Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '17

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Sen Kimsin?

Durun,sakin olun bu sen kimsin kavgada söylenen sen kimsin değil. Ne gariptir ki en çok kavgada bize kim olduğumuzu hatırlatmaya çalışır insanlar. Halbuki asırlardır bir çok bilim insanı ve filozof; insanın ne ve kim olduğu üzerinde kafa yormuş, kimisi insan düşünen bir hayvandır demiş, kimisi varlık -yokluk yolcusu.

Aslında kendimize sormamız gereken çok önemli bir sorudur Ben kimim? İçinde dünya ve varoluşun saklı olduğu, neden yaşadığımızın sebebini taşıyan soruların cevapları bizim kim olduğumuzu söylüyor. Biyolojik bir canlı olarak dünyaya gelip, yaşadığımız sosyokültürel yapı ve aldığımız telkinlerle olgunlaşıyoruz. İnsanın ne ve kim olduğunu biliyor olması kendini tanıması ile başlıyor, nelerden hoşlanırım, ne yapmak beni mutlu eder, insanlığa ve topluma nasıl faydam olur gibi birçok soruyu kendimize sormalı ve aldığımız cevapları özümseyerek kim olduğumuzu öğrenmeliyiz. Bizler yaşam içinde sadece kendimiz kadar yer kaplamıyoruz; her birimiz bu dinamiğin birer parçasıyız ve hangi parçası olduğumuzu bilmiyoruz ama bir vazifemizin olduğunu biliyor olmak bu vazifeyi gerçekleştirmek için kim olduğumuzu anlıyor olmamıza bağlı.

Yaptığın iyilik de kötülük de mutlaka doğada ve yaşamda karşılık bulacaktır. Kelebek etkisi kavramını duymuşsunuzdur. Kelebeğin kanat çırpmasının bile bir etkisi varsa gelin bide insanoğlunun etkisini düşünün. Lütfen kendine bu soruyu bolca sor Sen Kimsin? 

Sağlıcakla kalın

Ahmet AKCA / Yüze Bakan Adam

 
Toplam blog
: 13
: 221
Kayıt tarihi
: 31.07.17
 
 

Kurumlara ve bireylere kendini geliştirme sürecinde eğitim ve danışmanlık hizmeti veriyoruz. Aldı..