Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '15

 
Kategori
Eğitim
 

Sen çok yaşa Alev Hoca!

Sen çok yaşa Alev Hoca!
 

Yurdun dört bir yanına gönderdiğimiz gencecik öğretenlerimiz, memleketin gerçeklerini görüyorlar… Bazıları kahroluyorlar… Bazıları ise kolları sıvayıp, ne yapabilirim, diye elinden geleni ardına koymuyor. 
 
İstanbul’umuzun güzide evlatları ise telaş içinde … Aman kar geliyormuş, ne yapacaklarmış! Adamların Anadolu’dan… Oradaki insanlardan ve hele hele çocuklardan haberleri yok. Oradaki çocuklar , hüdayinabit, yaşamaya, hayatlarını kurtarmaya çalışıyorlar. Ama kimse bilmiyor.
 
Çocuklar için hayat hiç kolay değil…
 
Bitlis'in Adilcevaz ilçesine bağlı Mollafadıl köyünde öğretmenlik yapan Alev Turgut bakmış ki , kış gelmiş, sınıftaki çocukları tir tir titriyorlar. Ne elde var ne avuçta. Gariban yavrucaklar, yaz giysileriyle okula gelip gidiyorlar… Titremekten canları çıkıyor. 
 
Kim acımaz… Kim gözyaşı dökmez onların bu haline..
 
Alev Hoca yerinmemiş, kafasındaki tilkileri çalıştırmış; sosyal medya üzerinden yaptığı çağrılarıyla; bu çocukların ve komşu köylerdeki çocukların durumunu  bazı kulaklara duyurmuş; nihayet bazı gözler olayı görmüş …
 
Önce, Bitlis Genç İş Adamları Derneği (BİGİAD), Turgut'un çağrısı üzerine ilçeye bağlı 12 köydeki okullarda eğitim gören 392 öğrenciye giyim yardımı yaptı. Yardım kolilerinin gönderilmesinin ardından okullarda düzenlenen programla öğrencilere hediyelerini dağıtan Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Kurbani Özdaş da yeni yılda öğrencilerin mutluluğuna ortak olmuş. (sabah.com.tr.1.1.15)
 
Bu haberi bulup okuyun…
 
Bu öğretmeni bu öğrenciler nasıl sevmesinler. Onu nasıl unutsunlar.  Alev öğretmen onlara A,B,C… yi öğretmekle kalmamış; sırtlarına kalın bir palto bulmuş; ayaklarına da sıcak kunduralar.
 
Köy okulunun tek öğretmeni olan öğrencilerin ihtiyaçlarının giderilmesi için çaba gösteren Alev Turgut'un bu çabaları göz yaşartıcı değil mi?
 
Alev Turgut öğretmenin sosyal medya üzerinden başlattığı "Çocuklar Üşümesin" kampanyası, kısa sürede meyvesini vermiş ve nihayet, Turgut'un çağrısı üzerine ilçeye bağlı 12 köydeki okullarda eğitim gören 392 öğrenciye giyim yardımı yapılmış.
 
Böyle hikayeleri duyunca . O öğretmenlere devlet ne yapmış? Diye düşünmekten kendimi alamıyorum.
 
Hadi bu çevredeki çocukların sırtlarına kalın bir elbise bulundu, ayakları ısındı… Ama, ama Türkiye’de daha 40 bin köy var . Kim bakacak onlara… Oralardaki çocukları kim kurtaracak…
 
Ne diyelim, senden Allah razı olsun Alev öğretmen. Aldiğin maaş, yediğin ekmek helaldir. 
 
Vatan çocukları sana minnettardır.
 
Sen sağ ol öğretmenim.
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..