyi elden bırakmayın. 

Transit Mars bu ara dost Kova burcunda ilerlemekte ve sizin umutlarınızı güçlendirmekte, gücünüze güç katmakta. Bazı amaçlarınızı da hayata geçirmeniz için gerekli enerji, heves ve cesareti ve doğru zamanlama becerisini vermekte. Mars’ın bu etkisine Şubatta Kovaya girecek diğer yıldızların da gücü eklenince, Şubat ayı sizin için önemli bir dileğin gerçekleştiği ay olacak diyebilirim. Şubat ayı Oğlaktaki Plüto’nun sert etkisi ve Satürn hariç bence süper bir ay olacak sizin için. Satürn sert etkili olsa da, yine de Kovadaki yıldızlar Satürn’ü dizginler, sizi de sağduyulu yapar, dolayısıyla yanlış bir hamle yapacağınıza ihtimal vermiyorum. 

Mars’ın burcunuzda olacağı Nisan- Mayıs arası da, biraz risk taşımakla birlikte, çok iyi olacak sizin için. Risk derken, düşünmeden atılan bir adıma yeltenmeyin derim. Ayrıca bu zaman zarfında trafikte, yollarda dikkatli olun derim. Sabırsızlık ve ani öfke beklenmedik tatsızlıklara sebep olabilir. Jüpiter şans vererek size destek olsa da, sizin de yıldızlara yardımcı olmanız, onların uyarılarını dinlemeniz lazım.. Yıldızlar sezgi ve akıl yoluyla bizleri her zaman uyarırlar, unutmayın... 

Mars’ın Aslanda olacağı Eylül- Kasım arası da güzel diyebilirim. 

Dikkat etmeniz gereken aylar; Ağustos- Eylül arası Mars’ın Yengeçte kalacağı dönem dikkatli ve temkinli olun derim. Bir de dediğim gibi, Jüpiter- Satürn ve Jüpiter- Plüto sert açısının etkin olduğu, Şubat sonu- Mart başları, Mart sonları-Nisan ilk yarısı. Ağustos ilk yarısı da, bazı koşulları zorlamayın, ılımlı olun, işi zamana yayın derim. 

Bu sene Mars 7 burcu gezecek çünkü 11 Kasımda Başak burcuna girdikten bir süre sonra geri pozisyon alıp yaklaşık 6 ay Başakta kalacak. 

Mars’ın Başakta kalması sizin gündelik hayatınızı ve iş hayatınızı etkileyecek. Yoğun bir gündelik hayat ve yoğun bir iş koşturmacası sizi bekliyor Kasım deyince. Sanırım yenilenen hayat tarzına adapte olmak, yeni hayat düzeninizi kurmak için epey koşturacak ve yorulacaksınız. Ama korkmayın yılın ikinci yarısı Boğa burcuna geçen Jüpiter Mars’a göndereceği güzel enerjiyle sizin bu koşturmacalarınıza yardım edecek, bazı şeyleri daha çabuk halletmenizi sağlayacaktır. İş yerini değiştirenler veya müşteri çevresini değiştirenler veya meslek değiştirenler de bu yeni duruma adapte olmak için çok çabalayacak ve ardından güzel dönüşlerini alacaktır. Terfi bekleyenler için de uygun bir dönem sonbahar dönemi. 

Parasal açıdan yılın ikinci yarısını daha olumlu ve istikrarlı görüyorum, Jüpiter’in 2. evinize yani para evinize girmesi ve Mars’la yapacağı güzel açılar girişimleri, çabaları kısa sürede paraya dönüştürecek demektir. Ancak lüks harcamalarınız da artacak. Para gelecek ve gidecek, tutmayı bilene aşk olsun. Kimi kazanımlar da kağıt üzerinde olacak, size nakit olarak dönmesi biraz zaman alabilecek. 

Bu arada, transit Neptün geçici olarak bir süreliğine Balık burcuna girecek, demiştim. 2012 de Balık burcuna kesin geçişi. Bu Neptün Balık burcu pozisyonu size çok farklı ruhsal deneyimler yaşatmaya aday, şimdiden söyleyeyim. 

Bu pozisyon içinizden bazı medyumlar çıkarırsa hiç şaşırmam.. Hani tabiri caizse üçüncü gözünüz açılacak adeta. Ve kiminizin içindeki sanat yeteneğini uyandıracak ve besleyecek, içinizde ilhamlar artacak. Öte yandan bu ruhsal bir gezegendir, zaman zaman insanı gerçeklikten uzaklaştırır, böyle zamanlarda ciddi kararlar almayın, ruhunuzda dolaşan sıkıntılı ve dumanlı havanın Neptün’den kaynaklandığının farkına varın ve bu etkiden çıkana kadar gündelik hayatınızla ilgilenin, gerçeklikten kopmamaya çalışın derim, yoksa arkası depresyon olabilir.. 

Gelelim yılın aşk ve sevgi durumlarına… 

Evli Koçları uyarmak isterim. Var olan bazı sorunları akıllı ve olgun bir çizgide çözüme kavuşturun, olaylar yumak gibi büyümeden derim. Çünkü zaman zaman Jüpiter- Satürn ile sert etkiler yapıp ilişkilerinizi adeta sicim gibi gerecek, kopmaz denen ilişkiler böyle dönemlerde kopabilir. 

Her şeyden önce sorunları gözünüzde büyüteceksiniz bu sert etkide, böyle dönemlerde bu yıldızların olumsuz etkisine girdiğinizi bilin, sert etkinin geçmesini bekleyin, bu dönemde ciddi kararlar almayın, ani çıkışlar yapmayın derim. Etki geçtikten sonra sakin düşünme, sağduyulu bakışa kavuşursunuz yeniden. Uranüs’ün de kışkırtıcı ve baskıları yıkıcı ani etkisini hesaba katarsak, olmaz olmaz demeyin.. Sorunlara eski alışkanlıklarla değil, yeni alışkanlıklarla ve yeni bakışla çözüm arayın derim. 

Öte yandan, sert etkide olmadığınız dönemler bence son derece güzel olur durumlar ve ilişkinizi geliştirir, hayatınıza taze kan katar. Eşinizle veya ailenizle beraber bu sene “yeni” şeyler yapın derim. Bu hayatınıza ihtiyacınız olan olumlu motivasyonu getirecektir. 

Bekarların bu sene evlenmesi an meselesi. Yeni bir hayat, yani bekarlıktan evliliğe geçiş sizi hem heyecanlandıracak hem biraz korkutabilecek. Özgür Koçlar kendini zaman zaman kalıplar arasında sıkışmış hissedebilecek, bir de her şeyi kendiniz için yaparken, şimdi bir başkası için de yapmayı, yani bir başkası için de yaşamayı öğreneceksiniz. Kısacası paylaşmayı öğreneceksiniz. Yıldızlar bu konuda yeterince destek veriyor, yeni tecrübeleri olumlu yaşamak ve hayatınıza kalıcı kazanımlar olarak döndürmeniz için size destek verecekler. Siz daha çabuk sürede adapte olmaya, kendinizi bu yeni hayat tarzında var etmeye bakın derim. 

Çocuk isteyen Bayan Koçlar, bu sene şansınız açık. Jüpiter’in bereketli enerjisi sizi sürpriz bir hamileliğe sevk edebilir. Hatta çocuk düşünmeyenler bile hamile kalabilir birden.. 

Politikaya atılmak isteyen Koçlar varsa, durmasın derim. 

Yılınız güzel ve özel geçsin ve parlak şans yıldızı sizinle olsun. 

Semavii 

(Not: Yükselen Burcunuzu da okumayı unutmayın. Yükselen Burç bazen gelecek yorumunda daha geçerli olur. ) 

(Not: Ayrıca meraklılarına duyurulur; haftalık burç yorumlarına başladım www.yildizfalim.com adresinde...) 

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..